Ana Sayfa / Manşet / DEVA Partisi Toroslar İlçe Kongresinde Sultan Aydoğan ilçe başkanı seçildi

DEVA Partisi Toroslar İlçe Kongresinde Sultan Aydoğan ilçe başkanı seçildi

DEVA Partisi Toroslar İlçe Kongresi, DEVA Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, GMYK üyesi ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Essum Aslan, DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Gürkan Dinçer, DEVA Partisi Silifke İlçe Başkanı Metin Yılmaz, Toroslar İlçe Başkanı Sultan Aydoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede iş kadını Sultan Aydoğan ilçe başkanı seçildi.

EVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, kongrede yaptığı konuşmadan siyaset gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “İnsanlar artık Türkiye’de yaşamak istemiyor. Gençler geleceğini başka ülkelerde arıyor. İnsanlar mal varlığını başka ülkelere kaçırıyor. Çünkü mülkiyet hakkı da artık güven altında değil. İfade özgürlüğü zaten yok, adalete güven de bitmiş durumda. Yurtdışına gidebilenler gidiyor, kalanlar da umudunu yitirmiş durumda. Bizim bu tabloyu tersine çevirmemiz lazım. Gençlerimiz bu ülkeden gitmemeli. Ali Babacan’ın ülke ekonomisinin başında olduğu dönemde bu ülkeye hem yatırımcı yağıyordu hem de başka ülkenin gençleri bizim ülkede eğitim görüp kendilerine gelecek hazırlıyorlardı. Oysa bugün bırakın yatırımcı çekmeyi, kendi yatırımcımız kendi iş insanımız ülkeden kaçıyor. Gençlerimiz ülkede yaşamak istemiyor. Gençler bu ülkeden kaçmak için bütün imkanlarını zorluyor. Bu ayıp bize yeter de artar. Geçmişte bu insanlarla birlikte siyaset yaptığım için bana iki kat daha bu ayıp yeter” ifadelerini kullandı.

 

“CUMHUR İTTİFAKI KENDİ İŞİNE BAKSIN”

DEVA Partisi’nin de içinde olduğu 6’lı masa ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, uygun koşullar oluştuğunda adaylarını açıklayacaklarının altını çizerek, “Altılı masa ile ilgili Cumhur İttifakı’nın sakın gazına gelmeyin. Daha niçin adayını açıklamıyorsunuz diye soruyorlar. Bu Cumhur İttifakını ilgilendiren bir konu değil. Onlar kendi işlerine baksınlar. Adaylarını zaten açıkladılar. Allah mübarek olsun. Biz Cumhur İttifakının istediği zaman ve zeminde adayımızı açıklamak zorunda değiliz ki… Altılı masa kendi adayını masadaki yapacağı istişareler sonunda kendi uygun bulduğu zaman ve zeminde açıklayacaktır. Dolayısıyla herkes kendi işine baksın. Bizim adayımız onları ilgilendirmiyor. Altılı masa adayını açıklamadan önce bu adayın seçim kampanyasında kullanacağı propaganda materyallerini hazırlamakla meşgul. Şuan iki belge hazırlıyoruz. Birincisi başkanlık sisteminden tekrardan parlamenter sisteme geçiş sürecini nasıl olması gerektiği, ikincisi de altılı masada yer alan siyasi partilerin seçim sürecinde kullanacağı siyasi propaganda ile ilgili bir çalışma… Komisyonlarımız hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ocak ayı itibariyle adayımızı belirleyecek duruma gelmiş olacağız” şeklinde konuştu.

DİNÇER: “MERSİN EN ÇOK GÖÇ VEREN 10 KENTTEN BİRİ”

 

Kongrede konuşan DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Gürkan Dinçer ise, “Hamasetten uzak bir siyaset kültürümüz var. Ortak akılla bir siyaset yürütüyoruz. Mersin kendi içinde çok özel bir kent. Gerek etnik yapısı gerekse de siyasi yapısıyla Türkiye’nin özeti konumundadır. 3 dine mensup insanların mezarları aynı yerde. Mersin maalesef en çok göç veren 10 kentten biriyiz. Gençler iş bulamadığı için başka kentlere hatta başka ülkelere gidiyor. Toroslar ilçemiz çok önem verdiğimiz bir ilçe. Mersin’in Tarsus’tan sonra en büyük ilçesidir Toroslar. DEVA Partisi olarak kadınlara çok önem veren bir siyasi partiyiz. Cinsiyet kotasına çok önem veriyoruz. Toroslar ilçemizde bu kotayı çok iyi uygulayan bir ilçe başkanlığımız. Yüzde 44 oranında kadın var yönetimde. İnanılmaz bir rakam bu” dedi. Hiçbir siyasi partide olmayan engelli kotası da DEVA Partisi’nde bulunuyor” şeklinde konuştu.

AYDOĞAN: “ARTIK UMUDUN BİR ADRESİ VAR”

Toroslar İlçe Başkanı Sultan Aydoğan ise, “ artık umudun bir adresi var. Çünkü artık, demokrasinin bir adresi var. Atılımın bir adresi var. Çünkü artık, Demokrasi ve Atılım Partisi var. DEVA Partisi; milletimizin tüm demokratik kazanımlarının güvencesi olduğunu bilerek çalışıyor. DEVA Partisi; demokrasimizi yeniden ayağa kaldırmanın, yeniden diriltmenin hazırlığını yapıyor şu anda. Sayın genel başkanımız Ali Babacan bir konuşmasında şöyle demişti. “Sürekli kadınlar adına konuşan erkekler var. Ben onlardan olmamaya çalışacağım”  Biz Toroslar ilçe teşkilatı olarak yüzde 44,25’lik kadın katılımı ile genel başkanımızın da gönlünden geçtiği gibi kadın için konuşan kadınlar ile bir araya geldik. Kadınlar yalnızca hane içindeki rollerine hapsedilmek isteniyor. Halbuki kadınlar hem kültürel devamlılığın en önemli bileşeni,  hem de sosyal yaşamın en az yarısını oluşturan, üretici pozisyonunu teşkil ediyor. Sanayide, sanatta, siyasette, iş dünyasında kısacası hayatın genelinde kadınların güçlendirilmesine dönük destekler yok denecek kadar az. Kadınlarımızın önündeki engelleri aşmanın yegâne yolu,  pozitif ayrımcılık ilkesini işletmekten geçiyor. Kafa kafaya vermekten doğacak güçle kadının, çocuğun, insanın yükselişini izleyeceğimiz umutlu bir ülke için buradayız. Hep birlikte, başaracağız. Ülkemizin tüm demokrat insanlarıyla birlikte, tertemiz bir sayfa açacağımızı bilerek her gün, her saat, her dakika çalışıyoruz… Toroslar ilçe teşkilatı olarak bundan sonraki süreçte de var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Burgazlı, 23 Nisan’ı kutladı; Geleceğimiz çocuklardır

Toplu taşıma, turizm ve birçok alanda faaliyet gösteren Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir