Ana Sayfa / Manşet / Erdoğan’dan CHP’ye çok sert sözler

Erdoğan’dan CHP’ye çok sert sözler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında CHP’yi çok sert sözlerle eleştirdi. 4 Nisan gecesi 104 emekli amiralin yayımladığı “Montrö bildirisi” hakkında konuşan Erdoğan, hem amiralleri hem CHP’yi “darbeci olmakla” suçladı.

 Grup toplantısında hedefinde CHP olan Erdoğan, “Bir grup emekli askerin aslı astarı olmayan meseleler üzerinden milli iradeyi tehdit etmelerini küçümseyen, darbecinin ta kendisidir. Bu emekli amirallerin merkezinde CHP’nin kendisi vardır. Akıl ve izan sahibi hiçbir siyasetçi doğrudan kendi varlığını hedef alan antidemokratik bir girişim karşısında böyle bir tavır içine giremez. Kendi iktidarını ülkenin felaketinde gören bu zihniyeti en az teröristler ve darbeciler kadar tehlikeli görüyoruz.” dedi.

Bu ifadelerin ardından ekrana, CHP’li isimlerin FETO lideri Fetullah Gülen ve eski savcı FETO’cü Zekeriya Öz’le ilgili geçmiş yıllardaki ifadeleri getirildi.

2001 yılında yaşanan ekonomik krizine değinen Erdoğan, bugün yaşanan ekonomik sorunların giderilmesi için de “en kararlı tek parti biziz” ifadelerini kullandı:

Bu ülkede iş bulmakta zorluk çektiği için geleceğine tereddütle bakan her vatandaşımızın sorunlarına 19 yıldır olduğu gibi biz çözüm olacağız. Tek bir insanımızın bile kendisini sahipsiz hissetmemesi için en etkin mekanizmaları biz işleteceğiz.”

Erdoğan, Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin 29 Ekim’de açılacağını, yine Taksim Meydanı’nda inşaatı süren caminin de Ramazan ayının son cuma günü hizmete açılacağını söyledi.

“İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul’a başlıyoruz, yapacağız” diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Kanal İstanbul’la ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. ÇED raporu tamamlandı. Kanal’ın iki yakasında kurulacak toplam 500 bin nüfuslu şehir aynı zamanda İstanbul’un depreme hazırlık sürecini de hızlandıracaktır. Bu proje İstanbul’a kazandırdığımız yeni havalimanı, köprü, otoyol, metro hatları gibi ulaşım ağlarıyla da bütünlük arz edecektir. “Kanal İstanbul’la ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. ÇED raporu tamamlandı. Kanal’ın iki yakasında kurulacak toplam 500 bin nüfuslu şehir aynı zamanda İstanbul’un depreme hazırlık sürecini de hızlandıracaktır. Bu proje İstanbul’a kazandırdığımız yeni havalimanı, köprü, otoyol, metro hatları gibi ulaşım ağlarıyla da bütünlük arz edecektir.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir