Ana Sayfa / EĞİTİM / Mersin Ülkü Ocakları: Nutuk dağıttığı için Çamlıyayla başkanımızı görevden almadık daha önce planlanmış bir bayrak değişimi

Mersin Ülkü Ocakları: Nutuk dağıttığı için Çamlıyayla başkanımızı görevden almadık daha önce planlanmış bir bayrak değişimi

Hikmet Durgun-
Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Murat Sezer, Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı’nın daha önce planlanan bir şekilde görevden alınıp yerine Zahit Kıral’ın getirildiğini açıkladı. Sezer, başkanlık değişiminin Nutuk dağıtımıyla alakası olmadığını savunarak, Nutuk dağıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserinin okullarda öğrencilere dağıtılmasını sakıncalı buldu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısında, kitabın dağıtımının engellenmesinin gerekçesi olarak Atatürk’ün Osmanlı padişahı Vahdettin’e yönelik “soysuzlaşmış, alçak” sözleri ile bir fotoğrafta Atatürk’ün elinde sigaranın görülmesi gösterildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün Nutuk dağıtılmasına engel olmasının ardından, Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı’ın görevden alındığı iddia edildi.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ”Nutuk dağıtılmasını yasaklayan Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün görevden alınmasını anlıyorum ancak; Nutuk dağıtmak isteyen Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı’nın cezalandırılarak görevden alınmasını anlayamıyorum” iddiasında bulundu.

Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Murat Sezer, ise görevden alınmayı yalanlayarak, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Olağan İlçe Ocak Başkanı değişiklikleri kapsamında Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanlığına Zahit Kral atanmıştır. Bu zamana kadar yapmış olduğu görevlerden ötürü Mehmet Kayabaşı’na ve geçmiş dönemlerde görev yapmış ocak başkanlarımıza teşekkür eder, Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Zahit Kıral’a kutlu vazifesinde başarılar dilerim. Daha önceden planladığımız bir bayrak değişimi olduğunu altını çizerek belirtirken buradan kimseye siyaset malzemesi çıkmayacağını ifade etmek isterim. Bugün Çamlıyayla Yeni ocak Başkanımız vatandaşlara Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan Nutuk’u dağıtmaya devam edecektir. Bizler de Mersin Ülkü Ocakları olarak bin adet Nutuk’u gençlerimize dağıtacağız. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin emrinde Mustafa Kemal Atatürk ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in izinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Teşkilatımıza, Milletimize fitne sokan alçak, art niyetli ve haindir.”
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir