Ana Sayfa / Manşet / Minik dünyalarını kağıda döktüler

Minik dünyalarını kağıda döktüler

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Münir Özkul ve Adile Teyze Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim gören minikler, Sanatçı Onay Akbaş’ın ‘Çizgi: Bir Uçtan Öbür Uca’ isimli kişisel resim sergisini gezdi. Kreş öğrencileri hem resimleri yorumladı, hem de sergi gezisinin ardından kendi boya kalemleriyle tabloların önünde hayal dünyalarını kâğıda döktü. Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde yer alan Onay Akbaş’ın ‘Çizgi: Bir Uçtan Öbür Uca’ isimli kişisel resim sergisini gezen minikler, sergiden mutlu ayrıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Çocuk Gelişim Merkezleri’nin Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, Ahmet Yeşil Sanat Galerisi Koordinatörü Nida Karaytuğ Mert ve kreş öğretmenleri eşliğinde sergiyi gezen minikler, tablolara büyük ilgi gösterdi.  Nida Karaytuğ Mert, öğrencilere resimleri yorumladı ve onlardan da yorumlar aldı. Çocuklar Sanat Galerisi’nde yerdeki minderlere oturup, rengarenk pastel boyalar ile kendi hayal dünyalarını da resmetti.

“Çocukların, sanatla kendilerini ifade etmelerine fırsat veriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Çocuk Gelişim Merkezleri’nin Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, “Çocuklarımız bizimle buluştuğu ilk andan itibaren onların sanatla duygularını, kendilerini ifade etmelerine fırsat veriyoruz. Bu doğrultuda bugün Onay Akbaş sergisinde çocuklarımızla birlikte sergiyi dolaşıyoruz. Ardından da kendi yorumlarını katarak, kendi resimlerini oluşturmuş olacaklar. Bu sırada kendi duygu geçişlerini de ifade etmiş olacaklar. Mümkün olduğunca onları sergilerle buluşturmaya devam edeceğiz.  Sanatın, çocukların duygu ve düşüncelerini, kendilerini özgün bir şekilde ifade etmelerinin en iyi yolu olduğunu düşünüp, bu konuda çocuklarımızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“Resimleri, onların anlayacağı dilde anlatıyoruz”

Ahmet Yeşil Sanat Galerisi Koordinatörü Nida Karaytuğ Mert ise, “Şu anda bulunmuş olduğumuz mekanda sanatçı Onay Akbaş’ın sergisi bulunuyor. Bu yaş grubu oldukça küçük bir yaş grubu. Renklerle çocuklar her zaman haşır neşirdir. Anlatmış olduğumuz resimlerin altyapısını, onların anlayacağı dilde anlatarak, etkilerinde kaldığı resimleri de kendi yaptıkları resimlerle ifade etmeye çalışıyorlar. Çocuklar zaten çok dinamik, meraklı canlılar” diye konuştu.

Minikler sergiyi çok sevdi

Miniklerden Metehan Günay, “Resim yapmayı seviyorum. Boya yapacağım. Maymun yapacağım, kuş yapacağım” dedi. Miniklerden Kumsal Göçmen ise, “Kuş, baykuş ve kalp gördüm. Resim yapmayı seviyorum” diye konuştu.

Mehmet Can Bişkin ise, “Burada baykuş gördüm, maymun gördüm, bir de iskeletleri gördüm. Resim yapmak istiyorum, her şeyi yapmak istiyorum. Sergiyi sevdim, her yerlere baktım, çok güzel fikirler varmış. Bu fikirleri ben saklayacağım. Çizeceğim, ondan sonra bir bakın diyeceğim, çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Ela Seda Kıvılcım ise “Burada çok eğleniyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. Gökkuşağı yapıyorum, Hindistan Cevizi yapıyorum, yastık ve minder yapıyorum. Burayı sevdim” dedi. Heykel çizdiğini söyleyen Cemre Akgün de, “Burayı Sevdim” dedi. Yusuf Akdoğan ise “Tablolar çok güzeldi” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir