Ana Sayfa / Manşet / Cam hastalığına yakalanan ve yürüyemeyen Küçük Mustafa’nın en büyük hayali yürümek ve arkadaşlarıyla oynamak

Cam hastalığına yakalanan ve yürüyemeyen Küçük Mustafa’nın en büyük hayali yürümek ve arkadaşlarıyla oynamak

Hikmet Durgun-

Mersin’de Cam hastalığına yakalanan 8yaşındaki Mustafa Abeş, tedavi olmak istiyor. Mustafa’nın en büyük isteği arkadaşlarıyla oynamak ve top oynamak. Mersin Sokağın Sesi Platformu Dönem Sözcüsü Nizamettin Yalçın ile Mersin tüm Engelli Hakları Derneği Genel Başkanı Rojda İstegün, küçük Mustafa’yı evinde ziyaret ederek Mustafa’nın tedavisi için herkese yardım çağrısında bulundular.

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Yeni Mahallede oturan 8 yaşındaki Mustafa’nın ameliyata ihtiyacı var. Mersin Sokağın Sesi Platformu Dönem Sözcüsü Nizamettin Yalçın ile Mersin tüm Engelli Hakları Derneği Genel Başkanı Rojda İstegün, “küçük Mustafa’yı evinde ziyaret ederek sağlık durumuyla ilgili bilgi aldılar. Mustafa’nın iyileşmesi için herkese çağrıda bulunan Mersin Sokağın Sesi Platformu Sözcüsü Nizamettin Yalçın, herkesin Mustafa için elinden geleni yapması gerektiğini söyledi. Mustafa’nın ailesinin ekonomik durumu iyi olamadığı için Mustafa’nın olması gereken ameliyatları olamadığına sitem eden Yalçın, ameliyatların biran önce olması için ellerinden geleni hep birlikte yapacaklarını dile getirdi.

Mersin tüm Engelli Hakları Derneği Genel Başkanı Rojda İstegün, ise Mustafa için yardım çağrısında bulunarak, şöyle konuştu: Mustafa bizim de derneğimizin üyesidir. Tedavisi daha önce Adana’da yapılmış ama başarılı olamamıştır. Tedavisinin İstanbul’da olması gerekiyor. Ailenin durumu iyi olamadığı için İstanbul’a götüremiyorlar. Biz başta çok duyarlı Akdeniz kaymakamımız başta olmak üzere herkesten destek istiyoruz. Yardım istiyoruz. Mustafa okula gitmek ve yürümek istiyor. Oyuncaklarla oynamak istiyor. Duyarlı iş adamlarımız ve çok duyarlı iş kadınlarımız var. Bü5yükşehir belediye başkanı, Akdeniz ve diğer belediye başkanlarımızdan destek istiyoruz. Mustafa’nın babası serbest işlerde çalışıyor. Kirada oturuyorlar. Mustafa ayaklarında kırıklar olduğu için top oynayamıyor. Mustafa için herkes yardımcı olmalı.”

Cam Kemik Hastalığı Nedir?

Tarihte sıklıkla görülmesine rağmen, bu hastalık 1895 yılında tıp literatürüne girmiştir. Tip I cam kemik hastalığı, kolajen üretiminden sorumlu genlerden bir veya birkaçının mutasyona uğrayarak işlevini yerine getirememesi sonucu ortaya çıkar. Kolajen, kemik yapısında bulunan ve kemiklerin dayanıklılığı için gerekli olan önemli bir proteindir. Kolajenin yeteri kadar üretilemediği durumlarda vücutta birtakım yapısal bozukluklar görülebilir ve bu durum da kemikleri daha savunmasız hale getirerek kırılmasını kolaylaştırır. Cam kemik hastalığına sahip kişilerde kemik yoğunluğunun düşük olduğu söylenebilir.

Ayrıca, bu hastalıkla yaşayan kişilerin neredeyse yarısında duyma kaybı da gözlemlenir. Bu duyma kaybı, kulaktaki kemik deformasyonlarına bağlı olarak gelişebilir. Hastalarda duyma kaybı çoğunlukla yirmili yaşlardan sonra ortaya çıkar. Kemik kırıklarının yanı sıra, kemik yapısında görülen bozukluklar nedeniyle, hastaların sinir ve sindirim sistemi de olumsuz olarak etkilenebilir ve bu durum hastanın hayatı boyunca çeşitli komplikasyonlara neden olabilir. Kronik kabızlık ve geçmeyen ağrılar bu komplikasyonların başında gelir.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir