Ana Sayfa / DÜNYA / Kazakistan’daki protestolarda kan akmaya devam ediyor! Ölü sayısı korkunç boyutta

Kazakistan’daki protestolarda kan akmaya devam ediyor! Ölü sayısı korkunç boyutta

Kazakistan’da akaryakıt zamlarının protesto edilmesiyle başlayan kaos giderek daha kanlı hal almaya başladı. Ülkede protesto gösterileri sırasında yaşamını yitiren güvenlik gücü sayısının 18’e yükseldiği, protestoculardan da 100’den fazla ölü olduğu ifade edildi. Ayrıca hayatını kaybeden güvenlik güçlerinden ikisinin başlarının kesildiği açıklandı.

Kazakistan‘ın batısında 2 Ocak’tan itibaren LPG’ye yapılan zamlar ve ülkedeki sosyoekonomik durumun kötüleştiği gerekçesiyle başlatılan protestolar ülkenin diğer kesimlerine yayıldı. Sokak olaylarına dönüşen gösterilerde güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşandı. Dünyanın gözünün çevrildiği ülkeden ölüm haberleri de gelmeye başladı.

Kazakistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede yaşanan protesto olaylarında 2 bin 298 kişi gözaltına alındı.

Kazakistan'daki protestolarda hayatını kaybeden güvenlik gücü sayısı 18'e çıktı

Gösteriler sırasında 748 güvenlik personeli yaralandı, 18 güvenlik personeli hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren güvenlik personelinden 2’sinin başlarının kesildiği belirtildi. Protestoculardan da 100’ün üzerinde ölü, 1000’den fazla yaralı olduğu belirtiliyor.

Kazakistan‘ın Almatı kentinde güvenlik güçlerinin binaları tek tek temizlemeye çalıştığı, buralarda zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşandığı ifade edildi. Protestocular, Almatı’daki idari binalar, polis merkezleri ve televizyon kulesini ele geçirmeye çalışıyor. Çimkent ve Aktav şehirlerinde ise durumun kontrol altına alındığı belirtiliyor.

Kazakistan'daki protestolarda hayatını kaybeden güvenlik gücü sayısı 18'e çıktı

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, KGAÖ Genel Sekreteri Stanislav Zas, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko telefonda görüştü.

Görüşmede, Kazakistan’daki durum ve KGAÖ’nün Kazakistan’a asker gönderme yönünde aldığı kararın uygulanması ele alındı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir