Ana Sayfa / Manşet / HDP’li Kuş, 8 Mart’ta kırmızı kartını gösterdi

HDP’li Kuş, 8 Mart’ta kırmızı kartını gösterdi

HDP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bedriye Kuş, depremdeki yetersizliklerinden dolayı hükümete, Bursaspor-Amedspor karşılaşmasındaki faşist saldırılara ve kadınların mücadeleyle kazandığı haklar ile İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik yok saymalara karşı kırmızı kart gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı birleşiminde söz alan Halkların Demokratik Partisi’nden Meclis üyesi Bedriye Kuş, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem, Bursaspor ve Amedspor karşılaşmasında yaşananlar ve 8 Mart’a değindiği konuşmasının sonunda kırmızı kartı gösterdi.

“HALKLAR DEPREMDE BÜYÜK DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ”

Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Kuş, “Hepimizin başı sağ olsun. Gerçekten büyük bir acı yaşadık ve deprem sonrasında hükümetin koordinasyon ve müdahaledeki beceriksizliği ile acımız daha da katlandı. Depremin ilk gününden itibaren 7’den 70’e bu ülkenin insanları seferber oldu. Herkes bir şeyler yapmak için gecesini gündüzüne kattı. İnsanlarımızın bu emeğini, dayanışmasını yürekten kutluyorum. Dayanışmamızın daim olmasını diliyorum. Ayrıca yaşadığımız yıkımın ‘Kadercilikle’ geçiştirilemeyeceğini söylemek istiyorum. Çünkü iyi biliyoruz ki deprem değil, ihmal öldürdü; rant öldürdü; imar şebekeleri öldürdü; para hırsı öldürdü. Bunu biliyor ve bunlarla mücadele için ‘biz de tüm notlarımızı tuttuk’ diyorum” dedi.

“AMEDSPOR VARDIR, VAR OLACAKTIR”

Bursaspor-Amedspor karşılaşmasında yaşanan saldırıları da gündemine taşıyan Kuş, “O sahada birlik ve beraberlik olmalıydı, o saha da gollere tezahüratlar atılıp maç sonunda eller sıkılmalı, kucaklaşılmalıydı. Olmadı. Amedspor da pes etmedi, etmeyecektir. Her ne kadar faşizan tutumlar yağdırılmış olsa da Amedspor oyuncuları yeşil sahalarda top koşturmaya; sporu, barış ve kardeşlik duyguları içerisinde sürdürmeye devam edecektir. Amedspor vardır, var olacaktır” diye konuştu.

8 Mart ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın mücadelesini ve dayanışmasını da  selamlayan Kuş, “Kadınlara yönelik sistematik saldırıların karşısında mücadelemizi öfkemiz ve isyanımızla daha da artıracağız” dedi.

KUŞ, KIRMIZI KARTI GÖSTERDİ

Konuşmasının devamında Kuş, şu ifadeleri kullanarak kırmızı kartı gösterdi:

“Deprem öncesindeki ihmal ve deprem sonrasındaki halklarımızın büyük dayanışmasını koordine edememe ve sorumluluğunu tam olarak yerine getirememe beceriksizliğini gösteren hükümete; Bursaspor-Amedspor karşılaşmasında ülkemizin birlik ve beraberliğini zedelemeye çalışan görüntü, slogan ve saldırılara; son olarak da kadınların mücadeleyle kazandığı haklara ve İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik yok saymalara kadın bir siyasetçi olarak vicdan hakemliğimde kırmızı kartı gösteriyorum.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir