Ana Sayfa / EKONOMİ / Kızıltan: “Yatırımların gitmesine izin vermeyiz”

Kızıltan: “Yatırımların gitmesine izin vermeyiz”

Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’na Mersin Ana Konteyner Limanı damgasını vurdu. Liman yatırımı için Doğu Akdeniz’de doğru adresin Mersin olduğu vurgulanan fuar açılışında milletvekillerinden sivil toplum kuruluşlarına tüm konuşmacılar limandan vazgeçmeyecekleri mesajı verdi. Ana konteyner limanı ile ilgili sürece değinen MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Ana Konteyner Liman yatırımı Mersin dışında bir yere yapılırsa atıl olur. Yatırımın Mersin’den gitmesine izin vermeyiz” dedi.

Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı CNR Expo Fuar Merkezi’nde kapılarını araladı. 28 Eylül – 1 Ekim günleri arasında düzenlenen fuarda 50’yi aşkın firma 100’ü aşkın markasıyla yer aldı. Yabancı sektör profesyonellerini de katılımcılarla bir araya getiren fuar süresince lojistik sektörünün geleceğini şekillendirecek panel ve eğitimler düzenlendi. ‘Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın Lojistik Sektörüne Etkileri’, ‘Karayolu Taşımacılığında Trdendler’, ‘Denizyolu Taşımacılığında Trendler’, ‘Kombine Taşımacılık Yönetmeliği ve Yeşil Lojistik’ gibi farklı konularda düzenlenen panellerde uzman akademisyenler ve sektörün öncü firmaları konuşmacı oldu.  Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyeleri İsa Çani ve Halil Kürek, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ile Cengiz Gökçel’in yanı sıra sektör temsilcilerinin de katıldığı fuarda açılış konuşmaları sonrası stantlar ziyaret edildi.

KIZILTAN: “YATIRIMLARININ GÖTÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYİZ”

Fuarın açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan sözlerine terör faaliyetlerini kınayarak başladı. Ardından Mersin Ana Konteyner Liman yatırımına değinen Kızıltan, kentin araç sayısından tecrübesine, yük kapasitesinden gümrük faaliyetlerindeki uzmanlaşmasına kadar lojistikteki gücünü vurgulayıp bu yatırımın gerçekleşmesi için tek doğru adres olarak Mersin’i gösterdi.  Mersin isminin lojistik sektörü adına dünyada tanınan kentler arasında yer aldığını hatırlatan Kızıltan, “Tüm fizibiliteler de göstermektedir ki Ana Konteyner Liman yatırımı Mersin dışında bir yere yapılırsa atıl olur” ifadelerini kullandı. “Biz başka şehirlerin kulisleriyle Mersin’den hiçbir yatırımın alınmasına müsaade etmeyiz” diyen Kızıltan, tüm Mersin Milletvekillerini aynı amaç doğrultusunda ortak hareket etmeye davet etti. Kızıltan sözlerini, “Mersin’in en büyük gücü milletvekilleri ve bu gücü harekete geçirin. Tüm Mersin arkanızda” dedi.

İZOL: “MERSİN’DE LOJİSTİK FUARI KAÇINILMAZDIR”

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise sözlerine terörü lanetleyerek başladı. Mersin’de terör olaylarının meydana gelmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren İzol, “Terörün her şeklini kınıyoruz. Mersin olarak birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi kimsenin bozmaya gücü yetmeyecektir” dedi. Ardından, “Lojistik kenti Mersin’de böylesi bir fuarın düzenlenmesi kaçınılmaz” değerlendirmesiyle sözlerini sürdüren İzol, fuarların sık sık tekrarlanmasının kente katkı sağlayacağını belirtti. Fuara katılan Mersin Milletvekilleri de açılış konuşmalarında Ana Konteyner Limanı’nın Mersin’de yapılması gerekliliği üzerinde durdu. Alpay Antmen, “Mersin Ana Konteyner Limanı’nı hiçbir şehre kaptırmayacağız. Siz bu konuda mücadelenizi verin biz her zaman yanınızda olacağız” derken Cengiz Gökçel de Mersin’de yaşayan STK’lardan halka herkesin yatırımın Mersin’de kalması için omuz omuza mücadele edeceğine inandığını söyledi. Sektörde yaşanan bazı sorunlara da değinen Gökçel, özellikle konteyner bulma konusundaki sıkıntıları hatırlatarak şunları söyledi: “Denizyolu ticareti dünya genelinde hızla artıyor. Bu nedenle deniz taşımacılığına önem verip bu alanda yatırım yapmalıyız.  Deniz ticaretimizi yurtdışı bağlantılı firmalara terk edemeyiz. Lojistik firmalarımız konteyner bulamıyoruz dememeli. Bu sorunun çözümü için özel sektörün de ortak olduğu bir devlet yatırımına ihtiyaç var. THY gibi dünya markası olmuş bir firmamız, TCDD gibi asırlık tarihe sahip demiryolu şirketimiz var. Üç tarafımız denizlerle çevrili olmasına rağmen deniz taşımasıyla ilgili ciddi yatırımlarımız yok. Ama bu yatırımı yapmak zorundayız. Özel sektörle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Deniz Yolları Şirketini kurmak zorundayız. Deniz ve lojistik ticaretinin merkezi de Mersin olmalı.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir