Ana Sayfa / Manşet / TOROSLAR ULUSLARARASI YARI MARATONU HEYECANI TÜM MERSİN’İ SARDI

TOROSLAR ULUSLARARASI YARI MARATONU HEYECANI TÜM MERSİN’İ SARDI

Başkan Yılmaz: “5 kategoride düzenlenecek yarı maratonumuzda sporcular şampiyonluk için ter dökecek. Ve o gün şampiyonluk tacını çocuklarımız ve özel sporcularımız taşıyacak” dedi.

Başkan Yılmaz: “5 kategoride düzenlenecek yarı maratonumuzda sporcular şampiyonluk için ter dökecek. Ve o gün şampiyonluk tacını çocuklarımız ve özel sporcularımız taşıyacak” dedi.

Spor faaliyetleri ile Mersin’e ilkleri yaşatmaya devam eden Toroslar Belediyesi, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz öncülüğünde düzenlenecek Toroslar Uluslararası Yarı Maraton ile binlerce sporcuyu ağırlayacak.

Mersin Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde, paydaş kurum ve kuruluşların desteğiyle 21 Kasım’da gerçekleşmesi planlanan Toroslar Uluslararası Yarı Maratonunun 2. Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Mersin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Çağrı Çetin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Garanlı, Toroslar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Reşit Çimen, Atletizm İl Temsilcisi Halil Oğuz, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Temsilcisi Ali Adalıoğlu, kurum temsilcileri ve belediye başkan yardımcılarıyla teknik ekibinin bulunduğu toplantıda maraton hakkında bilgiler verildi, karşılıklı görüş alışverişine bulunuldu.

“PARKUR RESMİ OLARAK ONAYLANDI”

5 kategoride gerçekleşecek Toroslar Uluslararası Yarı Maratonunun başlangıç ve bitiş noktaları, Türkiye Atletizm Federasyonunca görevlendirilen sertifikalı parkur ölçümcüleri tarafından belirlendi. Ölçümleri uluslararası standartlara uygun olarak yapılan parkur, resmi olarak onaylandı.

ÖZEL SPORCULAR, YARI MARATONDA GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU OLACAK

21 kilometre 97,5 metre uzunluğundaki yarı maratonun yanı sıra 10 kilometrelik koşu, 3 kilometrelik halk koşusu ve 100 metrelik çocuk koşusu ile 400 metrelik özel sporcular koşusu yarı maratona renk katacak.

Binlerce yerli ve yabancı sporcunun ter dökeceği yarı maratonda, çocuklar ve özel sporcular da yerlerini alacak.

BAŞKAN YILMAZ: “KATKI SAĞLAYACAK PAYDAŞ KURUM VE KURULUŞLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”       

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Kentimiz için çok önemli bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacağız. Toroslarımızda ilk kez düzenleyeceğimiz bu maraton ile binlerce sporcuyu ağırlayacak olmaktan dolayı mutluyuz. Katkı sağlayacak paydaş kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ederim. Çünkü yarı maratonun kentimize katacağı değer, birlik ve beraberliğimizin sonucu olacak. 5 kategoride düzenlenecek yarı maratonumuzda sporcular şampiyonluk için ter dökecek.  Ve o gün şampiyonluk tacını çocuklarımız ve özel sporcularımız taşıyacak. Yaptığımız tüm çalışmalarda gönüllere dokunmak bizleri daha da motive ediyor. Toplum sağlığına faydası olacak her türlü etkinliğin altına imzamızı atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir