Ana Sayfa / Manşet / KİLİKYA ULTRA MARATONU FUARI RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI

KİLİKYA ULTRA MARATONU FUARI RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk kez gerçekleştireceği ‘Kilikya Ultra Maratonu’ fuarı başladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından düzenlenen Kilikya Ultra Maratonu öncesinde yapılan fuarda; yarış kiti dağıtımı, spor etkinlikleri, dans gösterileri ve konserler gerçekleşiyor.

Fuarın ilk günü kültürel ve sanatsal etkinliklerle renklendi

Fuarın ilk günü, yarış kiti dağıtımı ile başladı ve Kızkalesi manzarası eşliğinde, Loca The Band’in verdiği mini konserle sürdü. Hem sporcuların, hem de bölge halkının katıldığı fuar DJ performansı ile sona erdi.

Fuar alanında düzenlenen konser ve DJ performansı, yerli ve yabancı turistlere eğlenceli saatler yaşattı. Maraton fuarında düzenlenen konseri izlemeye gelen Ayşe Kaya, “Konser çok güzel. Konser olduğunu biliyordum, sayfadan takip ediyordum, ama bu kadar saat durmam tesadüf oldu. Güzel bir konser, çok eğleniyoruz” diye konuştu.

Kızkalesi’nde işletmeci olduğunu söyleyen Eltaf Önürdeş Doğusan, bu tür etkinliklerin yerli ve yabancı misafirler için önemli olduğuna değinerek, “Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Uzun zamandır izlediğimiz en güzel konserlerden bir tanesi. Bu tarz etkinlikler turizm açısından çok önemli. İnsanlar buranın kumsalına geliyorlar, ama buradaki etkinlikler de biz işletmeciler olarak çok önemli oluyor” diye belirtti.

Kızkalesi’ne tatile gelen Fatin Şeyhmustafa ise, “Konser çok harika. Bu etkinlik harika bir şey. Herkese hitap ediyor. Helal olsun size bravo” ifadelerini kullandı.

Heyecan dolu 5 farklı kategori

25 Eylül’de 5 farklı kategoride gerçekleşecek maratonda tarih, doğa ve spor bir araya gelecek, yerli ve yabancı katılımcılar Mersin’in doğal güzellikleri arasında tarihe koşacak. 500 sporcunun kayıt yaptırdığı maratonda 7 kilometre Korykos Parkuru, 15 kilometre Elaiussa Sebaste Parkuru, 33 kilometre Kızkalesi Parkuru, 33 kilometre Kızkalesi Parkuru Takım ve 54 kilometre Kilikya Ultra Maratonu parkurları koşulacak.

Kilikya Ultra Maratonu’na hazır olduğunu söyleyen ve yarış çipini alan Özbekistanlı Shokirjon Faizulloev, “Parkuru 54 kilometre olarak seçtim. Parkurları sosyal medyadan inceledim. Son paylaşımda gördüğüm kadarıyla çok eğlenceli olacak bence. Gençlerin spora çekilmesi, arkadaşların birbirine daha yakın olması için önemli bir maraton. Turizm açısından da Mersin’i herkes tanımış olur” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir