Ana Sayfa / Manşet / Bilanço ağırlaşıyor; 83 Filistinli, 7 İsrailli öldü

Bilanço ağırlaşıyor; 83 Filistinli, 7 İsrailli öldü

Filistinli yetkililer, İsrail’in hava saldırılarında 17’si çocuk en az 83 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Filistinli silahlı grupların roket saldırısında ise 6 İsrailli hayatını kaybetti.

İsrail ve Filistin arasındaki karşılıklı bombardımanlar dün gece de devam etti.

İsrail ordusu, Gazze’ye gece saatlerinde yapılan hava saldırısında, Hamas’a ait bir banka ile istihbarat amaçlı kullanılan bir merkezin vurulduğunu duyurdu.

Açıklamada, Hamas’ın son 3 günde 1500’den fazla roket attığı da kaydedildi.

İsrail ordusu, ayrıca İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) ile koordinasyon içerisinde düzenlediği tasfiye operasyonlar sonucunda Hamas Hareketi’nin askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’nın yönetici pozisyonundaki 4 generalin aralarında yer aldığı 16 komutanın öldürüldüğünü bildirdi.

Hava saldırılarında öldürülenler arasında Hamas’ın Gazze’deki askeri komutanı Basem Isa da yer alıyor.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 17’si çocuk, 6’sı kadın olmak üzere 83 Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının ise 388’e çıktığı kaydedildi.

Bakanlık, daha önce yaptığı açıklamada Gazze’deki ölü sayısını 69, yaralı sayısını da 365 olarak duyurmuştu.

Hamas ve diğer Filistinli gruplar ise İsrail’in Gazze’ye yakın şehirleri başta olmak üzere başkent Tel Aviv ve kuzeydeki bazı şehirleri roketlerle hedef aldı.

Hamas tarafından, yapılan roketli saldırıda ise Petah Tikva kentinde bir apartman vuruldu.

Roket saldırılarında, aralarında 6 yaşında bir çocuğun da olduğu en az 7 İsrailli öldü.

Mescid-i Aksa’da bayram namazı

Mescid’i Aksa’da bir araya gelen on binlerce Filistinli, Ramazan Bayramı namazını kıldı.

Tel Aviv’e uçuşları Ramon Havalimanı’na yönlendirdi

İsrail, Gazze’den yapılan roket atışları nedeniyle Tel Aviv’deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’na inişleri ülkenin güneyindeki Ramon Havalimanına yönlendirme kararı aldı.

İsrail Havalimanları Kurumu tarafından yapılan açıklamada, sivil hava taşımacılığının Gazze’den roket ateşine maruz kalmasını en aza indirmek amacıyla, gelen yolcu uçuşlarının artık Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havaalanı’ndan güneydeki Ramon Havaalanına yönlendirileceği belirtildi.

Buna göre, kargo uçakları ve özel uçaklar dışındaki uçakların Ben Gurion Havaalanı’na inişine izin verilmeyeceği kaydedildi.

İsrail Sivil Havacılık Otoritesi, Gazze’den Tel Aviv’in de içinde bulunduğu Guş Dan bölgesine roket atışlarını göz önünde bulundurarak 11 Mayıs’ta sivil uçakların Ben Gurion Havalimanı’na iniş ve kalkışını askıya almıştı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Çukurova TUAYDER: Adalet nöbeti eylemleri yeni bir aşamaya taşınmıştır

Mersin’de PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle tutsak yakınları tarafından ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir