Ana Sayfa / Manşet / Toroslar Belediyesinin açtığı kurs sayesinde Sedat Kızmaz,Down Sendromlular Futsal Milli Takımına seçildi

Toroslar Belediyesinin açtığı kurs sayesinde Sedat Kızmaz,Down Sendromlular Futsal Milli Takımına seçildi

Toroslar Belediyesi’nin açtığı Özel Sporcular Kursu’nda yetişen Down Sendromlu sporcu Sedat Kızmaz (26), Down Sendromlular Futsal Milli Takımına seçilerek, Mersin’in gururu oldu. Özel sporcu Kızmaz, bu gururunu ve başarısını Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile paylaşarak, kendilerine sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Yılmaz; “Sporun, kazanmanın ötesinde hayata dokunan önemli bir misyonu da var. Biz de özel bireylerimizin sporla gönüllerine dokunuyor, her zaman yanlarında oluyoruz” dedi.

 İlçede yaşayan otizmli, down sendromlu ve mental özel bireylerin sosyal hayata daha kolay adapte olmalarının amaçlandığı Özel Sporcular Kursu, Toroslar Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün eğitmenleri eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Eğitimde, özel bireylerin ilgi ve yeteneklerine göre koordinasyon, atletizm, eğitsel çalışmalar ve futbol maçları yapılıyor. Bu kursa katılan sporculardan 26 yaşındaki Sedat Kızmaz da azmi ve yeteneğiyle herkese örnek oldu.

 Down Sendromlular Futsal Milli Takımına seçilerek Kayseri’deki kampa katılan özel sporcu Kızmaz, 1-10 Nisan 2022 tarihlerinde Peru’da yapılacak Dünya Down Sendromlular Futsal Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

Gösterdiği performansla mili takım kampından tam not alan özel sporcu Kızmaz, antrenörleri Ali Adıgüzel ve Betül Ekinci ile birlikte Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ı ziyaret ederek, sevincini Başkan Yılmaz ile paylaştı.

Antrenör Adıgüzel; “Başkanımızın Desteğiyle Başarılarımızın Meyvesini Alıyoruz”

Toroslar Belediyesi’nin Özel Sporcular Kursu Antrenörü Ali Adıgüzel ise sporla özel bireylere dokunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Antrenör Adıgüzel; “Çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Özel Sporcular Kursu’nda, özel bireylerin fiziksel becerilerinin gelişiminin yanı sıra yaşıtlarıyla birlikte güzel vakit geçirmelerini de sağlıyoruz. Bu kursa katılan özel sporcumuz Sedat Kızmaz, Down Sendromlular Futsal Milli Takımına seçildi. Peru’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi ve ilimizi temsil edecek. Başkanımıza özel bireylere sunduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Başkan Yılmaz; “Özel Sporcularımızdan Dünya Şampiyonluğu Bekliyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Toroslar Belediyesi’nin kadrosunda yetişerek milli takıma seçilen özel sporcu Sedat Kızmaz ile gurur duyduklarını söyledi.

Özel bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, Kızmaz’a başarılar dileyerek, hediyelerini takdim etti.

Başkan Yılmaz; “Milli formanın önemi çok büyük. Özel Sporcumuz Sedat Kızmaz, milli takıma seçilerek bu formanın hakkını veriyor. Azmiyle gurur duyuyoruz. İnşallah Peru’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda da milli takımımız finale çıkarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatacak. Tüm ekibe başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir