Ana Sayfa / EĞİTİM / İNŞAAT MÜHENDİSİ DEMİRAĞ: İŞİ EHLİNE VERMEDİKÇE MEMLEKET BU HALE GELİR!

İNŞAAT MÜHENDİSİ DEMİRAĞ: İŞİ EHLİNE VERMEDİKÇE MEMLEKET BU HALE GELİR!

İnşaat Mühendisler Odası İMO Mersin Şubesi önceki yöneticilerinden inşaat mühendisi Cavidan Demirağ, yaşanan deprem felaketinde daha önceden alınmayan tedbirlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yaşadığı bir olayı örnek göstererek olayın ehemmiyetini bir kez daha gözler önüne seren  Demirağ:” Bizlerin öncelik vermesi gereken tek konu eğitim ve bilimdir.”dedi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen depremde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken gözler inşaat yapım sürecine ve binanın sağlamlığına çevrildi.
Bu konuda  Demirağ,depremde  yıkılan ve hasar gören  binalarla ilgili  görünmeyen bir konuyu gün yüzüne çıkartarak değerlendirmede bulundu. Önceki dönemlerde İMO Yöneticisi Demirağ yaşadığı bir olayı örnek göstererek şu ifadeleri kullandı:” Ben uzun yillar statikerlik yapmış deneyimli bir inşaat mühendisiyim. Hangi binada ne kullanılır, ne nasıl yapılır, duvar nasıl örülür, temel nasıl atılır, fore kazık nedir, taban sıvılaşması nasıl olur kuralları ne çok iyi biliyorum. Bu yüzden olayı kişiye çevirmemek gerek. Şantiye şefi, inşaatta çalışan personel, inşaat mühendisi, mimar,yapi denetimciler ve belediye yetkililier işini titizlikle yapmalı. Bir hata enkaza sebebiyet verir. İşte burada da devreye eğitim giriyor. 90’lı yıllardı. İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi yöneticisi olduğum dönemlerde  Toplu Konut idaresini ziyaret ettigimizde dedim ki “Her şantiyede bir inşaat mühendisi bulundurulmalı”. Tesadüfen orada gördüğüm bir müteahhit lafa girdi ve “Hanımefendi sen ne diyorsun ya! Bu memlekette ilkokul mezunu milletvekili olabiliyor” dedi. İşte bu zihniyet bizi şu an bu hale getirdi. Binalar eğitimsizlikten, bilimsizlikten yıkıldı. Bu işin eğitimini alanlar bu mesleği yapmalı.Sadece diplomada yetmez.Bu işe yıllarını, emeğini, kalemini, kafanı vermen gerek. Bu işi teoriğini de bilmen gerek. İnsanlar bu zihniyete devam ettikleri için  memleket bu halde! Önce bu zihniyetten kurtulmamız gerek. İşi ehline vermek gerek. Denetlemek gerek, sağlam kadrolar kurmak gerek.”dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir