Ana Sayfa / Manşet / Bakan yardımcısının şirketine bakanlıktan milyonlarca liralık ihaleler!

Bakan yardımcısının şirketine bakanlıktan milyonlarca liralık ihaleler!

Ticaret Bakanı iken eşinin şirketinden milyonlarca liralık dezenfektan alımı yapan Ruhsar Pekcan’ın görevden alınmasının ardından bir skandal da Sağlık Bakanlığında çıktı.

Ticaret Bakanlığı yaptığı sırada eşinin dezenfektan şirketinden bakanlığa alım yapan Ruhsar Pekcan’ın ardından bir skandal daha ortaya çıktı. Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın’ın, eşi tarafından kurulan şirketin bakanlığın e-nabız işlemlerini yaptığı ve 20 ihalesini de bakanlıktan aldığı öğrenildi. Bilbest Bilişim Sağlık adlı firmanın, Sabahattin Aydın müsteşar yardımcısı olarak görev yaparken de bakanlıkla iş yaptığı da ortaya çıktı.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığına milyonlarca liralık yazılım hizmeti sattığını belirttiği Bilbest’in ortakları arasında bakan yardımcısının eşi Sibel Aydın ile oğlu Muhammed Aydın bulunuyor.

5 yılda 19 ihale

CHP’li Emir, TBMM’de 6 ay önce yaptığı konuşmada; Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın’ın, eşine kurdurduğu daha sonra oğlu Muhammed İkbal Aydın’a devrettiği Bilbest Yazılım firmasını gündeme taşımıştı. Firmaya son 5 yılda 19 ayrı ihaleyle 5 milyon 128 bin liralık iş verildiğini vurgulamıştı.

Murat Emir şöyle devam etti:

“Sağlık Bakan Yardımcısı’nın eşi ve oğlunun ortağı olduğu firma, ballı ihaleler alıyor. Firmadaki pay devirleri de şüpheli. Sibel Aydın 2002’de firmayı kuruyor ve eşi müsteşar yardımcısı olunca hisseleri Yunus Şengül’e devrediyor. Daha sonra hisseler, Şengül, Mehmet Zahid Ercan ve Muhterem Ercan arasında el değiştiriyor. Aydın’ın bakanlıkta görevi sona erince bu kez hisseleri 2011’de oğlu devralıyor. Aydın, tekrar bakanlıkta göreve gelince hisseler 11 Aralık 2020’de Mehmet Zahid Ercan’a devrediliyor. Aydın ne zaman bakanlıkta görev alsa, şirket hisseleri, hülle yolu ile başkalarına devrediliyor ancak, şirket Aydın ailesinin. İhaleler Aydın ailesine gidiyor. Bakanlık, ihalelerle ilgili idari ve hukuki işlem yapacağına aynı firmaya iş vermeye devam ediyor. Yine 21/B yöntemiyle, yani davet usulü ile ve adrese teslim şekilde. Son yapılan ihalelerden biri 1 milyon 174 bin TL bedelle İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 12 aylık HBYS hizmeti diğeri de 183 bin TL bedelle İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim Araştırma Hastanesinin 3 aylık HBYS hizmeti. 21/B yöntemiyle olduğu için her iki işte de ihaleye giren tek firma var ve rekabet koşulları oluşmamış. Doğal afet ve acil durumlarda başvurulabilecek 21/B yöntemini yine yandaşa iş vermek amacıyla kullanmışlar.”

Devletin verilerine göre Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın’ın eşi tarafından kurulan ve Sağlık Bakanlığı’nın e-nabız işlemlerini yapan “Bilbest Bilişim Sağlık” adlı firmanın Sağlık Bakanlığı’ndan aldığı ihale sayısı 20.  İhalelerin büyük bir kısmı hastane bilgi yönetim sistemi. İhaleler ise 2014-2020 arasında 3’er ve 6 aylık arayla yapılmış. 19 ihalenin bedeli ise 5 milyon lira ediyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir