Ana Sayfa / KADIN / Mersin Kadın Gücü toplanarak İran’da katledilen Mahsa Amini için saçlarını kestiler

Mersin Kadın Gücü toplanarak İran’da katledilen Mahsa Amini için saçlarını kestiler

Mersin Kadın Gücü üyesi çok sayıda kadın, Mersin Kadın Gücü grubu sözcüsü Cavidan Demirağ, önderliğinde bir araya geldi. Demirağ ve kadınlar İran’da başı açık olduğu için dövülerek katledilen Mahsa Amini için saçlarını kestiler.

Siyaset başta olmak üzere kadının güçlenmesine dönük çalışmalar yapmak üzere kurulan ve kısa süre içerisinde bir kadın sivil toplum hareketi haline gelen Mersin Kadın Gücü, pandeminin çok azalmasıyla yüz yüze üçüncü büyük buluşmasını çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleştirdi.

Sivil toplum, iş, siyaset ve birçok alanda görevleri olan Mersin Kadın Gücü üyesi kadınlar park Kafede buluştular. Buluşmada çay ve pasta ikramı yapılırken, kadınlar Mersin ve birçok konuda ortak kararlar aldılar.

Buluşmada Mersin ve ülkedeki son yaşanan gelişmeler ele alınırken, kadınlar ortak mücadele ve önümüzdeki dönem için yapacakları çalışmalara ilişkin bir planlama yaptılar.

Buluşmada konuşan Mersin Kadın Gücü grubu sözcüsü Cavidan Demirağ, Üçüncü büyük buluşmada çok önemli kararlar aldıklarını belirterek, şöyle devam etti” Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Mersin Kadın Gücü olarak 3 yıl önce kurulmuştuk. Siyasette kadının önemine çok önem veriyoruz. Kadın muhtar adayları başta olmak üzere kadınların siyasette güçlenmesi için çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.
Kadınların siyasette yer almalarını çok destekliyoruz ve bunun için ne gerekirse yapacağız. Bizim grubumuz kadınlara çok önem veriyor. Kadına yönelik şiddet ve kadın istihdamı konusunda çalışmalarımız oldu ve daha da olacaktır. Kadın girişimci biri olarak kadın girişimcileri destekleyeceğiz. Kadının üretimde istihdamda olmasını sağlayacağız. Kadınların iyi yerlere gelmesi için mücadele edeceğiz. Kadınlar olarak dayanışma içerisinde olacağız.”
Toplantının ardından Demirağ ve kadınlar İran’da başı açık olduğu için dövülerek katledilen Mahsa Amini için saçlarını kestiler. İran’daki kadınların yalnız olmadığını ve tüm kadınların dayanışma içerisinde olması gerektiğini belirten Demirağ, kadınlar her zaman ve her yerde özgür olmalılar. Bizler de Amini şahsında tüm kadınlarla dayanışma içerisinde olmak amacıyla sembolik olarak saçlarımızı kesiyoruz.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir