Ana Sayfa / KADIN / Vekil Gökçel: “Ev kiraları makul noktada tutulmalı”

Vekil Gökçel: “Ev kiraları makul noktada tutulmalı”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’e 400 binden fazla depremzede vatandaşın geldiğine dikkat çekerek, “Hepsinin başımızın üstünde yeri var. Ev sahiplerinin de bunu bilerek özellikle ev kiralarını makul noktada tutmalarını rica ediyorum” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de yaptığı basın toplantısında Mersin’in deprem bölgelerinden hızla göç aldığını hatırlattı. Bundan dolayı Mersin’e ek kaynak aktarılması gerektiğini ifade eden Gökçel, “Hem altyapı hem maddi kaynak anlamında kentimizin bir kapasitesi var. Hem Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer hem biz, defalarca çağrıda bulunduk. Mersin’in afet bölgesi kapsamına alınması ya da özel bir statü vererek Mersin’e yeni maddi kaynakların aktarılmasını istedik. Mersin’in barajları dahi bu kapasiteyi kaldıramıyor. Mersin’in içme suyu ihtiyacını karşılayan Berdan Barajında su seviyesi tehlikeli noktaya indi. Mevsim çok kurak geçiyor, yağış almıyoruz. Çiftçilerimizin sulama yapması için su verilmiyor” şeklinde konuştu. Derhal Pamukluk Barajının isale hatlarının tamamlanması gerektiğini değinen Gökçel, Mersin için çok fazla vakit kalmadığını vurguladı.

EV SAHİPLERİNE ÇAĞRI YAPTI

Mersin’e yapılacak yatırımların merkezi hükümet tarafından engellendiğini ileri süren Gökçel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yapılması gereken yollar var, Mersin Metrosu var. Hala Hazine ve Maliye Bakanlığında imza bekliyor. Bunları derhal hayata geçirmezseniz krizlere yol açmış olursunuz. Mersin, afet bölgesine dahil edilmeli. Deprem sonrasında vatandaşlarımız deprem bölgelerinden göç etmeye başladı. Mersin hem deprem bölgesine yakın deprem riski bakımından en güvenli kent olması, hem bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızla çok yakın akrabalık ilişkilerinin olması, hem de deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yazlıklarının olması nedeniyle Mersin’e 400 binden fazla depremzede vatandaşımızın geldiğine şahit oluyoruz. Elbette ki, vatandaşlarımızın Mersin’e gelmesi oldukça doğal. Ancak Mersin’de depremden önce de400 bin civarında yabancı uyruklu kişi vardı. Şimdi bunlara 400 bin de depremzede vatandaşımız geldi. Hepsinin başımızın üstünde yeri var. Ev sahiplerinin de bunu bilerek özellikle ev kiralarını makul noktada tutmalarını rica ediyorum.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir