Ana Sayfa / Manşet / HDP Mersin İl Örgütü, HDP milletvekilli Ayşe Acar Başaran’a yapılan tehdidi protesto etti

HDP Mersin İl Örgütü, HDP milletvekilli Ayşe Acar Başaran’a yapılan tehdidi protesto etti

HDP Mersin İl Örgütü, Ankara’daki HDP genel merkezi önüne 3 kişinin siyah çelenk bırakmak istemesi ve ardından yaşanan tartışmalarda bir polisin HDP milletvekilli Ayşe Acar Başaran’a yönelik “Seni çivilerim” diye tehdit etmesini protesto etti. Açıklamaya emek ve demokrasi güçleri de katıldı. 

HDP Mersin Parti binası önünde yapılan eylemde “Saldırılar ve tehditler bizleri yıldıramaz” yazılı siyah pankart açıldı. Açıklamaya emek ve demokrasi güçleri ile sivil toplum örgütleri de katılarak destek verdi. Açıklama nedeniyle polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Basın açıklamasını okuyan HDP Mersin İl Eş Başkanı Avukat Hoşyar Sarıyıldız, “Uzun bir süredir partimize karşı geliştirilen saldırı dalgası, dün yaşanan büyük bir provokasyon girişimi ile yeni bir boyuta varmış bulunmaktadır” dedi.

Diyarbakır’da nöbet eylemi yapan ailelerin polis nezaretinde Ankara’daki HDP genel merkezine geldiğini, ailelerin siyah çelenk bırakmasının ardından da polisin parti binasının etrafını sardığını aktaran Sarıyıldız, “Milletvekilimiz Sayın Ayşe Acar Başaran şahsında kadın arkadaşlarımıza dönük ölüm tehditlerinde bulunduktan sonra birçok arkadaşımızı darp ederek gözaltına almış büyük bir provokasyona imza atmıştır” diye konuştu.

Yaşananlara tepki gösteren Sarıyıldız, “Kameraların önünde açık bir şekilde gerçekleşen saldırıların milletvekillerimizi tehdit edecek bir aşamaya gelmiş olmasının temel amacı Genel Merkezimizi çalışamaz duruma getirmek ve partimizi kriminalize etmektir. Siyasi iktidar tarafından organize edilen bu saldırı, HDP ve toplumsal muhalefeti susturmaya ve tamamıyla tasfiye etmeye yöneliktir. Bizler bu provakasyonun amacını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“O POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALI”

 

Baskıları kınayan Sarıyıldız, şöyle devam etti; “Türkiye halkları da bilsinler ki; partimize dönük yapılan bu ve benzeri her saldırı aslında AKP-MHP faşist bloğunun ne kadar sıkıştığının, uçurumun kenarına ne kadar yaklaştıklarının ve ülkeyi önüne geçilemeyecek kadar derin ekonomik, sosyal ve savaş sorunlarıyla karşı karşıya bıraktıklarının açık ifadesidir. Her alanda ve her anlamda başarısızlıklarının üzerini örtmek için partimize ve Kürt halkı başta olmak üzere Türkiye halklarına faşizan bir tutumla gayri ahlaki ve gayri hukuki olarak saldırmaları aslında Türkiye demokrasisine saldırıdır.

HDP olarak barıştan, demokrasiden yana ısrarcı takındığımız tavrın AKP-MHP faşist bloğunu ne kadar rahatsız ettiğinin farkındayız ve bu anlayışımızdan asla taviz vermeyeceğiz.

Genel merkez binamızın ablukaya alınmasını, milletvekillerimizin ölümle tehdit edilmesini ve partili arkadaşlarımızın hukuksuzca gözaltına alınmalarını kabul etmiyor bu anlayışı kınıyoruz.

HDP Mersin İl Örgütü olarak açık çağrımız; bu saldırıların derhal son bulması, gözaltına alınan her arkadaşımızın serbest bırakılması ve milletvekilimize tehditler savuran gözü dönmüş polis memuru hakkında derhal soruşturma başlatılarak cezalandırılmasının sağlanmasıdır.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

MEZİTLİ BELEDİYESİ TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI

Mezitli Belediyesi, Türk Harf Kanununa uymayan ve Türkçe harf kullanmayan işletmelerin tabelalarını kaldırdı. Bu karar ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir