Ana Sayfa / Manşet / Başkan Seçer Fox TV’ye konuştu :“Hükümetin yüzü bize dönük olursa Mersin’i kimse tutamaz”

Başkan Seçer Fox TV’ye konuştu :“Hükümetin yüzü bize dönük olursa Mersin’i kimse tutamaz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mersin ziyareti sırasında şehrin sorunlarını anlatmak için 10 dakikalık görüşme rica ettiğini ancak yanıt alamadığını söyledi.

Seçer, “Cumhurbaşkanı bir kente ziyarete gidecek ve kentin belediye başkanı kendisine karşılayacak, saygıda kusur edemeyecek ama 10 dakika görüşemeyecek. Biz olumsuzlukları kime aktaracağız” dedi. Mersin’in en çok vergi veren ama en az yatırım alan iller arasında olduğunu kaydeden Seçer, “Merkezi hükümetin yüzü bize dönük olursa Mersin’i kimse tutamaz” dedi. Seçer, CHP’nin Suriye tezkeresine hayır oyu vermesini desteklediğini de söyledi. CHP iktidarında Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerinin düzeleceğini kaydeden Seçer, “Suriye’ye gidecek ilk belediye başkanlarından biri de ben olurum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Fox Tv yayınında gazeteci İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Başkan Seçer programda genel siyasetten belediyenin sosyal projelerine, belediye meclisindeki siyasi tartışmalardan Mersin ekonomisinin durumuna kadar birçok konuda soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

İşte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in değerlendirmelerinden bazı satırbaşları:

 

“METRO BİR MEDENİYET PROJESİ”

 

“Mersin’in 100. Kurtuluş yıldönümü 3 Ocak 2022’de metronun temelini atacağız. Metroyla bir toplu taşımanın ötesin bir şey yapmaya çalışıyoruz. 34,4 km bir raylı sitem olacak ilk etapta 13.4 km yer altından geleceğiz doğu batı hattında. En çok maliyet burada olacak. İkinci etapta Mersin Üniversitesi Hastanesi 8.4 kilometrelik bir tramvay hattıyla metroya bağlayacağız. Tren garının olduğu bölgeden de Şehir Hastanesine ve Yeni Otogara çıkacağız. Bir medeniyet ve sosyal bir proje olarak değerlendiriyorum. Bu şehrin sosyal hayatını etkileyecek. Mersin merkez çarşısı canlanacak, esnaf rahatlayacak. İngiltere, Rusya ve Almanya’nın 100 yıl önce yaptığı metroyu maalesef günümüz Türkiye’sinde biz 2021’de yapmaya çalışıyoruz. İstanbul’un 200 km raylı sistemi var 6 noktada ek çalışmalar var neden Mersin’de olmasın. Mersin’in neyi eksik? Borçlanma yetkisini de aldık metroyla ilgili. İlk etapta 900 milyon lira olacak.”

 

“ANA KONTEYNIR LİMANI MERSİN’E YAPILMALI”

 

“10. Kalkınma Planında yer alan Mersin’de bir ana konteynır limanı hükmü var. Ama 11. Kalkınma Planında bu Doğu Akdeniz’de ana konteynır limanı olarak değiştirilmiş. Bu bizde bazı şüpheler uyandırdı. Acaba yapılacak liman Doğu Akdeniz’de başka bir şehre mi kaydırıldı? 2022 yılı cumhurbaşkanlığı planında Doğu Akdeniz çanağından Ortadoğu’ya ve Orta Asya’ya açılacak bir kapı niteliğinde transit bir ana konteynır limanı. Ama 2022 programında ‘yer tespiti yapılacak etüt proje çalışmaları yapılacak’ denmiş. Ama Mersin’de yeri belli her türlü hazırlığı görülmüş. Acaba “Mersin’de var olan limanı genişletelim bu buraya yeter. 6 katı büyüklüğündeki liman projesini de bir başka yere götürelim mi” diyorlar. Belediye başkanı olarak ben bunu soruyor ve tarihe not düşüyorum. Benim partime mensup bir yönetim ve cumhurbaşkanı olsa elimi masaya vurur, burada çalışma hazır, yer hazır her şey çok uygun derim bu planın uygulamasını sağlarım.”

 

“VERGİDE 5. SIRADAYIZ, YATIRIM ALMADA 25. SIRADAYIZ”

 

“Şu anda Mersin’de 400 bin geçici koruma altında Suriyeli barınıyor. Mersin bu yükü taşıyor. Bu kente de yazık, bu kentin insanına da yazık. Bizim 1 milyon 868 bin yerli nüfusumuz var. Ama misafirlerle beraber 2.3 milyonlara çıkıyor. Şimdi siz 5., 6., 7. sırada merkezi hükümet olarak vergi alıyorsanız, geri dönüşü de ona göre sağlayacaksınız. 81 il arasında merkezden yatırım alan 22, 23, 24, 25. sırada kent durumundasınız. Merkezi hükümetin yüzü bize dönük olursa Mersin’i kimse tutamaz. Şu anda tutamıyor, zorluyor. Mersin geçtiğimiz yıl 80 milyar lira cirosuyla en çok vergi veren 6, kent oldu. Ama gelir dağılımında 24, sırada maalesef adaletsizlikte 2. sırada Mersin. Böyle olunca gelir dağılımında en alt sırada olan Mersinli ne yapacağız yardım etmek zorundayız o insanlara.”

 

“CUMHURBAŞKANI BENİMLE 10 DAKİKA GÖRÜŞMEDİ”

 

“Cumhurbaşkanı Mersin’e geldi, karşılamaya gittim. Kendisinden kente dair konu için 10 dakikalık bir görüşme rica ettim. Önce yoğunluk var, yarın görüşürsünüz dendi. Ertesi gün açılış töreni yapıldı ben de gittim. Ama ben oraya AKP’nin genel başkanının toplantısına gitmedim. Devletin cumhurbaşkanının toplantısına gittim. Muhalefete ve sayın Kılıçdaroğlu’na yine ağzına geleni söyledi. Bunları sineye çektik. Cumhurbaşkanı bir kente ziyarete gidecek ve kentin belediye başkanı kendisine karşılayacak, saygıda kusur edemeyecek ama 10 dakika görüşemeyecek. Biz bu ülkeyi nasıl yöneteceğiz. Olumsuzlukları kime aktaracağız. CHP’nin belediye başkanı olarak seçildim ama herkese başkanlık yapıyorum.”

 

“CHP’Lİ BELEDİYELER ALGILARI TUZLA BUZ ETTİ”

 

“CHP’li belediyeler algıları tuzla buz etti. Fakiri fukarayı bilmez, yardımı bilmez, sosyal yardımlar kesilecek bunlar üç koyunu güdemez ya da belediyeleri ülkeyi idare edemez diyordu iktidar kanadı. Ama şu an kendileri bile yaptığımız sosyal yardım çalışmalarını takdir edip kabul ediyorlar. Bu insanlara istihdam yaratana kadar ihtiyaçlarını görmek zorundayız.”

 

“DEVLET VATANDAŞININ KARNINI DOYURMAK ZORUNDA”

 

“Mahalle mutfaklarında 3 çeşit yemeği 3 liraya veriyoruz, yardım ederken insanların gururunu da düşünmek gerek. Şu an 24 noktada mahalle mutfaklarımız var kısa sürede bunu otuza tamamlayacağız. Bunun için yemeği cüzi bir fiyata veriyoruz ve İnsanlar gelip cebinden hiç utanmadan sıkılmadan 3 lira parasını veriyor ve yemeğini alıyor. Ayrıca ihtiyacı olan yurttaşlara günlük olarak kendimiz yemeklerini götürüyoruz. Devlet vatandaşına bakmak zorunda, güvenliğini ve karnını doyurmak zorunda. Vatandaşın dayısı değil devleti olmalı. Bizde bu devletin bir kurumuyuz ve elimizden geleni yapacağız.”

 

“SURİYE’YE GİDECEK İLK BELEDİYE BAŞKANI BEN OLURUM”

 

“Partimin tezkereyi reddetmesini doğru buluyorum. Milletvekili yaptığım zaman meclise 6 aylık, 1 yıllık tezkere gelirdi ama böyle 2 yıllık değildi. Alanı, yöntemi belliydi, ne olacağı belliydi. Birkaç konunun bu tezkere içerisinde olduğunu gördüm. Hem topraklarınızda yabancı askerler olabilecek hem Kuzey Irak’a sınır ötesi hareket yapacaksınız hem Suriye’ye yapacaksınız. Belirsizlik var, muğlaklık var. Böyle bir tezkerenin reddedilmesi gerekiyordu.

Terörle mücadele ve komşularla ilişki konusunu ayırmak gerekiyor. Terörü desteklemek mümkün değil, Suriye’de soydaşlarımız arkadaşlarımız var. Osmanlı’ya gidersek biz tebayız. Hala Adana, Antep, Hatay’da Suriyeli akrabaları olan insanlar var.  Oradaki olumsuzluklardan en fazla etkilenen illerden birisi de Mersin. Kayıtlı 220 bin kayıt dışını da dahil edersek yaklaşık 340 bin göçmen var Mersin’de. Bir an önce Suriye ile ilişkilerin düzelmesini arzuluyoruz. Oralara harekat yaparak silahla savaşla mı yoksa o ülkeyle dostane ilişkiler kurmak mı gerekiyor bunun ayrımını iyi yapmak gerekiyor. Yarın orada savaş bitsin, daha net konuşayım Türkiye’de iktidar değişsin Suriye’yle hiçbir sorun kalmaz. Sayın Kılıçdaroğlu bu açıklamaları yaptı biz iktidara gelirsek, nerede büyükelçiliklerimiz kapanmışsa ilk oraya gideceğim dedi. Suriye’ye gidecek ilk belediye başkanlarından biri de ben olurum. Yüzyıllarca bu insanlarla birlikte yaşadık.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Burgazlı, 23 Nisan’ı kutladı; Geleceğimiz çocuklardır

Toplu taşıma, turizm ve birçok alanda faaliyet gösteren Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir