Ana Sayfa / KADIN / Başkan Yılmaz’a “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülü

Başkan Yılmaz’a “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülü

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, İstanbul’da düzenlenen Global Kalite Zirvesi’nde “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülüne layık görüldü.

Başkan Yılmaz, ödülünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı (KKTC) Ersin Tatar’ın elinden aldı. Cumhurbaşkanı Tatar, Başkan Yılmaz’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Lobin İnternational tarafından “Kalite Türkiye” sloganıyla düzenlenen Global Kalite Zirvesi, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleşti. Siyaset, iş ve sanat dünyasından başarılı isimlerin yer aldığı gecede, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülünün sahibi oldu.

“Çalışmalarımızın Ödüle Layık Görülmesi Bizim için Bir Gururdur”

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan imara, spordan turizme, kültürel mirastan tarıma ve istihdama kadar birçok proje ve çalışmalarıyla üçüncü kez Türkiye’nin başarı listesinde yerini alan Başkan Yılmaz; “Toroslarımıza hizmet etme aşkıyla çıktığımız bu yolda hiç durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Özellikle pandemi sürecinde toplumun her katmanına ulaşarak Gönül Belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyen ve kamuoyunun takdirini kazanan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “3 buçuk yıldır görevdeyiz. Bu süreçte pandemiyi yaşadık. Göreve geldiğimiz günden itibaren bir ailenin her ferdinin derdi bizi ilgilendiriyor dedik ve sosyal projelerimizi hayata geçirdik. İnsanımıza dokunmaya çalıştık. Toplumumuzun her katmanıyla bir araya geldik. Bu çalışmalarımızın takdir edilmiş olması ve ödüle layık görülmesi bizim için bir gururdur. Bu ödülü KKTC Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’ın elinden almak da büyük bir şereftir” ifadelerini kullandı.

“Gözümüz Hep Kıbrıs’tadır. Kıbrıs Davası, Bizim Davamızdır”

Başkan Yılmaz, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde Toroslar’da Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ağırladıklarını ve bundan dolayı büyük bir onur duyduklarını da ifade ederek; “Sayın Cumhurbaşkanımızı Mersin’den takip ediyoruz. Kendisini ilçemizde ağırladığımızda şunları söylemişti; “Ben her sabah uyandığımda yönümü Türkiye’ye dönerim. Toroslar’a ve Mersin’e bakarım. Toros Dağlarını görebiliyorsam o güne mutlu, yüksek enerji ve huzurla başlarım.” Biz de aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza şunu söylüyoruz. Her gün her fırsatta Kıbrıs’a bakarız. Gözümüz hep Kıbrıs’tadır. 1974’te askerlerin büyük bir kısmı Mersin’den Kıbrıs’a hareket etmiştir. Bu da bizim için bir gururdur. Doğu Akdeniz’de mücadele verilirken Kıbrıs, Lefkoşa ne ise Mersin, Ankara ve İstanbul da odur. Kıbrıs’ta huzur yoksa Mersin’de, Ankara’da, İstanbul’da ve hatta Bakü’de de huzur olmaz. Allah’ın izniyle bir ve beraberiz. Emperyal güçler bir senaryo yazsa da bu mümkün değildir. Kıbrıs, bizim öz vatanımızdır. Kıbrıs davası bizim davamızdır. Bu uğurda verilen mücadele bizim mücadelemizdir. Gözümüz hep Kıbrıs’ta ve Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu mücadeleyi her şartta kazanacaktır. Buna inancımız tamdır. Biz de bu uğurda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu ödülü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden almaktan büyük bir mutluluk duydum” diye konuştu.

Başkan Yılmaz, toplam kalite anlayışının önemine değinerek; “Bu çağda hangi sektörde hangi işi yapacaksanız mutlaka toplam kalite anlayışı olması gerekir ki verimli ve şeffaf bir sistem ortaya çıksın. Ve bu sistem başarılı bir şekilde fonksiyonunu yerine getirsin. Bu organizasyonu hazırlayan Lobin International Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fahri Ustaoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Diplomasi Başarı Ödülü”

Törende, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ise “Diplomasi Başarı Ödülü” verildi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs milli davasına hep birlikte sahip çıkmanın bir vatan görevi olduğuna vurgu yaparak; “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan da her fırsatta artık yeni dönemin egemen eşitlik, eşit uluslararası statü haklarının tesciliyle Kıbrıs’ta yeni bir dönemin başlayacağını belirtti. Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa bir ortaklık değil, yan yana yaşayan iki ayrı devletin işbirliğiyle kuzeydeki de elbette bir Türk devleti olacaktır” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir