Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, çöp konteynerlerinin kırık ve delinmiş olması nedeniyle uzun süredir ciddi bir halk sağlığı sorunuyla karşı karşıya. Mahalle sakinleri, Akdeniz Belediyesi’ne defalarca başvuruda bulunmalarına ve sosyal medya üzerinden yetkililere ulaşmaya çalışmalarına rağmen, konteynerlerin yenilenmesi konusunda herhangi bir adım atılmadığını ifade ediyor.
Konteynerlerin alt kısmındaki deliklerden çöp boşaltımı sırasında cadde ve sokaklara yayılan pis sular, mahallede yoğun koku ve çevresel rahatsızlığa neden oluyor. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklık, bu sorunu daha da katlanılmaz hale getiriyor.
Mahalle sakinleri, kırık ve hijyen koşullarına uygun olmayan çöp bidonlarının yenilenmesi talebini sosyal medya üzerinden doğrudan Akdeniz Belediye Başkanı’na iletmelerine rağmen, herhangi bir çözüm sunulmadığını vurguluyor. Bu süreçte Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerini yönlendirerek mahallede düzenli temizlik ve yıkama çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle halkı, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etmekle birlikte, esas sorunun ilçe belediyesinin sorumluluğunda olan konteynerlerin değiştirilmemesi olduğunu belirtiyor.
“Mersin Büyükşehir Belediyesi mahallemizi düzenli olarak temizliyor, ancak çöp bidonları kırık ve delik olduğu sürece bu su sızacak, yolları kirletmeye ve mahalleyi kokutmaya devam edecek. Bu döngü son bulmalı,” diyen vatandaşlar, bu sorunun yalnızca estetik ya da çevresel değil, doğrudan halk sağlığını tehdit eden bir durum olduğunu vurguluyor.
olduğunu vurguluyor.
Mahalleli, Akdeniz Belediyesi’ne bir kez daha çağrıda bulunarak, çöp konteynerlerinin acilen yenilenmesini ve sorunun kökten çözülmesini talep ediyor.