Ana Sayfa / KADIN / Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, Akdenizli Renkli eller kadın üretici kooperatifini ziyaret etti

Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, Akdenizli Renkli eller kadın üretici kooperatifini ziyaret etti

Mersin Kadın Gücü Grup sözcüsü Cavidan Demirağ, kadın gücü üyeleriyle birlikte Akdeniz ilçesinde İhsaniye Mahallesindeki Akdenizli Renkli eller kadın üretici kooperatifini ziyaret etti. Kadınlaın projeler üreterek üretim yapmasının çok önemli olduğunu belirten Demirağ, Mersin Kadın Gücü olarak her zaman seçilmiş kadınları ve kadın kooperatifleri desteklediklerini söyledi.

Edinilen bilgilere göre Mersin merkez ve ilçelerinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Mersin Kadın Gücü üyeleri Adile Yıldırım ve Kafiye Tabak  ile Kadın gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ, “Kadının Mührü var” sloganı kapsamında  yaptıkları ziyaretler kapsamında Akdeniz ilçesinde İhsaniye Mahalle muhtarı Zehra Yılmaz ile birlikte Akdenizli Renkli eller kadın üretici kooperatifini ziyaret ettiler.

Ziyarette kooperatifçi kadınlar tarafından yoğun ilgi gören Demirağ, “Burada kadınların bir araya gelerek kooperatif kurup istihdam açmaları çok güzel bir davranıştır. Burada örnek çalışmada Muz ağaç gövdesinden başarılı bir geri dönüşüm hikayesi ve kadın girişimciliği var. Kadınlar ekonomide, siyasette ve toplumun her alanında yer almalılar. Kadınlarımız toplumun her alanında öncü güç olmalılar. İhsaniye mahallesinin bendeki yeri ayrı bir önemi vardır. Kütüğüm halen buraya kayıtlıdır.“ dedi.

Her zaman kadınların yanında olduğunun altını çizen Demirağ, şunları dile getirdi;” Zehra muhtarımızın bu kooperatife öncülük etmesi takdire şayandır. Kadınların muhtarlığın hemen yanında bir araya gelerek proje bazlı üretimler yapması çok gurur vericidir. Ben de tarımda kadın koçuyum. Bir iş kadını ile kadın siyasetçi olarak kadınların bu ürettikleri ürünlerinin iyi pazarlanması ve iyi değerlendirilmesi için gereken yardımlaşmada bulunacağım. GİŞKAD, KAGİDER diğer sivil toplum örgütlerine kadınlarımızın bu ürettiklerini anlatacağım. Onların burayı ziyaret etmesi için öneride bulunacağım. Bende tarımda kadın koçuyum. Her zaman kadın üreticilerimizin yanında olacağım. Kadınlarımızın Muz ağacı kabuğuyla geri dönüşüm yapması takdir edilecek bir çalışmadır. Aynı zamanda emeğin bir ürünüdür. Kadınlarımızın bal, salça ve diğer ürünleri üretmesi ayrıca Mersin büyükşehir ve diğer belediyelerimizle iş birliği içerisinde olması çok güzel bir durumdur. Bugün kadınlarımızla ve onların ürettiklerini görmekten büyük bir onur ve mutluluk duydum. ”

Kadın kooperatifinde yer alan kadınlar da Cavidan Demirağ’ı uzun yılları tanıdıklarını ve anlamlı ziyareti için kendilerine çok teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Burgazlı, 23 Nisan’ı kutladı; Geleceğimiz çocuklardır

Toplu taşıma, turizm ve birçok alanda faaliyet gösteren Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir