Ana Sayfa / KADIN / Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, Kadın Mahalle Muhtarı ile Akdenizli Renkli eller kadın üretici kooperatifini ziyaret etti

Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, Kadın Mahalle Muhtarı ile Akdenizli Renkli eller kadın üretici kooperatifini ziyaret etti

Mersin Kadın Gücü Grup sözcüsü Cavidan Demirağ, kadın gücü üyeleriyle birlikte Akdeniz ilçesinde İhsaniye Mahalle Zehra Yılmaz ile Akdenizli Renkli eller kadın üretici kooperatifini ziyaret etti. Kadın mahalle muhtarlarının çok önemli olduğunu belirten Demirağ, Mersin Kadın Gücü olarak her zaman seçilmiş kadınları ve kadın kooperatifleri desteklediklerini söyledi.

Edinilen bilgilere göre Mersin merkez ve ilçelerinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Mersin Kadın Gücü üyeleri Adile Yıldırım ve Kafiye Tabak  ile Kadın gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, “Kadının Mührü var” sloganı kapsamında yaptıkları muhtar kadın ziyaretleri kapsamında Akdeniz ilçesinde İhsaniye Mahalle muhtarı Zehra Yılmaz ile Akdenizli Renkli eller kadın üretici kooperatifini ziyaret ettiler.

Ziyarette yoğun ilgi gören Demirağ, Zehra Yılmaz’ın uzun yıllardır sosyal ve kültürel çalışmalara öncülük ettiğini belirterek, şunları söyledi;” Zehra Yılmaz ile birçok çalışmada bir araya geldik. Kendisi çok başarılı ve kadınlar için birçok başarılı projeye öncülük etmiş birisidir. Kendisi muhtarlık görevini çok iyi yapmaktadır. Kadınlara proje yaparak kadın istihdamına ciddi bir katkı yapıyor. Mersin Kadın Gücü olarak kadın mahalle muhtarlarını çok destekliyoruz. Yerel seçimler zamanında da kadın mahalle muhtar adayların seçilmesi için çalışmalar yapmıştık. Kadınlar siyasette ve toplumun her alanında yer almalılar. Eşit temsilliyet her yerde uygulanmalıdır. Mersin’de kadın muhtarların kadın yöneticilerin daha çok olması gerekiyor. Gittiğimiz çoğu yerde insanlar Mersin’de sadece bir kadın vekilin olmasının üzüntü verici olduğunu belirtiyorlar. “ dedi.

 

Muhtarlığın hemen bitişiğindeki Akdenizli Renkli eller kadın üretici kooperatifini de ziyaret eden Demirağ, şunları dile getirdi;” Zehra muhtarımızın bu kooperatife öncülük etmesi bizleri memnun ediyor. Kadınların muhtarlığın hemen yanında bir araya gelerek proje bazlı üretimler yapması çok gurur vericidir. Bu kadar kadının projeler üreterek üretim yapması çok değerlidir. Ben de kadın yaşam koçu ve bir iş kadını ve kadın siyasetçi olarak kadınların bu ürettikleri ürünlerinin iyi pazarlanması ve iyi değerlendirilmesi için gereken yardımlaşmada bulunacağım. GİŞKAD, KAGİDER diğer sivil toplum örgütlerine kadınlarımızın bu ürettiklerini anlatacağım. Bende tarımda kadın koçuyum. Her zaman kadın üreticilerimizin yanında olacağım. Kadınlarımızın Muz ağacı kabuğuyla geri dönüşüm yapması takdir edilecek bir çalışmadır. Kadınlarımızın bal, salça ve diğer ürünleri üretmesi ayrıca Mersin büyükşehir ve diğer belediyelerimizle iş birliği içerisinde olması çok güzel bir durumdur. Bugün kadınlarımızla ve onların ürettiklerini görmekten büyük bir onur ve mutluluk duydum. ”

İhsaniye Mahalle Zehra Yılmaz ise Cavidan Demirağ’ı uzun yılları tanıdığını ve kendisinin iyi bir arkadaşı dostu olduğunu belirterek, şunları dedi;” Cavidan hanım her zaman kadınların yanında yer almıştır. Kendisi bizlere örnek olmuştur. Kendisini GİŞKAD, KAGİDER ve diğer alanlardaki başarılı çalışmalarından iyi biliriz. Her zaman bizlerin yanında olmuştur. Bugünki anlamlı ziyareti bizlere moral olmuştur. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir