Ana Sayfa / Manşet / BAŞKAN BOZDOĞAN’IN SÖZ VERDİĞİ PROJELER BİR BİR TAMAMLANIYOR

BAŞKAN BOZDOĞAN’IN SÖZ VERDİĞİ PROJELER BİR BİR TAMAMLANIYOR

Vizyoner projelerle Tarsus’un çehresini değiştiren çalışmalara imza atan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın her mahallede olmasını istediği Aile Sağlığı Merkezi (ASM), kreş, semt pazarı ve okuma salonu proje çalışmaları bir bir hayata geçmeye devam ediyor. Tozkoparan Zahit Mahallesi’nde aile sağlığı merkezi ve okuma salonu yapım işi, Şahin Mahallesi’nde aile sağlığı merkezi, kreş ve okuma salonu çalışmaları ve Şehitler Tepesi Mahallesi’nde ise vatandaşların uzun zamandır eksikliğini hissettiği semt pazarı yapım işi tamamlandı. Yapılan projeler kısa süre sonra vatandaşların hizmetine sunulacak.

DCIM103MEDIADJI_0854.JPG

Ulaşımdan altyapıya, eğitimden spora kadar her alanda Tarsus’u marka kent yapma yolunda çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi, sağlık yatırımlarında da hız kesmiyor. Vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamak amacıyla Tozkoparan Zahit Mahallesi ve Şahin Mahallesi’ne aile sağlığı merkezi kazandıran Tarsus Belediyesi, mahallelerde yapım işlerini tamamladı. Mahallelerin ihtiyaçları noktasında çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi, aile sağlığı merkezlerini vatandaşların hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Tamamlanan aile sağlığı merkezleri ile bölgenin sağlık alanında önemli bir ihtiyacı karşılanmış olacak. Tozkoparan Zahit Mahallesi’nde aile sağlığı merkezinin yanı sıra mahallede okuma alışkanlığının arttırılması için okuma salonu da vatandaşların hizmetine sunulacak.

ŞAHİN MAHALLESİ’NE KREŞ, OKUMA SALONU VE ASM KAZANDIRILDI

Şahin Mahallesi’nde aile sağlığı merkezinin (ASM) yanı sıra kreş ve okuma salonu çalışmaları da tamamlandı. Okuryazar oranının arttırılması için okuma salonunun da bulunduğu binada yapımı tamamlanan kreş de hizmet için gün sayıyor. Tarsus Belediyesi ASM ve okuma salonu hizmeti ile birlikte kreş projeleri ile Tarsuslu çocukların geleceğine yatırım yapmayı sürdürüyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatıyla mahallelerde çalışan annelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği modern kreşler kazandırılıyor.

KENTE PAZAR YERLERİ KAZANDIRILIYOR

Tarsus Belediyesi hızlı büyüyen bir kent yapısına sahip olan Tarsus’ta ihtiyaç duyulan bölgelere pazar yeri kazandırıyor. Yeni pazar yerleriyle hem pazarcı esnafının daha iyi şartlarda çalışması hem de vatandaşların temiz ve sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmeleri sağlanıyor. Şehitler Tepesi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan pazar yeri ile vatandaşlar alışveriş için erişim sorunu yaşamayacak. Altaylılar Mahallesi’nde ise eksikliği yaşanan pazar yeri yapım işine başlandı. Vatandaşlar kısa süre sonra pazar yerine kavuşmuş olacak.

VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİ BİR BİRGİDERİLİYOR

Yapımı tamamlanan aile sağlığı merkezlerinde doktor odası, hemşire odası, acil müdahale odası, aile planlanması, gebe izleme odası, mutfak, bebek emzirme odası bulunuyor. Kreş ve okuma salonu ile de hem gençlerin hem de ailelerin yaşam kalitesi yükseltiliyor. Şehitler Tepesi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan semt pazarı ise üreticilere gelir kaynağı olurken tüketicilere de alternatif olacak.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir