Ana Sayfa / ÇEVRE / Belediye Başkanı Maçoğlu: “Dersim’deki yangına 10 gündür müdahale edilmiyor”

Belediye Başkanı Maçoğlu: “Dersim’deki yangına 10 gündür müdahale edilmiyor”

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yangın haberini almalarından bu yana geçen 10 günlük süre içinde yangına müdahale edilmediğine dikkat çekti. Yangının büyüdüğünü ve Buzlutepe Köyü’ne bir kilometre yakınında olduğunu anlatan Maçoğlu, ülkenin birçok yerindeki yangınların insanları etkilediğini fakat Dersim’de devam eden yangına güvenlik gerekçesiyle müdahale etmelerine izin verilmediğini, bölgeye dahi giremediklerini belirtti.

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Danzi ve Kurukaymak köyleri ile Koçeri mezrasında başlayan orman yangını 10’uncu gününe girdi.

16 Ağustos günü başlayan orman yangını yaygınlaşarak Ovacık ilçesine sıçradı. Yangınlar, Ovacık ilçesinin Hinzori, Camurek ve Kakbek mezrasında devam ediyor.  Yangınlar devam ederken valilik yaptığı açıklamada, yangınların örtü yangını olduğunu ifade ederek “Bölge, görevli olmayan vatandaşlarımız için risk taşıdığından, vatandaşlarımızın ilçe kaymakamlığının izni haricinde alana girmemeleri” denilerek bölgeye girişler izne bağlandı.

‘YANGINA MÜDAHALE EDİLMEDİ’

yangın bölgesinde açıklama yapan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yangın haberini almalarından bu yana geçen 10 günlük süre içinde yangına müdahale edilmediğine dikkat çekti. Yangının büyüdüğünü ve Buzlutepe Köyü’ne bir kilometre yakınında olduğunu anlatan Maçoğlu, ülkenin birçok yerindeki yangınların insanları etkilediğini fakat Dersim’de devam eden yangına güvenlik gerekçesiyle müdahale etmelerine izin verilmediğini, bölgeye dahi giremediklerini belirtti.

‘YANGIN BÖLGESİNE GİRİŞİMİZ ENGELLENDİ’

“Yaklaşık 5 kilometrelik bir alanda devam eden yangın doğanın ve canlıların hayatına zarar veriyor” diyen Maçoğlu, “Buzultepe Köyü’ne girişimiz güvenlik gibi çeşitli bahanelerle engellenmeye çalışıldı. Bir ilin belediye başkanının köylüler ile yan yana gelmesinin engellenmesi kabul edilebilir değildir. Alan, havadan müdahale gerektiriyor. Bizler arkadaşlarımızın güvenliğine zarar gelmesini tabii ki istemiyoruz. Bunun yol ve yöntemlerini biliyoruz ama yangın söndürülürken orada olmak istiyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir