Ana Sayfa / KADIN / Büyükşehir Kurs Merkezlerinde eğitim başladı

Büyükşehir Kurs Merkezlerinde eğitim başladı

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kurs Merkezleri, üniversite tercih sonuçlarının açıklandığı 15 Ağustos tarihi itibari ile birlikte, önümüzdeki yıl sınava girecek üniversite adayı öğrencilere hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Kurs Merkezleri’nin, önümüzdeki yıl LGS sınavına girecek öğrenciler için kurs eğitimi ise 5 Eylül’de başlayacak.

Başkan Vahap Seçer’in, “Sınavlara hazırlanmak için dershanelere gidecek ekonomik gücü olmayan gençlerimizin yanında, Büyükşehir Belediyesi olarak her daim biz olacağız” sloganıyla hayat bulan ve ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ ilkesiyle hareket eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı kurs merkezleri, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

Bu yıl hem YKS hem de LGS sınavlarında oldukça başarılı sonuçlar elde eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı kurs merkezleri, yeni kayıt döneminde de öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Ücretsiz olmasının yanı sıra; verdiği kaliteli ve bire bir eğitim, ücretsiz kaynak ve denemeler, rehberlik hizmeti ve sosyal aktiviteler sayesinde, yeni kayıt döneminde üniversite adayı öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı kurs merkezlerinde ilk ders zili çaldı.

Akdeniz, Toroslar, Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da bulunan kurs merkezlerinde toplam 3 bin 263 öğrenciyi, 2023 yılında yapılacak YKS sınavına hazırlama gayreti içinde olacaklarını söyleyen Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, yeni dönem için gerekli olan tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Büyükşehir Kurs Merkezleri yeni döneme hazır

2021-2022 eğitim-öğretim yılında hem YKS hem de LGS kurs merkezlerindeki öğrencilerin yakalamış olduğu başarıların kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Karakuş, “Önümüzdeki yıl da aynı başarıyı yaşayabilmek adına, hatta üzerine ekleyebilmek için gerekli çalışmalarımızı, rehberlik birimimiz ve kurs sorumlularımızla birlikte hazırladık. Yeni döneme her anlamda hazırız” dedi.

2022-2023 eğitim öğretim dönemine 15 Ağustos tarihi itibari ile 10 ilçede bulunan 11 YKS kurs merkezinde başladıklarını belirten Karakuş, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in de açıkladığı üzere, ücretsiz eğitim öğretim hizmetinin yanında, bu yıl öğrencilerimize yardımcı kitapları ve deneme kitapçıklarını da ücretsiz olarak ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

“Eğitimin yanında sosyalleşme etkinliklerimiz de olacak”

Kurslarda bu yıl motivasyon etkinliklerinin yine olacağını sözlerine ekleyen Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Karakuş, “Geçen yıl yapmış olduğumuz motivasyon etkinliklerimizin, öğrencilerden geri dönüşlerde çok etkili olduğunu gördük. Bizler de bu yıl öğrencilerimizi, yine sadece kurs merkezi hizmetimizle değil, aynı zamanda motivasyon etkinliklerimizle ve rehberlik alanımızda da destekleyecek ve sosyalleşmelerine katkı sunacağız” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir