Ana Sayfa / Manşet / Başkan Tarhan; “İnsanların hırsı maalesef bitmiyor”

Başkan Tarhan; “İnsanların hırsı maalesef bitmiyor”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile orman alanından çıkarılarak hazineye devredilen Bozön Mahallesindeki alanda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Bozön Mahalle Muhtarı Veli Göknur ve mahalle sakini kadınların da katıldığı basın açıklamasında Başkan Tarhan, söz konusu arazinin bölge halkının yaşamını kolaylaştıracak şekilde kullanılması çağrısında bulundu. Yapılacak uygulamada doğal çevrenin korunmasının esas alınması gerektiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Deniz manzaralı 54 bin metrekarelik alanda uygulama yapılacağını öğrendik. Mersin’in merkezi sayılabilecek ve yakın zamana kadar mahalle halkının kullanımında olan arazinin bundan sonra ne olarak kullanılacağı merak konusu. İnsanların hırsı maalesef bitmiyor.

Mersin’de ve Mezitli’de çok büyük oranda orman arazisi belli kişilerin kullanımıyla talan edilmiş durumda. Bu alanın da benzer bir şekilde kullanılmaması için yapılması gerekenler konusunda biz de görüş ve önerilerimizi paylaşmak istedik. Belli kişilerin rant sağlaması yerine bölgede yaşayan halkımızın tarım yapabilmesi için tahsisi yapılabilir. Ya da kamusal alanda çalışma yapılarak yine halkın yararına kullanılabilir. Bir üretim kooperatifine verilerek buradan yüksek oranda gelir elde edilmesi sağlanabilir.” dedi.

Kararı öğrenir öğrenmez resmi yazı ile alanın kullanımı konusunda başvuru yaptıklarını belirten Başkan Tarhan, “Başvurumuzda iki farklı görüş bildirdik. Birincisi mesire alanı olarak kullanılabilir. Tüm Mersinliler özellikle sıcak havalarda nefes alabilecek yer arıyor. Burası manzarası ve havasıyla muhteşem bir konuma sahip. Ya da tarımsal üretimde vatandaşların düşük maliyetle enerjiye ulaşabilmesi  için güneş tarlası yapılabilir dedik.

Bundan başka alternatif şeyler de düşünülebilir. Ağaçlandırılarak yeniden orman vasfı kazandırılabilir. Buna sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte biz de destek olabiliriz.” diye konuştu.

Her ne kadar bina yapımına karşı olsalar da kamusal kullanımının da sağlanabileceğini belirten Başkan Tarhan konuşmasında, “Bölgenin en büyük ihtiyacı burada bir lisenin olmayışı. Bu alanda, çok güzel ve örnek bir proje lise yapılabilir. Cumhuriyet Başsavcılığımız Adli Tıp Merkezi için yer arıyor. Buraya yapılabilir. Akdeniz Bölge Komutanlığımız lojman alanı arıyor. Buraya yapabilirler.  Binlerce üyesi olan Mersin Baromuz için sosyal tesis yapılması sağlanabilir. Bunun gibi sayısız alternatif üretilebilir. Yeter ki toplumsal amaçla kullanılsın ve kişi ya da kişilere rant amaçlı tahsis edilmesin. Toplumsal ve kamu amaçlı kullanılsın.” ifadelerine yer verdi.

Sivil toplum kuruluşları ve çevreci vatandaşlara da çağrıda bulunan Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, “Bu tür alanların ortak kamu yararına kullanılabilmesi için ortak ses vermeliyiz. Yoksa ofislerde, bürolarda mücadele etmekle bir yere varamayız. Bu konuda Mezitli Belediyesinin çok başarılı çalışmaları oldu. Tece’de otel yapılmak istenen yeşil alan ve spor alanı konusunda başarılı olduk. Sahilimize yapılmak istenen balıkçı barınağına halkımızla karşı çıktık ve yapılmasını önledik. Bu konuda Mezitli halkı belediyesinin yanındadır. Çevreye duyarlı bir toplumumuz var. Halkımızın olan bu alanların yok olmasına izin vermeyelim. Halkın karşı olduğu alanlara ve halkın yararına olmayan uygulamalara biz de karşı olalım. Biz sonuna kadar direneceğiz.” dedi.

Kendisine destek veren tüm kadınlara teşekkür eden Başkan Tarhan şu görüşleri aktardı:

“Buraya gelirken sadece Bozön Mahallesi muhtarımızla görüştüm onun dışında hiç kimseyi davet etmedik. Ama benim buraya geldiğimi gören kadınlarımız her zaman olduğu gibi arazilerine sahip çıkmak için hemen en ön safta yerlerini aldılar. Bu kadınlar Bozön mahallemizin gerçek sahipleridir ve buraya sahip çıkacaksa yine bu kadınlar sahip çıkacaktır. Ülkemizin geleceği, üreten, arazilerine sahip çıkan, geleceği için mücadele eden bu kadınlarımızdır. Bu güne kadar kadınlarımıza verdiğimiz desteklerden ve onların başarılarını görmekten son derece mutluyum.”

Bozön Mahalle Muhtarı Veli Göknur, destekleri nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür ederek, “Bizim yanı başımızda olan şeyden haberimiz yokken başkanımız Neşet Tarhan’ın mahallemize gelip, orman alanından çıkarılarak hazineye devredilen alanlara sahip çıkması bizleri ayrıca mutlu etti.

Burası ne yapılacaksa mutlaka Bozön halkının faydasına kullanılsın. Bir şey yapılırken gelip Bozön halkının da görüşü alınsın. 5 Ocak’ta kararname çıktı ve bizim ancak 6 Ocak’ta bu iş basına düşünce haberimiz oldu. Oysa belediyenin, halkın görüşü alınarak toplum menfaatine bir uygulama yapılabilir. Daha şimdiden sayısız dedikodu ve bilgi kirliliği gelmeye başladı. Bu tür söylentilerin önüne geçilmesi ancak halkın haberinin olduğu şeffaf uygulama ile sağlanabilir.” şeklinde konuştu.

Mahallelerinde yabancı istemediklerinin altını çizen mahalle halkı da “Bir hastamız oluyor bir iğne yaptırmak için Kuyuluk’a dahi götüremiyoruz. Buraya sağlık ocağı yapılabilir ya da köyümüzün işsiz birçok genci var. Onların kullanımına verilebilir. Mahallemize dokunulmasını istemiyoruz. Biz burada doğduk. Burada büyüdük. Burayı seviyoruz ve başka da gidecek yerimiz yok. Çocuklarımızı da burada büyüteceğiz. Köyümüzün ve halkımızın yararına nasıl kullanılacaksa en iyi şekilde kullanılsın istiyoruz. Buraya yabancıların gelip de güvenli olan mahalle ortamımızı bozmasını istemiyoruz. Korkarak, kaygı duyarak yaşamak istemiyoruz. Ağaların zenginlerin gelip de arsalarımızı elimizden almasını istemiyoruz.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir