Ana Sayfa / Manşet / Başkan Gültak: Her mahallede halkın yüzde 75’inden onay alınarak kentsel dönüşüme başladık

Başkan Gültak: Her mahallede halkın yüzde 75’inden onay alınarak kentsel dönüşüme başladık

Akdeniz Belediye Meclisi’nin şubat ayı ilk toplantısı gerçekleşti. Meclis’te söz alarak, Akdeniz Belediyesi’nin başlatmış olduğu kentsel dönüşümde halkın onayını almadığını iddia eden HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş’a cevap veren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, her mahallede halkın yüzde 75’inden onay alınarak kentsel dönüşüme başladıklarını belirtti.

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Akdeniz Belediyesi’nin şubat ayı toplantısında söz alan HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş, Akdeniz Belediyesi’nin başlatmış olduğu kentsel dönüşümde halktan onay alınmadığını iddia ederek, “Geçen sene Barış Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ve revize edilme noktasındaki 1/1000’lik planlar meclis gündemine geldiğinde biz orada kaygılarımızı dile getirmiştik. Halkın mağdur edilmemesi noktasında ve halkla mutlaka görüşülüp, halkın isteği doğrultusunda bu revize çalışmalarının yapılması noktasında. Fakat siz mahalledeki bütün halka görüşüldüğünü, toplantılar yapıldığını ve onaylarının alındığını söylemiştiniz. Fakat kaç günden beridir birçok kişi bana ulaşmaya çalışıyorlar ve kaygılarını dile getiriyorlar ve kentsel dönüşüm ve revize konusunda kimsenin haberinin olmadığını söylüyorlar. Siz belli bir çalışma da yapmışsınız ve bazı yerlerde yıkımlarda gerçekleştirmişsiniz de. Bu evleri yıkılan halkla nasıl bir görüşme yapıldı ve ne vaatler verildi, nasıl taleplerde bulunuldu. Bunu açıkçası biz bilmiyoruz ama şu anda evlerine kağıt gönderilen, yazı gönderilen insanların kesinlikle bu çalışmalardan haberlerinin olmadığını söylüyorlar ve şu anda hepsi çok büyük bir öfkeli, ve tepkili durumdalar. Şu anda da zaten birçoğu belediyeye gelip, itiraz dilekçelerini de vermişler ve bu çalışmalardan dolayı kimsenin kendileriyle görüşmediklerini söylüyorlar. Sadece askıya çıkarıldıklarını ve kendilerine bir yazı geldiğini söylüyorlar ve bunu kabul edemeyeceklerini söylüyorlar. Buna açıklık getirilmesini istiyoruz çünkü gerçekten de insanlardan ciddi bir tepki var” ifadelerini kullandı.

GÜLTAK: “TOPLUMUN GENEL MENFAATİ SÖZ KONUSUYSA RİSK ALIRIM”

HDP Meclis Üyesi Bedriye Kuş’ un iddialarına cevap veren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Barış Mahallesi’nde şu ana kadar yüzde 82 tapu devri gerçekleştiği, 26 davanın açıldığın ve bu davalardan sadece 4 tanesinin kaldığını, geriye kalan davaların sonuçlandığını, bedellerinin yatırıldığı söyleyerek, “Yaklaşık belki de 100 yıllık bir mahalle. Bugüne kadar belki de kimse çivi bile çakmamış. 415 konut, 1 kreş, 1 cami, 1 kültür evi, yeni yollar, yeni sokaklar, doğal gaz ve insanların modern şekilde oturacağı bir şehirden bahsediyoruz. 415 konut ve 26 dava. İtiraz bunun neresinde. Kimse kusura bakmasın Mustafa Gültak yüzde 75’i gördüğü zaman, yüzde 25 ne demiş çok da dinlemez. Benim kuralım bu. Yüzde 75 gördüğüm her mahallede kentsel dönüşüme dalarım ben. Geriye kalan yüzde 25’de istediği kadar bağırsın. Topluluğun genel menfaati söz konusu olduğunda eğer ki belediye başkanları risk almıyorsa o koltukta oturmasınlar. Bu ayın sonunda inşallah Murat Kurum Bakanımız gelecek ve temel atma törenini atacağız tam net tarih belli olmamakla birlikte. Sözleşmesi imzalandı, mütteahiti hazır. Geriye kalan 26 davada ise istemeyenlerin sayısı değil. Onlara gidip sorsanız istemeyenlerin sayısı 10 kişiyi aşmaz, sadece anlaşılmıyor” şeklinde konuştu.

“ÇAY MAHALLESİ’NDE HALKA ÇOK GÜZEL RAKAMLAR SUNACAĞIZ”

Gültak, Çay Mahallesi’ndeki çalışmalarında başlamak üzere olduğunu ve mahalle halkına çok güzel rakamlar sunmaya hazır olduklarını belirterek, “Bu ayın 3’üncü haftasında inşallah Çay Mahallesi görüşmeleri de başlıyor. TOKİ’nin elemanları gelecek ve Çay Mahallesi’ndeki rakamlar da belli. Oradaki rakamlar çok iyi ve neredeyse babanın oğullarına vermeyeceği rakamlar bunlar. Buna rağmen de eğer ki reddedeceklerse benim bunun için yapabileceğim hiçbir şey yok. Çok güzel rakamları açıklayacağız ve beraber göreceğiz. Biz kimseyi mağdur etmiyoruz. Barış Mahallesi’nde de kimsenin sıkıntısı yok. Kiralarını da biz tıkır tıkır ödüyoruz. Orada yıktıklarımız evlerin kiralarını da biz belediye olarak ödüyoruz zaten” dedi. Laf arasında “göreceğiz başkanım” diyen HDP Meclis Üyesi Bedriye Kuş’a cevap veren Gültak, “Biz ilk geldiğimizde, ilk seçildiğimde ben sinevizyonlarda yapacağımız çalışmaları anlatıyordum, projeleri anlatıyordum ve sizler o günlerde de bana bu lafları söylediniz ve şu anda da bu projelerin çoğu bitmek üzere. Ben bitmeyecek bir projeyi konuşmam. Merak etmeyin Barış Mahallesi de inşallah 2023 seçimlerinden önce bitmiş olacaktır. Üstelik hep birlikte şehrin mimarisine uygun binalar göreceğiz. Seçim sürecinde böyle laflarınız benim hoşuma gidiyor, benim işimi kolaylaştırıyorsunuz. Ben seçim meydanlarında bunların hepsini millete tek tek anlatacağım. Kaldı ki Barış Mahallesi için bana teşekkür etmeniz gerekir” diye ekledi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin; M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, belediye konferans salonunda gerçekleşen 7 Şubat 2022 tarihli toplantısında, gündeme alınan çeşitli konular karara bağlandı veya ilgili komisyonlara oybirliği ile havale edildi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 11 Şubat 2022 Cuma günü saat 10:00’da, yine belediyenin konferans salonunda yapılacak.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir