Ana Sayfa / Manşet / Başkan Gültak’tan sert tepki

Başkan Gültak’tan sert tepki

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yerli ve milli teknoloji ile üretilen İHA ve SİHA’lar ile ilgili sözleri nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e sert sözlerle tepki gösterdi.

Başkan Gültak; “Dünya devlerinin hayran kalıp siparişler verdiği İHA ve SİHA gibi savunma teknolojimizi eleştirmek nasıl bir bakış açısıdır, kimlere hizmet etmektir anlamak mümkün değil. Terör örgütünün korkulu rüyası haline gelen savunma teknolojimizi eleştiren Sayın Seçer’in; terör örgütünü destekleyen, arka çıkan açıklamasını Milletimiz adına kınıyorum” dedi.

MESKİ Genel Kurulu’nda söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Türkiye Yüzyılı Vizyonu” ile birlikte, yerli ve milli teknoloji ile üretilen İHA ve SİHA’larla ilgili kamuoyunda tepki çeken sözleri nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i sert sözlerle eleştirdi. “Cumhuriyet; her türlü yokluğa rağmen işgal ordularına karşı topla, tüfekle direnen ve bu toprakları bize vatan yapmak için toprağa düşen şehitlerle kazanılmıştır” diyen Başkan Gültak;

“Bu aklı, bu bakışı açısını, terörü destekleyen bu zihniyeti anlamak kesinlikle mümkün değildir. Dünya devlerinin gıpta ile izleyip hayran kaldığı ve siparişler verdiği İHA ve SİHA gibi savunma teknolojimizi eleştirmek nasıl bir bakış açısıdır, kimlere hizmet etmektir, anlamak mümkün değil. Bugün terör örgütünün korkulu rüyası haline gelen savunma teknolojimizi eleştiren Sayın Seçer’in sözlerini kınıyorum. Sayın Seçer’e, siyasi amaçlar uğruna yaşadığı bu akıl tutulmasından kurtulmasını tavsiye ediyorum” dedi.

“İşten çıkarılanların yerine, terörle alakalı kişiler alındı”

Konuşmasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden çıkarılan işçilere de değinen Başkan Gültak “Kafalar değişince çok şey değişti diyenler; göreve gelir gelmez 3 bin 500 insanı işten çıkarıp ekmeğiyle oynamıştır. İşten çıkarılan insanların yerlerine de terörle alakalı oldukları tespit edilip tutuklanan kişiler işe alınmıştır. Kafalar değişince çok şey değişti diyenlerin üst düzey bürokratları, terör suçlamasıyla tutuklanmış, basın danışmanı da terör örgütü propagandasını yapan filmin yönetmeni çıkmıştır. Mersin’in geldiği durum ne yazık ki budur” diye konuştu.

“İHA ve SİHA’lar, teröristlerin sınırımızdan sızmasını engelliyor”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, terörle mücadelede İHA ve SİHA’ların önemine dikkat çekerek; “Dost ve kardeş ülke Azerbeycan, kendisine saldıran Ermenistan askerlerine karşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ürettiği SİHA’lar ile karşılık vermiş, Ermenistan zulmü sona ermiş, böylelikle Karabağ, Azerbaycan topraklarına katılmıştır. Suriye sınırından yüzlerce teröristin ülkemize sızması İHA’lar ve SİHA’larımız sayesinde engellenmektedir. Milli ve yerli teknoloji ile güçlü ve bağımsız savunma sanayi, günümüzde uluslar için hayati bir önem taşımaktadır. Tam bağımsız, güçlü ve müreffeh Türkiye’nin tek yolu da tamamen milli teknoloji hamlesinden geçmektedir” ifadelerini kullandı.

“Savunma teknolojimiz; dosta güven, düşmana korku veriyor”

Atatürk’ün; “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ve “Savaş; zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir” sözüne atıfta bulunan Başkan Gültak; “Türkiye Cumhuriyeti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ile birlikte, her türlü yokluğa rağmen onlara gönülden inanan Anadolu insanının, atalarımızın inanç, azim ve kararlılığının yanı sıra, eldeki topla ve tüfekle, iman gücü ile kurulmuştur. Özellikle son 20 yılda gerçekleştirdiği atılımlarla ilklere imza atan savunma sanayimiz; kara, deniz ve hava sistemlerinde geliştirdiği ürünlerle sadece yurt içinde değil dünya genelinde başarılı bir noktaya ulaşmıştır. Bundan gurur duyuyoruz! Şanlı ordumuzun ve her yönüyle savunma teknolojimizin, dosta güven, düşmana korku verdiği kaçınılmaz bir gerçektir. Sınır güvenliğimizi sağlayan, karakollarımıza terör saldırılarını engelleyen, teröristlere korku salan İHA ve SİHA’larımızın ülkemizde terörle mücadelede ne kadar etkin olduğu açıkça bilinmektedir. Hal böyle iken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu sözlerini nereye koyacağız? Bugün, onlarca şehit haberinin gelmemesini sağlayan, geçmişte hain karakol saldırılarını engelleyen en önemli savunma silahımız İHA ve SİHA’lardır. Bu teknolojimizi eleştiren zihniyet, terör örgütüne destek veren zihniyetle aynıdır” şeklinde konuştu.

“Terör örgütlerine cesaret veren bu sözleri milletimiz adına kınıyorum”

TSK’nın kimyasal silah kullandığı iftirası ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sözlerinin aynı anlama geldiğini söyleyen Başkan Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Savunma sanayimizi vizyonsuz bulan Sayın Seçer’in vizyonu, terör örgütüne hizmet etmek, terör sevicileri belediyeye doldurmak mıdır? Kafalar değişince her şeyin değiştiğini savunan zihniyetin temelinde bu acı gerçek mi yatmaktadır? PKK’ya terör örgütü diyemeyen, HDP’li bir Büyükşehir Meclis üyesinin, devletin valisini, başsavcısını ve emniyet müdürünü organize suç örgütü ilan etmesine ses çıkaramayan, terör örgütlerinin değirmenine su taşıyan bu zihniyeti Yüce Türk Milletine şikâyet ediyorum.

Akdeniz Belediye Meclisi’nde İstiklal Marşı okumayan HDP’li meclis üyelerine tepki gösteremeyen ve yine PKK’ya terör örgütüdür diyemeyen CHP’nin benzer zihniyetini bugün Büyükşehir Belediyesinde yaşamanın derin üzüntüsünü çekiyorum. PKK ve FETÖ terör örgütüne destek mahiyetindeki bu açıklamaları, Türk Milleti adına kınıyorum. Sayın Valimiz önderliğinde, kent protokolü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamak ne anlama gelmektedir? Bunun tek açıklaması, devlete başkaldırı ve isyandır. Bu nedenle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, savunma sanayimizi eleştiren açıklamasını tesadüf bulmuyorum.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir