Ana Sayfa / Manşet / Soylu’dan Peker’e koruma verdi iddiasına yanıt: Benden önce verildi, benim dönemimde alındı

Soylu’dan Peker’e koruma verdi iddiasına yanıt: Benden önce verildi, benim dönemimde alındı

Suç örgütü lideri Sedat Peker’e kendi döneminde koruma verilmediğini söyleyen Bakan Soylu, “Benden 1,5 yıl önce verildi. Benim dönemimde de alındı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Korona virüsü (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler hakkında konuşan Soylu, tedbirleri diğer bakanlıklarla konuşarak aldıklarını söyledi. Soylu, “1 Haziran’dan itibaren daha rahatlayacağımıza inanıyorum. Niyetimiz mümkün olduğunca kısıtlamaları ortadan kaldırabilmek. Amacımız ters bir rüzgarla karşılaşmamak için temizlik, maske, mesafe tüm tedbirleri ortaya koymak” dedi.

Toplu taşımanın belediyelerin yetkisinde olduğunu belirten Soylu, “Belediyelerle işbirliği yapamıyoruz. Toplu taşıma işini bu dönemde becermedik. Biz elimizden geldiğince denetim yaptık. Milletimiz büyük fedakarlık yapıyor ama toplu bulunduğumuz yerlerden sarfınazar etmelerini istirham ediyorum” diye konuştu.

Şiddet görüntüleri nedeniyle bekçilere yönelik eleştirilere yanıt veren Soylu, “Bekçilerimizin toplam 5 aylık bir eğitim süreci var. Buradaki muradımız şu, uyuşturucudan hırsızlığa ve terör olaylarına kadar başarı sağlamak. Vatandaşımız bu uygulamadan memnun. Birileri korkuyor, nereden çıktı bu bekçi diyorlar. Buna yönelik ideolojik bir bakış açısı var. Bekçi uygulamasına yönelik ideolojik bir bakış açısı var. Vatandaşımıza yönelik görevini aşan hiçbir muameleye müsamaha göstermeyiz” ifadelerini kullandı.

Siyasete başladığından beri kamuoyu araştırmaları yaptırdığını belirten Soylu, “Son seçimden beri Cumhur İttifakı’nın oyu 51,5’in altına düşmedi. KONDA’nın araştırması da öyle, bizim yaptıklarımız da öyle. AK Parti 40-40,5 seviyesi. MHP 10,5-11 seviyesi. Aceleleri, telaşları bu. Aldıkları siparişi yetiştiremiyorlar. Bizi uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlayan Kılıçdaroğlu, CHP’nin oyuna baksın. Sorsunlar CHP’nin oyunu bana. Yüzde 20,5-21, bir yıldır bu bantta gidiyor” dedi.

Soylu, “Yarın gelirseniz ben size belgesini gösteririm. Mesele sadece bakanlık değil, başka işler de var.  İki bakanlık yaklaşık 6-7 aydır pişiyor. Bir Cumhurbaşkan Yardımcılığı bir de Kültür Bakanlığı. Dillendirilen talep. Dursun Çiçek’e kim ne söylettiriyor? Yarın kime ne söylettirecekler? Bundan 5 yıl önce çocuklarınızı AVM’ye gönderebiliyor muydunuz, gönderemiyor muydunuz? Her gün bir patlama vardı. Şimdi bunların önüne geçtik. Bunu çekemiyorlar. Acaba biz bunları nasıl ekarte ederiz onun peşindeler” şeklinde konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU ARA SIRA BANA ADAM GÖNDERİRDİ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen yıl yakalanan ve Türkiye’ye getireceği belirtilen kokainle ilgili açıklamasına değinen Soylu, şunları söyledi:

“Biz iftiraya uğramış bir milletiz. Türkiye tarihinin en büyük uyuşturucuyla mücadelesini yaptım. Bu mücadelede Avrupa her raporunda Türkiye’yi tebrik etti. Kılıçdaroğlu ara sıra bana adam gönderirdi, keşke bu konu için de gönderseydi. Bataklık operasyonunun içinde FETÖ var ve buna ulaştık. 2 uyuşturucu baronunu yakaladık. Kolombiya’da geçen sene kokain yakalandı. Dedim ki hemen irtibat kurun, mümkünse Kolombiya’ya gidin. Sonuç şu, bize yazılı bir belge vermediler. Söyledikleri şu bu operasyonu gerçekleştiren Balkan grubu. Kılıçdaroğlu, o tarihte Balkanlar’da kimin olduğuna bakarsa… Türkiye uyuşturucuyla tarihin en büyük mücadelesini ortaya koymaktadır.”

SOYLU’DAN ÖZEL’E: HER ŞEYİ KURGULAMIŞLAR

Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in gazeteci Hadi Özışık’la görüşme videosunu paylaşmasından önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in basın toplantısındaki “Süleyman Soylu’ya çok yakın bir gazeteci Sedat Peker ile bir görüşme gerçekleştirdi mi? Yaptığı görüşmede ‘Yeni videolar yayınlama. Bakanımız seninle ilgili bir şeyler söyleyecek ama sinirlenme, kapatalım bu işi’ dedi mi?” sözlerini izletti.

Soylu, “Bu açıklamayı saat kaçta yapıyor, video saat kaçta ortaya çıkıyor? Her şeyi anlatıyor. Türkiye’de ana muhalefet partisi genel başkanının sistemine kadar oturmuş bir operasyonla karşı karşıyayız. Grup başkanvekili çıkıyor ve orada diyor ki böyle bir kaset çıkıyor haberiniz olsun. Her şeyi kurgulamışlar” dedi.

“Organize suç örgütleri gayri nizami harbin aparatıdır” diyen Soylu, şöyle devam etti:

“Coğrafyamızdaki ve dünyadaki en büyük mafyaları Türkiye’nin üzerine saldılar. Kılıçdaroğlu eğer FETÖ’cülerin ağzına bakmaz da devletin bilgilerine müracaat ederse bu bilgileri veririm. Balkanların en büyük mafyası Türkiye’deydi, yakaladık.

Dava dilekçelerinde ifade ettim bir takım muamma işler var. Savcı beni çağıracak. Biz namusumuzu bu işte kazanmadık. İftiraların yalanların, birtakım operasyonları karşısında kalabilirsiniz. Allah iftiradan korusun. Tekrar söylüyorum hayatımda en nefret ettiğim mafya tipi yapılanmalardır. Bunları silip süpürmek bizim namusumuzdur. Bursa’da Köfteci yusuf’a çökmeye çalışıyorlar. Opersyonu başlattım, hepsi var. İstanbul’un başlangıcını bilmiyorum ama operasyona çeviren benim.”

Kendi bakanlığı döneminde Sedat Peker’e polis koruması verildiği haberleri sorulan Soylu, “Benden 1,5 yıl önce verildi. Benim dönemimde de alındı” yanıtını verdi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Çukurova TUAYDER: Adalet nöbeti eylemleri yeni bir aşamaya taşınmıştır

Mersin’de PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle tutsak yakınları tarafından ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir