Ana Sayfa / Manşet / Akdeniz’de çevre ve doğa temizliği temalı ödüllü resim yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Akdeniz’de çevre ve doğa temizliği temalı ödüllü resim yarışması ödülleri sahiplerini buldu

“Akdeniz’de Sıfır Atık Projesi” kapsamında, ilçe sınırları içerisindeki ortaokullarda okuyan çocuklarda temizlik bilincinin oluşması, geri dönüşümün önemi, çevre ve doğa temizliği temalı ödüllü resim yarışması düzenlendi. Yapılan değerlendirmeler sonucu dereceye giren 20 öğrenci ödül almaya hak kazandı. Bu kapsamda yarışmada ilk 3’e giren çocuklara tablet; 17 çocuğa da çeşitli kırtasiye setleri hediye edildi.

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ortaokullar arası “Akdeniz’de Sıfır Atık” konulu resim yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. Törene Kaymakam Muhittin Pamuk, Başkan Mustafa Gültak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Şimşek: “Çocuklarımızın zihinsel dönüşümlerinden çok etkilendim”

Törende, israf ile atığın birbiri ile orantılı olduğunu dile getiren Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, “Ne kadar çok israf, o kadar çok atık demektir. Biz hem israf ediyorduk; hem de israf ettiklerimizden dert yanıyorduk. 10 yıl kadar önce şehir çöplüğünün kokusunun buralara kadar ulaştığını hatırlıyorum. Bugün fiilen bir önlem alındı ve zihinsel bir dönüşüm gerçekleşti. Çocuklarımızın burada yaptıkları resimlerden çok zihinsel dönüşümlerinden çok etkilendim. Bu yarışma yabana atılır bir yarışma değildir. Tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Gültak: “Çocuklar bizden tertemiz bir dünya istiyor”

Başkan Mustafa Gültak ise konuşmasında “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz ve farkındalık yaratmayı amaçladığımız sıfır atık konulu resim yarışmasının ödül törenindeyiz. Yarışmaya birçok öğrenci kardeşimiz katıldı ve resimler uzman jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmaya katılan tüm resimler birinciliği hak ediyor. Çocuklarımızın dünyaya bakışı, gezegene ve hayata bakışını resimlerde gördük. Bizden tertemiz bir dünya istiyorlar. Özellikle bizlere seslenip, ‘yaşanılabilir bir dünya bırakın’ diyorlar. Bitmiş, kaynakları tükenmiş bir dünya istemiyorlar. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Pandemi sonrası temizliğe devam

Başkan Gültak önceki yılları hatırlatarak, “Adanalıoğlu bölgesinde 25 yıllık birikmiş çöpü sahilden sadece 50 metre geride kumların içine gömmüşlerdi. Poşet tarlaları  vardı. Orman, deniz, her yer poşet içindeydi. Göreve geldikten sonra hızlıca oraları temizledik. Çöpleri oradan kaldırıp, üstüne kumları koyduk. Denizle sıfır hale getirdik. O kirliliği düşünebiliyor musunuz? Öte yandan korona virüs öncesi o bölgede temizlikler yaptık. Amacımız çocuklarımıza ormanda nasıl gezeceklerini, doğaya nasıl özenle bakmaları gerektiğini, çöp kutularını kullanmanın ne kadar önemli olduğunu öğretmekti. Pandemi sonrası sağlık sistemimiz düzene girdiğine kaldığımız yerden temizliğe ve eğitimlere devam edeceğiz. Çocuklarımızın beynine bu durumu kazımamız lazım” ifadelerini kullandı.

Pamuk: “Daha yeşil bir Akdeniz için çalışmalarımıza devam etmeliyiz”

Akdeniz Kaymakamlığı olarak sıfır atık belgesini aldıklarını kaydeden Kaymakam Muhittin Pamuk ise “Özellikle okullarımızın da sıfır atık belgesi alması önemliydi. Çünkü gençlerimizin çevre duyarlılığının artması konusunda bu tarz etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Sıfır atık projesinin ekonomik boyutu da var. Kurumlar olarak bizler de önemli tasarruflar yapıyoruz. İsraf ile atık yan yana duruyor. Bizim inancımıza göre israf haram. Bu duyguyu bu inancı topluma yayabilirsek eminim çevre duyarlılığımız da atığımız da ona göre azalacaktır. Daha yeşil bir Akdeniz için çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Bu anlamda yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının daim olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilirken, günün anısına hatıra fotoğrafı da çekildi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir