Ana Sayfa / DÜNYA / ABD’den sonra Rusya da 15 savaş gemisini Karadeniz’e gönderdi bölge adım adım savaşa gidiyor

ABD’den sonra Rusya da 15 savaş gemisini Karadeniz’e gönderdi bölge adım adım savaşa gidiyor

Rusya Savunma Bakanlığı Güney Bölgesi Askeri Komutanlığı, 15 savaş gemisi ve Hazar filosuna ait donanmanın Karadeniz’e gönderildiğini açıkladı.. ABD de Ukrayna’nın Doğusu için savaş gemilerini 15 Nisan’da Karadeniz’e gönderecek.

Edinilen bilgilere göre Ukrayna’nın Doğusundaki Donbass bölgesi için Rusya ile Ukrayna arasında gerilim büyürken, ABD ve NATO ülkeleri ile bazı AB ülkeleri Ukrayna’ya destek oluyorlar. ABD, Ukrayna’yı korumak amacıyla 15 Nisan’da 2 savaş gemisini Karadeniz’e görmeye hazırlanırken, Rusya’dan ise tansiyonu yükseltecek bir adım geldi. Rusya da Karadeniz’e 15 savaş gemisi gönderme kararı aldı.

Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi’nin basın servisinden yapılan açıklamaya göre, Hazar Denizi’ndeki filoya ait 15 savaş gemisi Karadeniz’e gönderildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz saatlerde ABD’nin Ukrayna’ya verdiği askeri desteği “Rusya’nın güvenliğine karşı bir meydan okuma” olarak nitelendirmişti.

Aynı açıklamada “Rusya kendi güvenliğini korumak için gereken her şeyi yapacaktır” ifadesi de yer almıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 6 Nisan’da Rusya askeri güçlerinin savaşa hazırlık durumuna ilişkin denetimlere başladıklarını ve ülkenin çeşitli bölgelerinde poligonlarda taktik tatbikatların yapılacağını duyurmuştu.

Söz konusu eğitim planı kapsamında, nisanda 4 bin 48 askeri tatbikatın yapılacağı belirtilmişti.

Donbass bölgesindeki Rusya destekli ayrılıkçılar kendilerinin Rusya’ya bağlı olunmasını istiyor. Donbass bölgesindeki çok sayıda kişi Rusya vatandaşlığını almış durumda. Kırım’ı 2014’te ilhak eden Rusya, bölgeyi kendisine bağlatmak istiyor. Rusya dışında Kırım’ı tanıyan ülke olmazken, Donbass bölgesindeki ayrılıkçılar da kendilerini özerk cumhuriyet olarak görüyorlar. Ancak kimse tanımıyor.

Rusya-Ukrayna ilişkileri Kırım’ın ilhak edildiği 2014 yılından bu yana çok gergin. Kiev, Rusya’yı ülkenin doğusunu ve Kırım’ı “işgal etmekle” suçluyor. Ukrayna yasalarında Rusya, “saldırgan ülke” olarak tanımlanıyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir