Ana Sayfa / KADIN / Kadın Start-up yarışmasının finali yapıldı

Kadın Start-up yarışmasının finali yapıldı

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından da destek verilen “Hasat Vakti” isimli kadın Start-up yarışmasının finali gerçekleştirildi. Genç kadınların gıda ve tarım konularında geliştirdikleri özgün, inovatif ve teknoloji tabanlı iş fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada, dereceye giren iş fikirlerinin sahiplerine ödül verildi.

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Mersin Üniversitesi tarafından desteklenen yarışma ile girişimci ruha ve yenilikçi vizyona sahip kadınların ve yaratıcı fikirlerinin melek yatırımcılarla buluşturulması hedeflendi.

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Başkanı Ayferi Tuğcu’nun ev sahipliği yaptığı  yarışmanın finaline, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve GİŞKAD Kurucu Üyesi Gülcan Kış, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Bölge Müdürü Ebru Karalar Akdeniz, GİŞKAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve paydaşlar katılım sağladı.

Tuğcu: “Bugün girişimcilerin ektiği fikir tohumlarının hasat vakti”

GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu yaptığı açılış konuşmasında; “Yenilikçi beyinlere hizmet etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak görevi ve bilinci ile GİŞKAD bu projeye gönlünü, heyecanını, emeğini aktardı. Çözüm ortaklarımızın desteğiyle de bu noktaya getirdi. Dilerim ki bu çalışma geleceğe, bölgemizin dışındaki diğer sivil toplum örgütlerine ve Türkiye’nin diğer dinamiklerine de örnek olsun. Başta çalışmamızı destekleyen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne,  Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne ve Mersin Üniversitesi’ne olmak üzere; jürilerimize, eğitmenlerimize ve siz konuklara, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün girişimcilerin ektiği fikir tohumlarının hasat vakti. Bugün onlar parlayacak, biz aydınlanacağız” dedi.

Finale kalan 8 yarışmacı iş fikirlerini anlattı

GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu’nun açılış konuşması ile başlayan programda 8 yarışmacının iş fikirleri tek tek dinlendi. Yarışmacılardan Özlem Yurdakul, Ayşegül Abacı, Çağla Bakaçhan, Gülşah Çelik, Sabiha Ezgi Davulcu, Beray Şenel, Elif Bahar Bolaç ve Ruşen Doğan Çetiner iş fikirlerini sunum yaparak anlattı. Jüri koltuğunda ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Çukurova Kalkınma Ajansı Planlama Bölüm Başkanı Ertan Zibel, KOSGEB Adana İl Müdürü Mehmet Eren, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bucuge, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, TÜİOSB Bölge Müdürü Ebru Karalar Akdeniz, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Teknolojileri Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Prof. Dr. Tunç Koray Palazoğlu ve Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç Dr. Esma Dumanlı Kadızade yer aldı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir