Ana Sayfa / KADIN / Başkan Yılmaz; “Kurtuluş Etkinliklerimize Tüm Halkımız Davetlidir”

Başkan Yılmaz; “Kurtuluş Etkinliklerimize Tüm Halkımız Davetlidir”

Toroslar Belediyesinin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101’nci yıl dönümünde düzenleyeceği “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nün”  heyecanı Mersin’i sardı.

Kentin sembolü haline gelen Zafer Yürüyüşü, bu yıl Mersin Valiliği ile birlikte yapılacak. Birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesinin verileceği yürüyüşün tüm hazırlıkları devam ediyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun yıl dönümünü bu yıl da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacaklarını söyledi

“KÖYDEN KENTE BİNLERCE VATANDAŞ KATILACAK” 

3 Ocak 2023 Salı günü saat 08.00’da Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Metropol Kavşağı, Fasih Kayabalı Caddesi, Çakmak Caddesi, Tren Garı, Kurtuluş Kavşağı ve Sahil Yolu güzergâhından Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek olan yürüyüşe bu yıl da köyden kente binlerce vatandaş katılacak.

Zafer Yürüyüşünde, temsili Elif’in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar da tarihi yeniden canlandıracak.

ÜNLÜ TARİHÇİ PROF. DR. İLBER ORTAYLI, 3 OCAK’TA TOROSLAR’DA!

Toroslar Belediyesinin 3 Ocak kutlamaları, ülkemizin tarih atlası Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Kurtuluş Savaşı’nda Toroslar ve Çukurova’nın Önemi” konulu söyleşisiyle taçlanacak.

Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 3 Ocak Salı günü saat 13.00’da Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Mersinlilerle buluşacak.

BAŞKAN YILMAZ’DAN, ZAFER YÜRÜYÜŞÜ ve PROF. DR. İLBER ORTAYLI’NIN SÖYLEŞİSİNE DAVET

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm Mersinlileri Zafer Yürüyüşü’ne ve Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuk olacağı söyleşiye davet ederek; “Tarihe yön veren, talihe yol açan atalarımızın 101 yıl önce düşman işgalinden kurtardığı güzel Mersinimizin kurtuluş yıl dönümünü bu yıl da coşkuyla kutlayalım.  Bu yıl, Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan’ın himayelerinde ortaklaşa gerçekleştireceğimiz Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşümüze ve ünlü tarihçimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Kurtuluş Savaşı’nda Toroslar ve Çukurova’nın Önemi” konulu söyleşisine bekliyoruz. Türk tarihi ile ilgili donanımlarını bizlerle paylaşacak olan değerli tarihçi ve yazarımız İlber Ortaylı’yı Mersinimizde, Toroslarımızda ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu söyleşinin gençlerimize çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Amacımız, yeni nesle tarih şuurunu, Kuvayi Milliye ruhunu ve kentlilik bilincini en güzel şekilde aktarabilmek” ifadelerini kullandı.

 “3 OCAK, MERSİN’DE YAŞAYAN HERKESİN ORTAK PAYDASIDIR”

3 Ocak’ın, Mersin’de yaşayan herkesin ortak paydası olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Zafer Yürüyüşüyle tüm Türkiye’ye birlik ve beraberliğin en güzel mesajını verdiklerini kaydederek; “Mersin’in ortak değerlerle ilerlemesini istiyoruz. Toplum olarak, vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız bizim ortak değerlerimiz. Yerel olarak ortak değerimiz ise 3 Ocak Mersin’in kurtuluşudur. Bunu önemsiyoruz ve çocuklarımız tarafından daha iyi anlaşılmasını istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız!” diyerek seslendiği bu cennet şehri birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkaracağız inşallah. Her zaman yanımızda olan, yürüyüşümüze destek veren tüm hemşehrilerime şimdiden teşekkür ediyorum. Bizler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kahraman Türk kadınının ve yiğit atalarımızın evlatlarıyız. Bu güzel topraklarda bağımsız yaşamamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bize emanet edilen bu kutsal toprakların her zaman savunucusu ve koruyucusu olacağız” şeklinde konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir