Ana Sayfa / Manşet / TISİAD’dan Irak’ta önemli ziyaretler; Bakanlarla görüştüler yatırım çağrısı yaptılar

TISİAD’dan Irak’ta önemli ziyaretler; Bakanlarla görüştüler yatırım çağrısı yaptılar

Türkiye Irak İş İnsanları Derneği (TISİAD), Kuzey Irak (IKYB) bölgesinde aralarında Tarım Bakanının da olduğu birçok üst düzey kişiyi ziyaret etti. TISİAD Başkanı Reber Haşimoğlu, ziyaretlerde Türkiye’den Irak’a giden iş insanlarına Irak’ta her türlü kolaylığın sağlanmasını dile getirdiklerini ve Iraklı iş insanlarını da Türkiye’ye yatırım yapmaya davet ettiklerini söyledi.

Edinilen bilgilere göre Türkiye ve yurt dışında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren TISİAD, Kuzey Irak (IKYB) bölgesine bir çıkartma yaparak üst düzeyde görüşmeler gerçekleştirdi.

Reber Haşimoğu başkanlığındaki TISİAD heyeti, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Bakanı Aydın Maruf ile IKBY Tarım ve Su Bakanı Begard Talabani’yi ziyaret etti. Heyet daha sonra Süleymaniye valisi Haval Abubekir, Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sirwan Muhammed, Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayad Abdulhalim ile Kuzey Irak’ın tüm gümrüklerinden sorumlu Müdürü Abdulvahap Barzani’yi makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerde ilgiyle karşılanan TISİAD heyeti, görüştüğü yetkililere Türkiye ile Irak’ın komşu ve kardeş ülke olduklarını belirterek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasını talep ettiler. Kuzey Irak’taki yetkililer de TISİAD’ın yönetim olarak kendilerini ziyaret etmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, Türkiye ile ticareti artırmak için çalışacaklarını aktardılar.

Süleymaniye Valisi Haval Abubekir ile Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sirwan Muhammed, ise Süleymaniye bölgesi olarak genelde İran ile ticaret yaptıklarını ancak bundan sonra Türkiye ile yapmak istediklerini söylediler.

TISİAD Başkanı Reber Haşimoğlu ise, ziyarete ilişkin şöyle konuştu:” Kuzey Irak ziyaretimiz çok başarılı geçti. Bakanlar ve ticaret odası yetkilileri ile gümrüklerden sorumlu genel müdürle görüşmemizde Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin çok artmasını dile getirdik. Kendileri de Türkiye’den gelecek iş insanlarına yardımcı olacaklarının sözünü verdiler. Bizler de Iraklı iş insanlarını Mersin’e ve tüm Türkiye’ye yatırım yapmaya davet ettik ve gelmeleri halinde yardımcı olacağımızı söyledik. Irak ziyaretlerimiz sürecektir. İş insanlarımızın önünü açmak ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak için ne gerekiyorsa yapacağız.”

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Burgazlı, 23 Nisan’ı kutladı; Geleceğimiz çocuklardır

Toplu taşıma, turizm ve birçok alanda faaliyet gösteren Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir