Ana Sayfa / EKONOMİ / Başkan Seçer Tarihi Karamancılar Konağı ile ilgili son noktayı koydu

Başkan Seçer Tarihi Karamancılar Konağı ile ilgili son noktayı koydu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tarihi Karamancılar Konağı restorasyonuyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Tarihi binayı kendi kaynaklarıyla restore ettiklerini belirten Seçer, “Bizden önceki dönemde, 2017 yılında bu binanın Gastronomi Müzesi olmasına o zamanki meclis oybirliğiyle karar vermiş. Gecikmiş bir şey yok. Orası çok büyük bir bina. İki bloklu bir bina. Atatürk’ün 1918’de yaptığı toplantıyı daha iyi anlatacak bir değişiklik yapılabilir. Geldiğimiz nokta odur” dedi. Seçer, İstiklal Caddesindeki çalışmanın da en ince ayrıntısına kadar planladığını, üstünkörü bir çalışma yapılmadığını vurguladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin tarihi Karamancılar Konağında yaptığı yenileme çalışması Akdeniz Kent Konseyince tartışma konusu yapılmıştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konunun belediye meclisinde yeniden gündeme gelmesi üzerine açıklamalarda bulundu ve tartışmalara son noktayı koydu.

Seçer, “Burası daha önce kamulaştırılmış. 2017 yılında da meclis kararı alınmış. Oybirliğiyle karar verilmiş. Burada o zaman görev yapan meclis üyelerimiz evet demiş. Biz de gelmişiz, bunu hayata geçirelim. Oraya ciddi bir para harcamak lazım. Tarihi bir değer bunun parasal karşılılığı yok. Fon arayışına girelim dediler. O zamana kadar atı alan Üsküdar’ı geçer, bina yıkılır, kendi öz kaynağımla yapabiliriz dedim. Ve başlattık. Gayet de güzel bir şey. Siz zannediyorsunuz ki ben sizi dikkate almıyorum. Arkadaşlarım gitti, konuştu, çalıştı. Kent Konseyi Başkanının bunları da size anlatması lazım.

Bizden sonuç almak isteyenler bunu kamuoyunda siyasi malzeme haline getirerek değil bizimle konuşarak sonuç alabilirler. Benim arkadaşlarım gitti sayın başkanla konuştu. Benimle bir toplantı yapılmasının iyi olacağını söyledi ben de hayhay dedim. Orası çok büyük bir bina. İki bloklu bir bina. Atatürk’ün 1918’de yaptığı toplantıyı daha iyi anlatacak bir değişiklik yapılabilir. Geldiğimiz nokta odur. Ama söylediğim gibi Karamancılar Konağı yıllar önce kamulaştırılmış ve meclis kararıyla buranın gastronomi müzesi yapılmasına karar verilmiş. Gecikmiş bir şey yok. İki kısımlı bir bina. Önemli bir kısmını bu işe ayırırız, bir kısmını da gastronomi müzesi olarak tasarlayabiliriz. Merak etmeyin sizi de memnun edecek bir proje çıkacak” ifadelerini kullandı.

“KARAR VERİCİ OLSAYDIM O YÜKSEKLİĞE İZİN VERMEZDİM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında, Adnan Menderes Bulvarında Mezitli ilçesi sınırlarına isabet eden bir parselde yapılacak 32 katlı bina ile ilgili açıklamalarda da bulundu.
Tepkilere neden olan inşat ruhsatının 1980’lerden beri gelen bir konu olduğuna işaret eden Seçer, “Yasa çerçevesinde ruhsat yenilemelerini yapmış. Bu noktaya kadar gelmiş. Mezitli Belediyesinin burada bir dahli yok. Mezitli Belediyesi o bölgede 18 kata kadar izin vermiş ama burası 30 katın üzerinde bir yapılaşma olacak. Eski mevzuata göre yapılan bir düzenleme. Eski ruhsatını yenileyerek bu noktaya kadar gelmiş. Elbette yargı yolu açıktır. Ben de şu anda bu konuyla ilgili karar verici merci olsaydım o kadar kat iznine müsaade etmezdim. Hatırlayacağınız gibi Yenişehir bölgesinde sahilde 21 kata uygun görüşü belirtmemiştim. Burada ne Büyükşehir Belediyesinin ne ilçe belediyesinin dahli yoktur. Bizim de arzu etmediğimiz bir durumdur” dedi.

“İSTİKLAL CADDESİNİ EN İNCE AYRINTISINA KADAR TAKİP EDİYORUM”

Başkan Seçer, tarihi kent merkezinin en önemli arterlerinden biri olan İstiklal Caddesindeki çalışmalarla ilgili olarak da şunları söyledi:

“İstiklal Caddesi kent merkezi. Mersin’in ilk yapılaşma olan yerleri. Biraz gecikmemiz var. Ama şu anda orada bir kriz yok. Araç trafiğine açmadık ama yaya trafiği açıldı, alışverişe engel değil. Esnafımızın mağduriyeti söz konusu değil. 100 esnaftan biri şikayet ediyorsa ortada vahim bir durum var demek değil. Arzu ederdik planladığımız günde bitsin ama bu bizden kaynaklı değil. Yeraltından her şey çıkıyor. Biz orayı üstünkörü de yapabilirdik. Örterdik giderdik. Ama doğalgaz hattına kadar çekilmesini sağladık. Yağmursuyu hatlarını düzenledik. Elektrik hatlarını yeniledik. 6 aydır muazzam bir çalışma yapıyoruz biz orada. Şu an orada bir imalatı kırıyorlar. Anlayışımıza, teknik verilere, kabulümüze aykırı en ufak bir yapıyı kabul etmiyoruz. En ince ayrıntısına kadar takip ediyorum.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir