Ana Sayfa / Manşet / İran’ın intikam tehdidine İsrail savaş tehdidiyle cevap verdi İsrail Genelkurmay Başkanı’ndan İran’a savaş tehdidi

İran’ın intikam tehdidine İsrail savaş tehdidiyle cevap verdi İsrail Genelkurmay Başkanı’ndan İran’a savaş tehdidi

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, Natanz olayının ve İran’ın Saviz gemisindeki patlamanın intikamını alma tehdidinin ardından İran’a savaş tehdidinde bulundu.

Savaşlarda hayatını kaybeden İsrail askerlerini anma töreninde konuşan İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi,  yapacakları askeri tatbikata ilişkin “Bu eğitimi gerçek bir askeri harekata dönüştürmeye hazırız” ifadeleriyle İran’ı çok sert bir şekilde tehdit etti.

Kochavi, İran’ın Natanz’daki nükleer tesisinde yaşanan olayın arkasında Mossad’ın rolünün olabileceğine dair birtakım bilgilerin Batı basınına sızdırılmasıyla birlikte dün (Pazar) yaptığı açıklamada, “Bir eğitim tatbikatından gerçek bir askeri harekata dönüşmek için her an tetikte olan gelişmiş saldırı kabiliyetiyle hazır durumdayız” dedi.

Kochavi açıklamasında, “İsrail ordusunun, Ortadoğu genelindeki operasyonları düşmanın gözünden saklı değil. Yeteneklerimizi izliyorlar ve atacakları adımları buna göre dikkatlice inceliyorlar” dedi.

önümüzdeki ay yapılması planlanan tatbikatlara işaret eden Kochavi, şöyle devam etti: “Bir ay içinde, daha önce hiç yapmadığımız kadar büyük bir eğitim tatbikatı gerçekleştireceğiz. Bu bir savaş ayı olacak. Bu süre zarfında, çeşitli planlar, savaş yöntemleri ve geliştirilen tüm askeri yetenekler hakkında eğitim vereceğiz” .

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ise dün Natanz nükleer tesisinde gerçekleşen saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu ve İsrail’den intikam alacakları tehdidinde bulundu.

Çok sert açıklamalarda bulunan Zarif,” Saldırıyla ilgili çok sert açıklamalarda bulunan Zarif, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Siyonistler, yaptırımların kaldırılması yolundaki ilerleyişimiz sebebiyle bizden intikam almak istiyor. Buna izin vermeyeceklerini açıkça söylediler. Ancak biz intikamımızı Siyonistlerden alacağız.” ifadelerini kullandı. 

İran ile İsrail arasında sürekli gerginlik yaşanırken, İsrail İran’a yakın Suriye’deki milislere sürekli hava saldırıları düzenliyor.

İran’ın askeri nükleer programının mimarı Mohsen Fahrizade geçen sene Tahran’da İsrail tarafından öldürülmüştü.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir