Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / BAŞKAN BOZDOĞAN; “ TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ ÖDÜLLERİ TOPLADILAR”

BAŞKAN BOZDOĞAN; “ TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ ÖDÜLLERİ TOPLADILAR”

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun “Ezop ve Çirkin” oyunları, büyük bir ilgiyle karşılanmaya devam ediyor.  Bu hafta sahnelenen Çirkin ve Ezoptiyatroseverler tarafından ayakta alkışlandı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Gençlere çok teşekkür ediyorum. Onları yıllardır tanıyorum. Hikâyelerini çok güzel yazıyorlar. Türkiye’deki en iyi ödülleri topladılar.” dedi.

Her ay yayınlanan etkinlik takvimine göre sahne alan Tarsus Şehir Tiyatrosu, bu hafta sahne aldığı Yenişehir BelediyesiAtatürk Kültür Merkezi ve Tarsus Amerikan Koleji’nde yoğun ilgiyle karşılandı. Atatürk Kültür Merkezi’nde Çirkin oyunu, Amerikan Koleji’nde ise Ezop sahnelendi. Salonların tıklım tıklım dolduğu alanda, oyuncular ayakta alkışlandı. Reji ve dramaturjisini Nihat Çapar’ın yaptığı Çirkin ve Ezoptiyatroseverler tarafından keyifle izlendi.

“TARSUS ŞEHİR TİYATROSU EN İYİ ÖDÜLLERİ TOPLUYOR”

İzlemeye gelen herkese teşekkür eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum, onları yıllardır tanıyorum. Hikâyelerini çok güzel yazıyorlar. Türkiye’deki en iyi ödülleri topladılar. Tarsus’u sanat kenti yapma yolunda Tarsus Şehir Tiyatromuz sizlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Kentimizde özellikle sanat ve sanatçıya destek verdiğimiz etkinliklerimiz ile Tarsus’u daha yaşanılabilir bir kent yapmak için çalışıyoruz. Tüm sanatsever misafirlerimize teşekkür ediyorum. ” dedi.

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NA İLGİ ARTIYOR

Oyunların yoğun bir ilgiyle izlenildiğini söyleyerek sözlerine başlayan, oyunların reji ve dramaturjisini üslenen Nihat Çapar “Tarsus Şehir Tiyatrosu Çirkin isimli yeni sezon oyunumuz dün Mersin Yenişehir Belediyesi’ndeydi. İki katlı bir salon. Balkonla birlikte yine fuldü. Düşünün ki Tarsus Şehir Tiyatrosu Mersin’e gidiyor. Eskişehir’e gidiyor, Ankara, İstanbul’a ve kapalı gişe oynuyor. Burada sanırım yapılan işin niteliği her sektörde olduğu gibi sanat sektöründe de bu kulvarda önünüzde gitmeye devam ediyor. Fakat yerel yönetimlerin sanat ekiplerine ne denli destek verdiğini biz buralarda anlıyoruz. Eskişehir’e gidince böyle bir kalabalık görüyorsunuz. Onlar sadece Tarsus Şehir Tiyatrosu’nu duydukları için geliyorlar. Ankara’ya gidiyorsunuz, böyle bir kalabalık. Ve bu sayın başkanımız sayesinde yerel yönetimin idarecilerinin bize verdiği destek sayesinde sağlanıyor.” şeklinde ifade etti.

29 EKİM’DE TARSUS ÖZGÜRLÜĞÜNE YENİDEN KAVUŞACAK

Tarsus’a Kültür Merkezi’nin kazandırılacağının müjdesini veren Çapar “Buradaki temel unsurlardan bir tanesi oyunlarınızı oynamanız ve seyirciyle buluşturmanız. Tarsus maalesef 8 yıl gibi bir sürede Kültür Merkezi’ni kaybetti. Ve o kapısına kilit vurulan hepinizin zaman zaman bildiği, belki o 8 yılı şöyle özetlemek gerekirse, 7-8 yaşında müsamere için orayı kullanan bir çocuğun artık 17’li yaşlarına geldiğinde bunun acısını daha çok çektiği bir Kültür Merkezi’ydi. Sayın başkanımız haftada birkaç gün Ankara’ya giderek Kültür Merkezi’ni Tarsus’a kazandırdı. Eğer ki Haluk Bozdoğan bunu yapmasaydı emin olun belki de orası atıl vaziyette öylece kaderine terk edilmiş bir şekilde duracaktı. 29 Ekim günü yepyeni bir yüzüyle Kültür Merkezimizin sayın başkanımız tarafından açılışı gerçekleştirilecek. Tarsus özgürlüğüne yeniden kavuşacak ve bu müthiş kalabalıklar çocuklarımız, gençlerimiz hep birlikte Tarsus’ta büyük tiyatrolar izlemeye, büyük konserler izlemeye ve Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun yeni yapımlarını izlemeye devam edecek.” diyerek sözlerini tamamladı.

“OYUN MESAJ YÜKLÜYDÜ”

Ezop oyununun çok derin mesajları olduğunu söyleyen bir izleyici “Oyun mesaj yüklüydü. Derin mesajlar ve kendimi bayağı zorladım anlamak için. Kölelikten bahsetti. Eşitlikten bahsetti. Toplum tabakalarının ezilmişliklerinden. Bu anlamda çok güzeldi, oyunu beğendim.” diyerek düşüncelerini aktardı.

“BİZE BÖYLE BİR İMKÂN TANIDIKLARI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Oyunu beğeniyle izlediğini kaydeden bir diğer izleyici “Gerçekten çok güzeldi, bu anlamda memnun kaldım. Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun düzenlediği birçok oyuna gidiyorum. Bizim için büyük bir nimet olduğunu düşünüyorum. Belediyedeki gençlere, organizatörlere, herkese bize böyle bir imkân tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“MESAJIN SEYİRCİYE AKTARILMASINDA Kİ BAŞARISINI ALKIŞLIYORUM”

Oyunun konusunun seyirciye çok iyi bir şekilde yansıtıldığını belirten bir seyirci “Oyunu mükemmel gördüm. Oyuncular gayet başarılıydı. Milattan önce 6. yüzyıllarda yaşamış Ezop’un yansıtılması noktasında mesajın seyirciye aktarılmasında ki başarısını alkışlıyorum.” diye ifade etti.

Oyunu ilk defa izlediğini belirten bir başka izleyici “Sosyal medyadan da ismini duyduğumuz bir oyundu. Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na bu organizasyon için çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir