Ana Sayfa / Manşet / Doğu Perinçek, kendisine “Ülkücü katili” diyen Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu

Doğu Perinçek, kendisine “Ülkücü katili” diyen Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kendisine “Ülkücü katili” diyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı bir televizyon programında, Sedat Peker’in MOSSAD’ın etkisinde olduğunu iddia ederek, “Kamuoyunda söylendiği gibi suç örgütü lideri çıkıp da bazı ifşalarda bulunmuyor. Ona o açıklamalar yaptırılıyor. Şu anda nerede o suç örgütü lideri? Dubai’de… MOSSAD’ın avucunda. Tekrar ediyorum, bakın ilk defa burada açıklanmış oluyor, MOSSAD’ın kontrolünde” şeklinde konuşmuştu.

Sedat Peker de sosyal medya hesabından Perinçek hakkında bir paylaşım yaparak, “Ülkücü katili Doğu Perinçek, benim MOSSAD’ın etkisinde olduğumu söylüyor. Son videomda ne söyledim? Neden Filistin’e 10 tane SİHA göndermiyoruz dedim. MOSSAD’dan korkan bir adam bunu söyleyebilir mi? Bu yaşta torununu sev, siyaseti gençlere bırak” ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker’in paylaşımı üzerine Doğu Perinçek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, Peker hakkında, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

“ŞÜPHELİNİN AÇIK BİR HUSUMET DUYGUSUNUN ÜRÜNÜ OLAN İFADELERİ”

Avukatlar aracılığıyla sunulan dilekçede, “Şüphelinin açık bir husumet duygusunun ürünü olan suça konu ifadeleri, Doğu Perinçek’i kamuoyu önünde aşağılama, küçük düşürme amacı taşımakta, eleştiri sınırlarının ötesinde hakaret teşkil etmektedir” denildi.

“HAKARET” SUÇUNDAN SORUŞTURMA BAŞLATILMASI İSTENDİ

Söz konusu paylaşıma dünyanın her yerinden herkes tarafından ulaşılabildiği ifade edilen dilekçede, “Müvekkil herkes tarafından tanınan ve saygı duyulan bir siyasi parti lideridir. Bu durum dikkate alındığında, şüphelinin şikayet konusu sözleri Twitter gibi bir sosyal paylaşım sitesinde kullanmış olması, bu sözlerin müvekkilin kamuoyu nezdindeki onur ve saygınlığını zedeleyici etkisini bir kat daha arttırmaktadır. Dolayısıyla ilgili şüphelinin alenen işlediği hakaret suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Dilekçede, şüphelinin sövgü niteliğindeki sözleri nedeniyle IP adresinin ve kimlik bilgilerinin tespiti ve hakkında “Hakaret” suçundan soruşturma başlatılması talep edildi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir