Ana Sayfa / Manşet / Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savaştan kaçıp ülkemize sığınan kardeşlerimizi asla kovmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savaştan kaçıp ülkemize sığınan kardeşlerimizi asla kovmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriyeli sığınmacılar konusunda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Kendileri arzu ettiklerinde vatanlarına gidebilirler. Biz onları bu topraktan kovmayacağız. Birileri çıkmış laf salatası yapıyor. Biz ev sahipliğine devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Atalarımız iltifatsız emek zayidir diyor. Başarının takdir edilmesi gerekir. Mandacı ekonomistlerin karamsarlığı aşıladığı bu dönemde bu yaklaşım çok daha önemli. Kötümser tablo çizmeye çalışanlara en büyük cevap, ödül alanlardır.”

“Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu bilen bir kültürün mensuplarıyız. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Suriye’den savaştan kaçıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin biz ordayız. Biz bu konutları da onun için yapıyoruz. Kendileri arzu ettiklerinde vatanlarına gidebilirler. Biz onları bu topraktan kovmayacağız. Birileri çıkmış laf salatası yapıyor. Biz ev sahipliğine devam edeceğiz, onları katillerin eline atmayacağız. Bu süreç içinde yardımseverliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu yolda aynen yürümeye devam edeceğiz.”

“Enerji, gıda ve hammadde fiyatları dünyada enflasyonu körüklüyor. Tüm bu olumsuz gelişmelerden Türkiye ekonomisi de etkileniyor. Üstelik biz kur baskısı ve eskiden beri en önemli sorunumuz olan rasyonaliteden uzak fiyatlandırma alışkanlığı ile mücadele ediyoruz. Piyasa fiyatlarında oluşan şişmenin de temel bahanesi petrol fiyatlarındaki dalgalanma. ancak enerji fakiri olan bir ülke Türkiye. Buna rağmen kullanıcılara yansıyan fiyat bakımından en düşük enerji maliyeti Türkiye’de.”

“Fahiş artışların bir kısmının ekonomik gerçeklerle bağlantısının bulunmadığını biliyoruz. Gayri ahlaki yöntemlerle milletimizin aşına kan doğrama peşinde koşan fırsatçıların olduğunu görüyoruz. Tamahkarlık yapanlara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Kabine Toplantısı’nda bu meseleleri konuşacağız. İlave önlemlerle ilgili adımları süratle hayata geçireceğiz. Açgözlü piyasa cambazlarının fiyat oyunlarına, vatandaşlarımızı kurban etmeyeceğiz.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir