Ana Sayfa / Manşet / Kripto Tosuncuk’un ortağı ve abisi Güven Özer saklandığı evde yakalandı ağabey tosuncuk bizi de kandırmış demişti

Kripto Tosuncuk’un ortağı ve abisi Güven Özer saklandığı evde yakalandı ağabey tosuncuk bizi de kandırmış demişti

Türkiye’de işlem yapan dijital para borsalarından Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer, İstanbul’da düzenlenen operasyonla saklandığı evde yakalandı. Güven Özer, konuya ilişkin ilk açıklamasında 2 milyar dolarlık vurgun yapan kardeşi için, “Bizi de vurup gitti, nasıl böyle bir şey yaptı anlayamadım” demişti.

Edinilen bilgilere göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye’nin yerli kripto para borsalarından Thodex‘e yönelik soruşturma başlatılmış, illegal faaliyetleri gerekçe gösterilerek firmanın CEO’su Faruk Fatih Özer‘in de aralarında olduğu 78 kişinin yakalanması için İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Önceki gün başlatılan ve devam eden çalışmalarda 68 şüpheli yakalanmış, şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı İnterpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Aranan şüpheliler arasında firari CEO’nun ağabeyi Güven Özer’in, dün gece İstanbul’un Pendik‘te saklandığı evde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yakalanarak gözaltına alındı. Şirketin ortakları arasında yer aldığı öğrenilen Güven Özer, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bununla birlikte aranan 78 şüpheliden 66 kişi yakalanmış oldu.

“BİZİ DE VURUP GİTTİ”

Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer konuyla ilgili konuşmasında, “Kardeşim çok iyi bir insandı. Yıllardır da kripto para işleriyle uğraşıyor. Bizi de vurup gitti. Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım. Ben de şirkete gelip giderdim. Hakkımda bir soruşturma var mı bilmiyorum. Kardeşimin böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. Çok akıllı ve dürüst bir çocuk. Arkasında başka şeyler olabilir. Ben de gelişmeleri televizyonlarda takip ediyorum. Kardeşim yurtdışına gitmiş. Ona bir iki gündür ulaşamıyorum. Ne olduğunu anlamadım” ifadelerini kullanmıştı.

Ağabey Özer’in basına verdiği demecinde olduğu gibi suçsuz olmadığı ve onun da yasa dışı işlemler yaptığı tespit edildi. Polis Ağabey Özer’in verdiği bilgilerin çok faydalı olacağını düşünüyor.

Öte yandan Polis, halen firari durumda olan şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 12 şüphelinin yakalanması için operasyonlarına devam ediyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir