Ana Sayfa / KADIN / Başkan Seçer, “Gençlerin önüne eğitim, barış, refah konulmalı”

Başkan Seçer, “Gençlerin önüne eğitim, barış, refah konulmalı”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarındaki konuşmalarının cımbızlanarak hedef haline getirildiğini belirterek, “Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım. Çarpıtılmasına karşıyım. Benim eleştirim vizyon eleştirisidir.  Ülkenin önünün açılması, gençlerin önünün açılması, gençlerin önüne eğitimin, barışın, huzurun, kardeşliğin, birliğin, refahın konulması eleştirisidir. Eğitim, çevre, şehircilik, refah. Bunlardan bahsedin” dedi. AKP’li ve MHP’li belediye meclis üyelerinin, kendisini açıkça hedef gösterdiklerini de belirten Seçer,  “Beni bir yerlere hedef gösteriyorsanız bundan vazgeçin. Bir siyasetçi bir hukuksuzlukla karşı karşıya kalırsa çok mu hoşunuza gidecek? Bakın hukuk bir gün size de lazım olur. Böyle aba altından sopa göstermeyin” ifadelerini kullandı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İkinci Yüzyıl vizyonunda daha çok savunma sanayinin öne çıkarılmasını eleştirmiş, cumhuriyetin eğitim, çağdaşlık ve barış projesi olduğuna dikkat çekerek vizyonun eğitim üzerine olması gerektiğini vurgulamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında Vahap Seçer’in bu sözlerini hedef almış ve Seçer’i tehdit etmişti.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Kurulunda da Başkan Vahap Seçer’in sözleri gündeme geldi.

AKP’Lİ VE MHP’Lİ ÜYELER ISRARLA GÜNDEME GETİRDİ

AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin konuyla ilgili konuşma yapmak istemesi üzerine Seçer,  “Parti toplantısında yatığım konuşma bir bütündü, cımbızlandı, anlamından çıkarıldı, onu tartışmıyorum. Bu konu genel başkanınız tarafından grup toplantısında konuşuldu. Ben de siyasi konumumu, genel başkanın konumunu düşünerek öz bir cevap verdim. Benimle ilgili gidin basın açıklaması yapın hiçbir sözüm yok. Ama burası yeri değil” dedi.

Ancak AKP ve MHP’li üyeler konu hakkında söz almakta ısrar etti. MHP’li Mahmut Tat,  “Savunma ve uzay sanayinde kullanılan bu ürünlerle vatandaş olarak övünmek hakkımızdır. Ama sizin alaycı ifadelerinizi kabul etmemiz mümkün değil” ifadelerini kullanırken AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak önceden hazırladığı bildiriyi okudu.

Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesinden 3500 kişinin işten çıkarıldığını iddia edince Başkan Seçer, “Kesinlikle kuyruklu yalan. Buradan Mersinlilere söylüyorum. Bin kişinin üzerinde çıkış olduğunu ispat etsin istifa ederim. 3500 kişinin çıkarıldığını ispat etsin istifa ederim” dedi.

“EĞİTİM, ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK, REFAH. BUNLARDAN BAHSEDİN”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Bayramındaki konuşmasıyla ilgili yorumlara şu ifadelerle yanıt verdi:

“Biz siyasi kişilikleriz. Parti toplantıları belediye başkanlarının siyaset alanıdır. Önemli olan sizin ne anladığınız değil, benim ne söylediğim. Kimse başkan sen ne söyledin, biz onun üzerinden tartışma yürütelim demedi. Sanki bugüne kadar bu ülkede terörle mücadele yoktu, ordusu yoktu, 800 bin askeri yoktu, merkezi bütçede savunmanın payı en yüksek değildi, bu bölge stratejik bölge değildi, sanki bunları hiçbirimiz bilmiyoruz. Benim tartışma açtığım konu vizyon meselesi. Ne iha, ne siha, ne tank ne top. Bunlar bir araç. Söylem. Hepimiz bundan mustarip değil miydik? Kendi partinizin kurulduğu yıllara bakın. Ordumuza kim ne diyebilir. Ben 100 yıllık bir vizyon meselesinden söz ediyorum. Benim söylediğim şu. Eğitim, çevre, şehircilik, refah. Bunlardan bahsedin. İnsanların hassas noktalarına, milli duygularına, dini duygularına değil. Bir 100 yıllık vizyon koyuyorsanız. 600 yıllık imparatorluk üzerine 100 yıllık cumhuriyet dönemi var. İyi kötü, ağır aksak bir deneyim yaşamış. Geldiğimiz noktada gençler yurtdışına gidiyor, beyin göçü var. İnsanlar burada mutsuz. Hayat pahalılığı var. Refah sorunu var.”

“HUKUK BİR GÜN SİZE DE LAZIM OLACAK”

“Doğru düzlemde tartışalım. Siz beni mahkum ediyorsunuz. Gültak’ın (AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı) hiçbir konuşmasını dikkate almıyorum. Tamamen kurgulanmış, eline verilmiş, al bunu oku. Çok tehlikeli bir şey. Beni bir yerlere hedef gösteriyorsanız bundan vazgeçin. Göstereceğiniz kadar gösterdiniz zaten. Ne olacaksa olacak zaten. Bunu yapmayın. Benim hangi mahallede, hangi köyde bu milletin birliğine, dirliğine aykırı bir sözüm oldu. Siz ayrımcılık yapmışsınız diyebilir misiniz? Siz beni yaftalıyorsunuz. Zan altında bırakıyorsunuz. Sayın Tat (MHP’li meclis üyesi) daha ileri gitti hedef gösterdi. Sayın Topkara (MHP’li meclis üyesi) daha ileri gitti. Bana bir şey olursa zil takıp oynayacak mısınız? Bir siyasetçi bir hukuksuzlukla karşı karşıya kalırsa çok mu hoşunuza gidecek? Bakın hukuk bir gün size de lazım olur. Böyle aba altından sopa göstermeyin Gültak. Tüm Mersin senin neler çevirdiğini biliyor. Bak bu uyarımı dikkate al. Bu lafın anlamı çok büyük. Tüm Mersin senin neler çevirdiğini biliyor. Sen görevine bak. Git Akdeniz halkına hizmet yap.”

“TUZAĞA DÜŞÜYORSUNUZ”

“Savaş aleti demek savaş demek. Ben de diyorum ki cumhuriyet bunun için kurulmadı. Oradan atıfta bulunuyorum, bunları konuşmayın insanlara. Çocuklara, gençlere… Bakın 7.5 milyon genç oy kullanacak vallahi bir tanesinin umurunda değil savaş, ölüm. İnsanlar mutluluk arıyor, iş arıyor, refah arıyor. Keyifli bir yaşam arıyor. Temiz bir çevre talebi var. Benim dediğim şu: Cumhuriyet bir barış projesidir, çağdaşlık projesidir, eğitim projesidir diyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu duruma üzülmemek elde değil. Ama bizi üzülmekle kalmayacağız, hep birlikte çalışacağız diyorum. Söylediğim bundan ibaret.  Başkanınıza karşı bir oyun oynanıyor, hedef gösteriliyor, bu tuzağa düşüyorsunuz.”

“SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM. ÇARPTILMASINA KARŞIYIM”

“Pandemide aşıyı bulan Türktü. Biz bunla gurur duyarız. Otomotiv sanayinde, savunma sanayi, tarım, bir konuda gelişme olursa bizim hoşumuza gitmez mi? Bu kadar eğitime ben niye kaynak ayırıyorum. Elbette savunma sanayi bir gerekliliktir ama zorunluluk değildir. Savunma sanayi zorunlu olmadıkça büyük kaynak harcamak demektir.  İcraatlarImla yargılanmak isterim. Hüküm keserek, yafta yaparak, oyunlara gelecek. Bazı art niyetleri görün rica ediyorum. Mersin en kötü günlerini yaşıyor. Bunun müsebbibi ben değilim. Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım. Çarpıtılmasına karşıyım. Ülkenin önünün açılması, gençlerin önünün açılması, gençlerin önüne eğitimin, barışın, huzurun, kardeşliğin, birliğin, refahın konulması eleştirisidir.”

“BAŞTAN AŞAĞI KİN KUSUYOR”

Seçer’in konuşmasının ardından AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Benim ne oyunlar çevirdiğimi açıklayın” dedi. Başkan Seçer de bunun üzerine, “Elinize tutuşturulan metin başta aşağı bir kurgu, senaryo ve baştan aşağı kin ve nefret kusuyor. Orada kin kusuyorsun, insanları hedef gösteriyorsun. Nereye çekersen çek” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir