Ana Sayfa / KADIN / BAŞKAN BOZDOĞAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI BAŞKAN BOZDOĞAN

BAŞKAN BOZDOĞAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI BAŞKAN BOZDOĞAN

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle kentte faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya geldi. Düzenlenen organizasyonda, yerel yönetimlerle basın ilişkileri, 2023 yılında yapılacak olan projeler ve gündemde olan konular konuşuldu. Başkan Bozdoğan Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, “Doğru, tarafsız, hak ve hakikatten özellikle adaletten kalemini ayırmayan tüm gazetecilerimizin ‘10 Ocak’ Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Tarsus Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Tarsus’ta görev yapan gazeteciler için etkinlik düzenledi. Gazeteciler ile bir araya gelen Başkan Bozdoğan, göreve geldiğinden beri hayata geçen projeler ve 2023 yılında yapımı devam eden ve planlanan projeler hakkında konuştu. Düzenlenen etkinliğine Tarsus’ta görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı. Başkan Bozdoğan çalışmaları ve gündeme dair birçok konu hakkında gazeteciler ile sohbet etti. Tarsus Belediyesi düzenlenen etkinlikte, basın mensuplarını bilgilendirmek amacıyla kent genelinde sürdürülen asfalt yapım işlerinin detaylı çizelgesini, 2023 yılında planlanan projeler çizelgesini ve Başkan Bozdoğan göreve geldiğinden beri hayata geçen projelerin çizelgelerini basın mensuplarına dağıttı. Gece gündüz demeden kamuoyunu bilgilendirme adına haber peşinde koşturan basına mensuplarına yönelik düzenlenen organizasyonda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Başkan Bozdoğan, “ Çok değerli Tarsus’un güzide basını. Bugün sizleri burada görmekten çok mutluyum. Doğru, tarafsız, hak ve hakikatten ve özellikle adaletten kalemini ayırmayan tüm gazetecilerin günü kutlu olsun. Bu süreç belki 1961 yılından beri başlayan bir süreç. Bugün sizin gününüz. Sizlere saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

TARSUS PLAJINA KAVUŞUYOR

Tarsus Plajı hakkında bilgi veren Başkan Bozdoğan, “Alan olarak çok geniş bir yer, orada yapılacak olan tesisleri hazirana kadar yetiştirmek için çalışıyoruz. Temizlik 1 ay sürecek çünkü çok kirli bir durumda. Ve bunun için çalışıyoruz, adı gibi Beyaz Kum Plajı haline geliyor,

inanılmaz değişiyor. Kentimize kazandırmak üzere çalışmalarımız durmaksızın sürüyor. Yaz döneminde plajımıza kavuşacağız” dedi.

 

“KENTİMİZE DEĞER KATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çalışmalar hakkında konuşan Başkan Bozdoğan, “Kültür Merkezi eylül ayında faaliyete başlayacak. Benim genel olarak anlatmak istediğim çok şey var. Daha dün başkan yardımcılarımız bazı mahalleleri gezmiş. Mahallelerin planlamaları sıkıntılı. Tozkoparan, Fahrettinpaşa mahalleleri planlama olarak çok sıkıntılı ve belediyemiz tarafından planlamaları yapılmak üzere düğmeye basıldı. Kırklarsırtı Mahallesi kentsel dönüşüm için de düğmeye basıldı. Artık her şey farklı olmalı. Burası 400 bin nüfusluk bir kent. Biz marka bir kent yaratacağız, sağlıklı bir kent yaratacağız, eğiten, üreten, kültürlü bir kent yaratacağız dedik. Kimi zaman kentimize felsefe kenti, kimi zaman tarih kenti, kimi zaman peygamberler kenti deniyor. Çünkü yapı olarak hepsine sahip bir kent. Tarsus bu kadar zengin bir kent. Öyle bir kentte yaşıyoruz ki herkesi kucaklıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BÜTÜN PROJELERİMİZ DEYİM YERİNDEYSE TEK TEK HAYATA GEÇİYOR”

Tüm proje ve çalışmaların tek tek hayata geçtiğini belirten Başkan Bozdoğan, “Biz başaracağız diye bu yola çıktık, kültür merkezimiz çok değerliydi ama önemli olan bir değerimiz daha vardı, o da kent meydanlarıydı. Kent meydanlarını 4 yerde düşünüyoruz 3 demiştik ama 4 olması için çeşitli çalışmalar başlattık. Çünkü bu kentin bir meydanı yok. Kleopatra Meydanı’nın ihalesi yapılıyor. Bütün projelerimiz deyim yerindeyse tek tek hayata geçiyor. Eksik kalmadı. Çalışma konusunda verimli ve aktif olmamız gerekiyor, tüm çabamız Tarsus için. Bunun için verilen çabayı herkesin görmesini istiyorum. Tüm bu ekonomik ve siyasi koşullara rağmen kentimizi en iyi yerlere getirmek üzere çalışıyoruz” dedi.

 

“SEÇİM OLMADAN ÖNCE İL OLACAK”

Tarsus’un il olması konusuna yönelik konuşan Başkan Bozdoğan “İl’le de Tarsus projesiyle şunu anlatmıştım. Ankara değil, Tarsus halkı buranın il olmasını sağlayacak. Çünkü geçmiş yıllarda basında da özellikle okuyorum. Tarsus’un il olma konusu şu ana kadar komisyona bir kere gönderildi. Bu kent il olacak. Seçim olmadan önce il olacak. Bu kentin il olmasını biz

birlikte başaracağız. Tek başına Haluk Bozdoğan başarmayacak. Ben bu kentin gençlerine ve kadınlarına çok güveniyorum. Biz bize yeteriz. Başka kimseye yer yok. Yaşamı en çok anlamlı kılanda medeniyetteki bu masumelerdir. Sizlerle birlikte dostça beraber bir savaş verdiğimiz zaman başarırız.” ifadelerini kullandı.

 

“TARSUS BELEDİYESİ OLARAK KASA VE BORÇ DURUMLARIMIZI NET OLARAK BELİRTİYORUZ”

Tarsus Belediyesi’nin 330 bin kişiye ulaştığına değinen Başkan Bozdoğan “Burada yeni nesil belediyecilik bizim üzerimizde durduğumuz şey. Üreten, istihdam sağlayan ve hepsinden önemlisi de şeffaf olunması. Şeffaf olduğumuzda da her şeyi halka göstermek zorundaydık. Her zaman net olarak anlatıyorum. Kasamızı gösteriyorum. Kasamız bu diyorum. Tarsus Belediyesi olarak kasada ne var, borcumuz ne kadar net olarak belirtiyoruz” dedi.

 

“ADALETSİZ GİDEN HERKESİN DE SESİ OLACAĞIZ”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “Biz aynı zaman bu ülkede adaletsiz giden herkesin de sesi olacağız. Sinan Ateş’inde sesi olacağız. Bunlardan siyasi bir şeyler çıkarılmaya çalışılmasın. Bu ülkede eğer konuşmamız gereken yerde konuşmazsak hata yaparız. Elbette ki susmamız gereken yerde susmasını bilir, sükûtun ne kadar önemli olduğunu da biliriz. Ama konuşulması gereken yerde de bizden daha fazla bağıranı olamaz.” şeklinde konuştu.

 

“HİZMETTE HER ZAMAN SINIRSIZ HİZMET ANLAYIŞIYLA HAREKET EDERİM”

Bütün hizmetleri eşit ve dürüstlükle yaptığını vurgulayan Başkan Bozdoğan “Bu kent ciddi anlamda değer katılması gereken bir kent. Bu kente hainlik yapamazsınız. Bu kente zarar veremezsiniz. Dedikoduyla yalan siyasetiyle bunu yapamazsınız. Siyaset doğrulukla, dürüstlükle, ahlakla olur. Hizmette her zaman sınırsız hizmet anlayışıyla hareket ederim. Hep istediğim eşit hizmet. Bir maliye farklı diğer maliye farklı olamaz. Gece saat 3’e 4’e kadar kaldırım ve asfalt yapılıyor. Hangi mahalleye öncelik verilecek bunların çalışmaları yapılıyor. Elimizde 35 bin ton sıcak asfalt var. Bunun yanında kaldırımda var. Tarsus’ta şunun sözünü

verdim asfaltsız, kaldırımsız özellikle köylerde dahil bütün yollar açılsın diye söz verdim.” ifadelerini kullandı.

 

Etkinlik, basın mensuplarının toplu fotoğraf çekimi ardından son buldu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir