Ana Sayfa / Manşet / Diyarbakır Barosu’ndan Mersin’de saldırıya uğrayan Erbilli aileye destek

Diyarbakır Barosu’ndan Mersin’de saldırıya uğrayan Erbilli aileye destek

 Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren, Mersin’in Bozyazı ilçesinde ırkçı saldırıya uğradığı iddia edilen aileye destek vermek üzere Mersin’e gitti.

Rudaw’ın haberine göre Erbil’den seyahat için Türkiye’ye giden Kürt aile dün Mersin’de ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Aileden iki kişi yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan Muştaq Mahmud Kerim, Anamur Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Mersin Bozyazı da yaşanan bu ırkçı saldırıya ilişkin Baro Başkanımız Av. Nahit EREN ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Mehdi ÖZDEMİR saldırıya uğrayanlara hukuki destek sunmak ve dayanışmada bulunmak üzere Mersin’e gitmek için bu sabah yola çıkmışlardır” denildi.

Baro Başkanı Nahit Eren de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kürdistan Bölgesel Yönetiminden Mersin’e seyahat eden kişilere yönelik ırkçı saldırıyı/linç girişimini kınıyorum. İnsanlığa karşı işlenmiş bu suçun failleri hakkında hızlı ve etkin bir soruşturma talep ediyor, ilgili savcılığın kamuoyunu acilen bilgilendirmesini talep ediyorum” dedi.

Eren, Diyarbakır Barosu’nun mağdurlara gerekli hukuki desteği sunacağını ve soruşturmanın takipçisi olacağını vurguladı.

Kürt aileye yönelik ırkçı saldırıya bir çok kesimden sert tepki gösterildi. Ancak ırkçı saldırı ile ilgili şu ana kadar resmi kurumlardan bir açıklama yapılmadı.

Rûdaw’a konuşan dünkü saldırı olayının tanıklarından Cihan Kutluk, “Adana’dan Antalya’ya doğru giderken Mersin Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde öğleden sonra saat 16:00 civarlarında arabalarının önleri kesilmiş bir ailenin 4 kişi tarafından darp edildiğini gördük. Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna taşlarla saldırıyorlardı ve taşlarla kafalarına vuruyorlardı. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı. Adamı uçurumdan atmaya çalıştılar” dedi.

Adamın eşinin ve çocuklarının da darp edildiğini belirten Kutluk, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olması nedeniyle yol verme kavgası olduğunu düşündüğünü ama olayın gerçekte öyle olmadığını gördüğünü ifade etti.

“Kürtlere küfürler ederek bozkurt işareti yaptıklarını görünce faşist bir saldırı olduğunu anladım” diyen Kutluk, “5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular. Adamı alarak cipine bindirdim ve Jandarma noktasına ulaştırdım. Sonra da ambulansı çağırarak hastaneye ulaştırdık. Daha sonra karakola giderek olayla ilgili ifade verdim” diye konuştu.

Rûdaw’a gönderilen videoda Kürtçe konuşan ailenin saldırıya uğradığı görülüyor. Görüntülerde saldırganların kullandığı arabanın Honda Civic marka olduğu ve plakasının 01 YG 428 olduğu görülüyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir