Haber:Hikmet Durgun
Mersin-Kazakistan Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu İş İnsanı Ahmet Budan, Mersin Times Gazetesi tarafından Barış Elçisi ödülüne layık görüldü.
Mersin Times Gazetesinin 14.Kuruluş Yıldönümü dolaysıyla düzenlediği gala gecesinde Kazakistan Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Beşiktaş Spor Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı Ahmet Budan, Barış Elçisi ödülüne layık görüldü.
Mersin’de Radisson otelde düzenlenen gecede İş İnsanı Ahmet Budan’a layık görülen ödül ile ilgili konuşan DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen;“ Ahmet Budan bey çok başarılı bir iş insanıdır. Kendisi geçtiğimiz Şubat ayında Dünya Barış Elçisi ödülüne layık görülmüştü. Kendisini tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Mersin Ticaret Ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol da Budan’a aldığı ödül için tebrik ederek, başarılar diledi.
Ödül ile ilgili konuşan Ahmet Budan ise, “ Mersin lojistiği için önemli olan Mersin Adana Pozantı Tekir otoyolu ile Mersin Adana Gaziantep Otoyolunun yapılmasında imzam var. 1990 yılından itibaren Mersin ve ülke dışında mütahitlik yapıyorum. Hem yurt içinde hemde yurtdışında yollar ve havaalanları yapıyoruz. Lojistik sağlayan ana damarları açıyoruz. 35 yıldır Mersin’deyim ve Mersin’de bulunmaktan gurur duyuyorum. Bugün Mersin Times gazetesinin davetiyle gurur duyuyorum. Mersin’i hep beraber güzelleştirmek hepimizin görevidir. Bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.
Konuşmalarının ardından Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ve Mersin Times Gazetesinin İmtiyaz Sahibi Kerem Türk, birlikte Ahmet Budan’a ödülü takdim ettiler.
Budan, geçtiğimiz Şubat ayında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen 21.Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi Lobin International ve DMW Diplomatlar Birliği tarafından ‘Barış Elçisi’ ödülüne layık görülmüştü.