Ana Sayfa / Manşet / Sosyal Sorumluluk Projesini Yakında Tüm Dünya Duyacak

Sosyal Sorumluluk Projesini Yakında Tüm Dünya Duyacak

Gaziantepli Hatice Bilginsoy, önce ailenin ilk okuyan kızı oldu. Ardından bankacılığa başladı. İçindeki ‘yenilik’ heyecanı dinmeyince de tekstil işine atıldı. 3 yıl önce ise kolları dezavantajlı kız çocukları için sıvayıp voleybol kulübü kurdu. Hedefi 1. Lig’e çıkan takımını Sultanlar Ligi’ne taşımak…Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı’nın işletmemize geldiğinde üstünde ADAM yazılı formayı görünce sorduğumda nasıl da heyecanlanmıştım.

Hatice Bilginsoy hiç duramayan, sürekli yenilik peşinde olan bir kadın. Şu anda tek hedefi, üç sene önce kurduğu Adam Voleybol Spor Kulübü’nü, Sultanlar Ligi’ne yükseltmek. Üç çocuk annesi, eski bankacı, işinsanı, son olarak voleybol kulübü başkanı Bilginsoy’un inişli çıkışlı hayat hikâyesini dinliyorum:

AİLENİN İLK OKUYAN KIZI

“Gaziantep’te doğdum büyüdüm. Ortaokul ve lise eğitimimi Antep’te tamamladım. Adana Çukurova Üniversitesi’nde elektrik elektronik yüksek okuluna gittim. Darbe dönemi çocuklarıydık, sağ sol olayları çok fazlaydı, bu yüzden okula gitme konusu çok desteklenmezdi. Ben ikinci çocuğum, okumama destek verdi ailem. Ablam çok zekiydi ama onu okutmadılar, geniş ailemde de ilk okuyan kız çocuğu benim. Ortaokulda da lisede de her sınıfta 50-60 erkek öğrenci varsa 2 kız öğrenciydik. Ben hep okutulmayan kız çocuklarının hakkını üzerimde hissettim. O yüzden çok çalışıp bana verilen bu hakkı iyi kullanmak istedim. En iyisini yapmak istiyordum. Eşimle lisede tanıştık. Başarılı bir eğitim hayatım oldu. Okul bitince tekstil şirketinde bilgisayar operatörü olarak işe başladım. Daha sonra banka sınavlarına girdim. Bankacılığı vezneden ibaret zannederdim. Arka planını öğrenince çok sevdim.”

SEKRETERLİKTEN YÖNETİCİLİĞE

Bankanın halka ilişkiler bölümünde sekreter olarak işe başlayan Bilginsoy, daha çok sorumluluk alabileceği bölümlere geçmek istemiş: “Bankanın daha yetkili bölümlerinde çalışmak istiyordum. Kambiyo bölümüne geçtim. Bir yıl çalıştıktan sonra yönetici oldum. Çok çalıştığımı bu yüzden de çok hızlı yükseldiğimi hatırlıyorum. Saat kavramı yoktu, çocuklarım oldu, bu yoğun çalışma temposuyla onları da yürütmeye çalışırdım. Çocuklarım bankamdaki masada büyüdü diyebilirim.”

 

Sosyal sorumluluk projesiydi... Sultanlar Ligine koşuyorlar

 

POLONYA’DA FABRİKA

Bankadaki 10 yılın sonunda eşi ile ticaret yapmaya karar veren Bilginsoy, o dönemi şöyle anlatıyor:

 

“Kendi işimizi kurmak istedik. Bankadaki görevim sırasında, firmalara kredi vermek için ziyarete giderken tekstil şirketlerini gözlemledim. Eşimin de deneyimi vardı. Triko üretim şirketi kurduk. 6 ayda kapatmak zorunda kaldık, bir nevi battık. Birikimlerimizin tamamını kaybettik. İpliği biliyorduk, yurtdışı pazarını biliyorduk ama yeterli üretimi yapabilecek ustayı sağlayamadık, insan kaynağı bulamadık. Pahalı iplikler alıyoruz, ustalar yapıyor ancak yurtdışına gittiğinde beklediğimiz gibi olmuyor. O altı ay bize büyük bir deneyim oldu.” Ancak Bilginsoy vazgeçmemiş: “Eşim üretim ve dış bağlantılar, ben de finans konusunda bilgiliydim. Bu sefer fason üretim yaptırmaya ve yurtdışına satmaya başladık. Polonya’da boya fabrikası açtık. 2016 yılında tekrar bir üretim şirketi kurduk.

250 KIZ ÇOCUĞU EĞİTİM ALIYOR

Şu anda Gaziantep’te idol bir takım oluşturduk. Kız çocukları ‘Biz bu ablalar gibi olmak istiyoruz’ desinler istedik, bunu da başardık. Kulübün ikinci yılında altyapılarımızı oluşturduk, şu anda kulübün 250 kız çocuğu sporcusu var. Valilikle ortak okullarda çalışmalar yapıyor, yetenekli öğrencileri bulmaya çalışıyoruz. Öğrenci yetiştirmek için hoca yetiştirmeyi hedefliyoruz. Şu anda 10 hocamız Gaziantep’te yetenekli öğrencileri yetiştirmek için çalışıyor.

 

DEZAVANTAJLI KIZLAR İÇİN

Hiçbir zaman para kazanma hırsımız olmadı” diyen Bilginsoy, 18 yıl süren iş hayatının sonunda dezavantajlı kız çocukları için yola çıkmış: “Hep başarılı olmak istedim. Bu yüzden hiç duramıyorum. Koltuğun bile ucunda otururum ben, acaba bir şey olur da kalkar başka bir şeye koşabilir miyim diye… Hep yeni ne yapabilirim diye düşünür dururum. Spor kulübü de işte böyle başladı.” Adam Voleybol Spor Kulübü’ndeki amacının kentteki kız çocuklarını sporla tanıştırmak olduğunu ifade eden Bilginsoy, girişimin kısa sürede başka bir boyuta ulaştığını anlatıyor:

Sosyal sorumluluk projesiydi... Sultanlar Ligine koşuyorlar

 

9’DA 9 GALİBİYET

“Çocuklarım büyürken spor yapmanın üzerlerindeki olumlu etkisini gördüm. Oğlum iyi bir basketbolcu, kızım iyi bir yüzücüydü. Tribünlerde onları kameraya çekerken çok heyecanlanırdım. Hem fiziksel, hem sosyal çok katkısı oldu. Biz de eşimle ‘Gaziantep’te dezavantajlı kız çocukları için bir spor olanağı oluşturabilir miyiz?’ diye düşündük. Toplumsal bir şeyler yapmayı her zaman çok önemsedik. Antep’te bir voleybol takımına sponsor olarak başladık. Daha sonra kulüp kuralım dedik ve Adam Voleybol Kulübü’nü kurduk. Sonra, voleybola ilginin artması için ligde de var olabiliriz diye düşündük. Şirket kökenli olduğumuz için büyümeyi, sistemli çalışmayı iyi biliyoruz. Ligde oynama haklarını satın aldık. Hedefimizi yükselttik. Birinci Lig’de hep belediye ve banka takımları var. Biz ilk özel takımız. İlk yıl 24 takım arasında üçüncü olduk. İkinci sene daha iyi bir takım oluşturduk. Şu anda ligde 9 maçta 9 galibiyet aldık, ilerliyoruz. Bu sene sonunda Sultanlar Ligi’ne çıkacağımıza inanıyorum.

SON 3 YILIMIN ODAK NOKTASI

Gaziantep’te Voleybol adına böyle bir kulüp kurmanın pek çok zorluğunu yaşadık. Efeler Ligi’nde takım çalıştırmış Antepli hocamızla yola başladık. Menajerlerle toplantılar yaptık. İyi oyuncuları getirmek problem oldu. Oyuncular küçük şehre gelmek istemeyebiliyor. Oyuncularımızın koşullarını iyi hale getirdik. Avrupa ve diğer ülkelerdeki voleybol liglerini, oyuncularını yakından takip ediyorum. Voleybol son 3 yıldır hayatımın odak noktasında diyebilirim.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir