Ana Sayfa / Manşet / Başkan Yılmaz;”Problemleri çözülmüş bir kent ortaya koymak istiyoruz”

Başkan Yılmaz;”Problemleri çözülmüş bir kent ortaya koymak istiyoruz”

Toroslar Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

“Toroslar’dan Eğitim ve Sanata Destek”

Meclis toplantısında; mülkiyeti Toroslar Belediyesi’ne ait olan Arpaçsakarlar Mahallesi’ndeki 6 bin 572,43 metrekare yüzölçümlü alan, okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı adına tahsis edildi.

Eğitimin öncelikleri arasında olduğunu belirten Başkan Yılmaz, yeni okul yerinin Arpaçsakarlar Mahallesi’ne ve ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Toroslar Belediyesi, Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne bu yıl da destek sağlayacak. 21 Mayıs-18 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali için Toroslar Belediye bütçesinden KDV hariç 200 bin TL maddi destek sağlanmasına ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Müzik festivalinin, kenti ulusal ve uluslararası alanda tanıtan önemli bir organizasyon olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Bu festival, Mersin’e mal olmuş bir organizasyondur. Toroslar Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da destek sağlıyoruz” diye konuştu.

Başkan Yılmaz; “Amacımız, Kentimiz İçin En Güzelini ve En İyisini Ortaya Koymak”

Yaklaşık 680 hektar alanı kapsayan Mersin İli, Toroslar İlçesi 3. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı, tüm komisyonların ortak raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Yılmaz, planın hazırlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarına ve meclis üyelerine teşekkür ederek; “Konunun şeffaf olarak tüm komisyonlarda, tüm arkadaşlarımızın katılımıyla ve farklı fikirlerin değerlendirilerek ortaya konması ve neticede mutabakata varılması sevindirici. Farklı bakış açıları olabilir ama önemli olan kentimiz için en iyiyi, en güzelini ve en doğruyu imkânlarımız çerçevesinde yapabilmek. Kentimizin, kentleşme süreci ile ilgili kronik problemleri var. Bu problemleri çözerek ilerlemek önemli. 3. Etap İmar Planı ilçemize, Mersinimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Dilek ve temenniler bölümünde ise birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Bizim medeniyetimizin ana unsuru sevgi, saygı ve hoşgörüdür. Anadolu’da bu feraset vardır. Bu ferasetle Anadolu binlerce yıldır medeniyet merkezi haline gelmiştir. Birliğimizin ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir