Ana Sayfa / EKONOMİ / MESİAD Yüksek İştişare Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu: Kentimiz ve ülkemizin kalkınması için gece gündüz çalışıyoruz

MESİAD Yüksek İştişare Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu: Kentimiz ve ülkemizin kalkınması için gece gündüz çalışıyoruz

Mersin’de Sabah Lokantası Yönetim Kurulu Başkanı olan ve aynı zamanda MESİAD Yüksek İştişare Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, Koronavirüsten dolayı yeme içme sektörünün çok olumsuz etkilendiğine dikkat çekerek, bu sektörün desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Mersin’de uzun yılardır esnaflık yapan ve lokantacılık sektörü başta olmak üzere birçok alanda yatırımları olan Sabah Lokantalarının sahibi MESİAD Yüksek İştişare Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, yeme içme sektörünün Koronavirüsten dolayı çok olumsuz etkilediğini ve çok sıkıntı yaşadığını belirterek, bu sektörün desteklenmesi gerektiği çağrısında bulundu. Gündoğdu, Hükümetin kısmi de olsa sektöre yardımlarının olduğunu kaydetti.

1 Temmuz’da pandemi yasaklarının kalkmasıyla yeme içme sektörünün beklenenden daha çok hızla toparlandığına dikkat çeken Gündoğdu, “Yasakların kalkmasıyla esnafın işleri hızlıca açıldı. Bu olumlu bir gelişmedir. Yazın esnaf iyi iş yapar ancak önemli olan esnafın kışın kapanmaya gitmemesidir. Ülkemizde görülen ve hızlıca yayılan Varyant virisü bizi tedirgin etmektedir. Bunun için herkesin biran önce aşı olması gerekiyor. Herkesi aşı olmaya davet ediyoruz. “diye konuştu.

Mersin’de yeme içme sektöründe ciddi bir ortaklığın olmadığına sitem eden Gündoğdu,” Bu sektördeki esnaflarla dayanışma içerisinde olmak isteriz. Ortak kararlar almak isteriz. Lokantacıların pandemiden dolayı uğradığı zararları müşteriden çıkarttığı iddiaları kesinlikle doğru değildir. Bu mantık olarak da mümkün değildir. Hiçbir esnafımız çok fahiş fiyatlarla hizmet vermez. Ancak tüp, yakıt ve kira ile diğer ürünlere yapılan zamlar ister istemez esnafımızın da mecburen az da olsa zam yapmasına götürdü.” İfadelerini kullandı.

İş insanı olarak yatırımın daha da hızlanması için faiz oranlarının vadesinin uzaması ve düşürülmesi gerektiği çağrısında bulunan Gündoğdu, yatırımcıya destek olunması gerektiğini kaydetti.

Hızla yapılan Çukurova Bölgesel Havaalanın Mersin’e büyük katkı sağlayacağının öneminden bahseden Gündoğdu, “ Çeşmeli Silifke otoyolun ivedilikle ihaleye çıkması ve hızla bitirilmesi artık ihtiyaç değil elzemdir. Diye konuştu.

“Ülkemizin 2 çeyrekte hızla büyümesi ve büyümenin devam edeceğine inancım tamdır” Diyen Gündoğdu, “ Ülkemizin 3 çeyrekte yüksek gelmesini bekliyoruz. Onun için tüm gücümüzle kentimizin ve ülkemizin kalkınması için gece gündüz demeden çalışıyor üretiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Çok alanda çalıştım emekler verdim. Mersinimizi ve ülkemizi çok seviyoruz. Kentimizin kalkınmasına ve istihdam edilmesine çok değer veriyoruz. Ayrım yapmadan tüm insanlarımıza hizmet etmekten çok haz alıyorum. 4 Çocuk babası olan bir iş insanı olarak kendi özel ihtiyaçlarını öteleyip kenti ve ülkesi için gece gündüz demeden hizmet eden biriyim. Kentimize ülkemize çok katkı sunuyorum.”

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Çukurova TUAYDER: Adalet nöbeti eylemleri yeni bir aşamaya taşınmıştır

Mersin’de PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle tutsak yakınları tarafından ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir