Ana Sayfa / Manşet / HDP Mersin İl Örgütü:“5 bin 840 depremzedeye barınma imkanı sağladık”

HDP Mersin İl Örgütü:“5 bin 840 depremzedeye barınma imkanı sağladık”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıcı etkiye neden olan depremde, yaraları sarmak için kurdukları İl Deprem Kriz Koordinasyon Masası kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında basın açıklaması düzenledi. İl binasında düzenlenen açıklamayı, İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız okudu. Dayanışmanın büyütülmesi çağrısının yinelendiği açıklamada Sarıyıldız, sözlerine depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.

“İKTİDAR SORUMLULUKTAN KAÇIYOR”

İktidarın bu afette sınıfta kaldığını iddia eden Sarıyıldız, “Deprem değil, iktidarın tedbirsizliği ve merkezi anlayışın hantallığı ne yazık ki on binlerce vatandaşımızın yaşamına mal oldu. Tedbirsizlik ve ihmalkarlık yetmezmiş gibi bir de kayyum politikalarıyla başta partimiz olmak üzere çeşitli STK’lerin halklarla dayanışması engellenmiş, yardım TIR’larına el konulmuştur. Şunu açıkça belirtmek gerekir ki; bütün engelleme ve el koymalara rağmen depremin ilk anından itibaren örülen halkların dayanışmasının önüne geçilememiş toplumsal dayanışma sağlanmıştır. Bu felaket; AKP iktidarının hırs, talan ve yağma politikalarının fotoğrafı olup enkazın altında iktidar ve devlet bürokrasisi kalmıştır. Depremde yaşanan tahribata dair yapılan eleştirilerine ‘’Deprem siyaset konusu yapılmamalı’’ algısı da siyasi iktidarın sorumluluktan kurtulma çabası sonucu ortaya atılan algı operasyonlarıdır. Depremde yaşanan acılar elbette siyasi tartışmalara konu olmayacak kadar hassas meselelerdir. Bu açıdan halkımızın acısını paylaşıyoruz fakat sorumlulardan hesap sormak da bizlerin en temel sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

“DEPREM BÖLGESİNE 8 TIR, 10 KAMYON, 33 TRANSİT YARDIM YOLLADIK”

HDP Mersin İl Örgütü olarak depremden hemen sonra kurdukları İl Deprem Kriz Koordinasyon Masası ile yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgiler veren Sarıyıldız, “Deprem bölgelerinden ilimize yaşanan göçü koordine etmek amacıyla partimiz bünyesinde ‘Konaklama ve barınma komisyonu’ oluşturuldu. Bu komisyon çalışmaları kapsamında sayıları 5 bin 840 depremzedemize konaklama imkanı sağladık. Kentimize gelen depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için ‘Lojistik ve ihtiyaç komisyonu’ oluşturduk. Bu komisyonumuzun çalışmalarıyla 14 bin 280 bin depremzedenin giyim, gıda, ısınma gibi taleplerini karşıladık. Ayrıca; Mersin İl Örgütü olarak halklarımızın da dayanışmasıyla deprem bölgelerine çeşitli yardım ihtiyaçları da ulaştırdık. Mersin’den deprem bölgelerine; 8 tır, 10 kamyon, 33 transit yardım malzemesi ile Arama kurtarma çalışmalarında yer almak üzere 200 arkadaşımızı ekipmanlarıyla birlikte bölgeye ulaştırdık” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir