Ana Sayfa / Manşet / 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi tanıtıldı

14. Uluslararası Turunçgil Kongresi tanıtıldı

Mersin’de 2022 Kasım’da düzenlenecek olan 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin tanıtımı

dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında konuşan Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, 1968 yılında ilki Amerika’da gerçekleşen Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin bugüne kadar her 4 yılda bir turunçgil üreticisi ülkelerin katılımı ile dünyanın muhtelif ülkelerinde gerçekleştirildiğini belirterek, “14.Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin Türkiye ve Mersin’de yapılması için ilk müracaat Ispanya’da yapılan 12. Kongrede gerçekleşmiş ve bu kongrenin temelleri atılmıştır. 4 yıl sonra 18-23 Eylül 2016 tarihlerinde Brezilya’da 13’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne Türkiye’den katılım gerçekleştirilmiş ve 2020 yılında Mersin’de yapılacak 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin yapılması kararı kesinleşmiştir” şeklinde konuştu.

“2020 YILINDA KONGRENİN BAŞARILI OLMASI ADINA ÇALIŞMA KOMİTEMİZ EYLEM PLANI HAZIRLADI”

Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda akademisyen, üretici ve ilgili paydaş kuruluşu temsilcilerinin katıldığı kongreye Türkiye’den giden ekibin, Brezilya’da Türkiye’yi, Çukurova’yı, Mersin’i ve turunçgil sektörünü başarılı bir şekilde tanıttığını ve kongrenin bayrağını devraldığını söyleyen Kaçmaz, “Kongre katılımcılarının Türkiye’ye gösterdikleri ilginin beklentilerin üzerinde olması ve oy birliğiyle bu kararı alması umut ve gurur verici olmuştur. 2020 yılında bu kongrenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi adına çalışma komitemiz eylem planı hazırlanmış kongre teması, kongre logosu, web sitesi ve bilim kurulu oluşturması gibi çalışmaları tamamlamış dünyanın değişik ülkelerinde fuar kongre ve benzeri etkinliklerde bu kongrenin tanıtımını ve bilgilendirmesini gerçekleştirmiştir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE TURUNÇGİL İHRACATININ ARTMASINA ÇOK BÜYÜK KATKILARI OLACAKTIR”

Kaçmaz, 2019-2020 yıllarında tüm dünyanın yaşadığı Covid-19 salgını sebebiyle kongrenin, uluslararası yönetim kurulu kararı ile önce 2021 yılına ertelendiğini daha sonra salgın sürecinin devam etmesi nedeniyle 6-11 Kasım 2022 tarihinde yapılması kararı verildiğini ifade eden Kaçmaz, “Tüm dünyada turunçgilin başkenti olarak anılan Mersin’de yapılacak olan bu kongrede bilim insanlarının sunumlarını gerçekleştirecek eş zamanlı yapılacak olan Turunçgil Expo’su ve festivalinde 2022 yılı adeta bir turunçgil yılı olarak yaşanacaktır. Kongrede bilimsel sunumlar, teknik ve turistik geziler gerçekleşecek turunçgil sektöründeki yapılan çalışmaları yenilikleri öğrenme fırsatı bulacağız. Diğer taraftan Türkiye’de üretilen turunçgil ürünlerini, ülkemizi, bölgemizi bir kez daha tanıtma firsatı bulacağız. En önemlisi Türkiye turunçgil üretiminin gelişmesi ve ihracatının artmasına çok büyük katkıları olacaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir