Ana Sayfa / Manşet / Avukat Eyyüp Sabri Öncel, Avukatlar gününü kutladı

Avukat Eyyüp Sabri Öncel, Avukatlar gününü kutladı

Türkiye’nin tanınmış Avukatlarından olan Av. Eyyüp Sabri Öncel, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı. Avukatların sorunlarına değinen Öncel, Avukatlar için güzel çalışmalar yapan Adalet Bakanlığının daha da güzel çalışmalar yapması çağrısında bulundu.

Türkiye’nin tanınmış avukatlarından olan Av Eyyüp Sabri Öncel, avukatlar gününü kutlayan bir mesaj yayınladı.

Avukatların sorunları olduğunu ve bunun Adalet Bakanlığı ile koordineli çalışılarak çözülmesi gerektiğini belirten Öncel, “Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül’ün çalışmalarını iyi niyetli görüyoruz. Avukatların sorunlarını gidermeye çalışan Adalet Bakanlığı daha da güzel çalışmalar yapabilir. Hükümetin de Avukatların sorunlarının çözüme kavuşması adına adımlar atmasını bekliyoruz. Hükümet ile Türkiye Barolar Birliği’nin büyük bir uzlaşı halinde Avukatların sorunlarının çözüme kavuşması en büyük beklentimizdir.” Dedi.

“Türkiye’nin dört bir yanında, hukuk ve adalet için vatandaşın yanında, en ön safta mücadele veren 125 bin avukatın artık tahammülü giderek imkânsız hale gelen maddi ve manevi sorunlarla karşı karşıyadır.“ Diyen Öncel, mesajında şu ifadelere yer verdi:” Stajyer avukatlar için yaşam mücadelesi boğucu hale gelmiştir. Sayısı sürekli artan hukuk fakültelerinde okumakta olan 85 bin öğrenci, haklı olarak gelecek kaygısı içindedir. Hukukun üstünlüğü mücadelesinin öncü gücü olan avukatlar, buna rağmen hukuk devleti mücadelesini sürdürmeye devam etmektedir. Avukatın mesleki standartlarının yükseltilmesi, mesleğin sürdürülebilirliğinin güvence altına alınması, sorunların çözüme ulaştırılması avukatın olduğu kadar devletin, hukukun üstünlüğünün, demokratik toplumun korunması ve geliştirilmesi için zorunludur. Çünkü: Avukatın varlık sebebi, bireyin hakkını korumaktır. Avukat, kanunda yazılı hakları bireyin kullanmasını sağlayan kişidir. Avukata tanınan her hak aslında bireyin hakkıdır. Avukata yönelik her hak ihlali de bireyin hakkının ihlalidir. Avukat, demokratik hukuk devletinin lokomotifi ve koruyucusudur. Avukat; zulme karşı mazlumun, haksızlık yapana karşı masumun temsilcisidir. “ dedi

Avukatlık mesleğinin doğasında bağımsızlık ve özgürlük olduğunu kaydeden Öncel, “ Avukatın tabi olduğu tek düzen hukuk düzenidir ve boyun eğeceği efendisi yoktur. Avukatın olmadığı yerde adil yargılamadan, bağımsız ve etkin bir savunmadan ve hukuk devletinden söz edilemez. Avukat, hukukun üstün olduğu demokratik devletlerin yargılamasının temel taşıdır. Avukatın olmadığı yargılamada keyfilik hüküm sürer ve sonuçlar toplum vicdanını asla tatmin etmez. Yargı reformunun gerçekleşmesi, güvenilir bir hukuk sisteminin inşa edilmesi, hukuk güvenliğinin sağlanarak ekonominin rahatlaması ve refah toplumu idealine ulaşılması için avukatlık mesleğinin içinde bulunduğu ve yıllardır dile getirilen sorunların artık çözülmesi gereklidir.” İfadelerini kullandı.

Avukatlara yönelik yapılan saldırılara da değinen Öncel, “Avukat Ersin Arslan’a sıkılan kurşun sadece ona sıkılmadı. 100 bin hukuk fakültesi öğrencisine,15 bin hakime, 8 bin savcıya ve en nihayetinde ülkemizde görevini yapana 130 bin avukata kurşun sıkılmıştır. Çünkü Ersin sadece hukuki görevini yerine getiriyordu.” Açıklamasında bulundu.

Avukatların dayanışma içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Öncel, mesajının sonunda şu ifadelere yer verdi; “Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan siz değerli avukatlarımızın 5 Nisan avukatlar gününü kutlar saygılar kutlarım. Savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutlarım.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Burgazlı, 23 Nisan’ı kutladı; Geleceğimiz çocuklardır

Toplu taşıma, turizm ve birçok alanda faaliyet gösteren Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir